Donald Trump nem ad hitelt a Politico című lapban megjelent értesüléseknek, melyek szerint Izrael lehallgatja a Fehér Házat.

Trump nem hiszi el, hogy az izraeliek lehallgatják a Fehér Házat

Nem hiszek benne, nem gondolom, hogy az izraeliek ellenünk kémkednek

- közölte az amerikai elnök újságírókkal csütörtökön Washingtonban.

"Minden lehetséges, de én mégsem hiszem, hogy így lenne" – szögezte le Trump, és hozzátette, hogy kapcsolata Izraellel "kiváló".

A Politico című amerikai lap csütörtökön reggel exkluzív információként közölte, hogy nagy valószínűséggel Izrael helyezett el 2017-ben olyan kicsiny lehallgató eszközöket a washingtoni Fehér Ház közelében és más washingtoni helyszíneken, amelyekkel rögzíteni lehet mobiltelefon-beszélgetéseket. A lap – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – azt is állította, hogy a lehallgatásról az amerikai kormányzatnak is tudomása volt, miután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) részletesen nyomozott az ügyben és arra a következtetésre jutott, hogy izraeli kémek helyezhették el a lehallgató berendezéseket. Izrael azonnal cáfolta a lapértesülést, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő pedig úgy nyilatkozott, hogy a cikk "minden részletében kitaláció". Donald Trumpot az újságírók faggatták Iránról és Észak-Koreáról is. Az elnök Észak-Koreáról szólva azt mondta, hogy szándékában áll még az idén találkozni ismét Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

A teheráni vezetőkkel esetlegesen tartandó tárgyalásokról azt mondta, hogy Irán szorgalmazza a találkozót. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az amerikai kormány készen áll-e a Teherán ellen hozott szankciók feloldására, ahogyan azt Haszán Róháni iráni elnök a tárgyalások előfeltételeként követeli. "Remélem, hogy sikerül megállapodásra jutnunk, szerintem ők akarják is ezt" – fűzte hozzá. Úgy vélte, hogy a perzsa gazdaság nagyon rossz állapotban van, és ez ösztökélheti a teheráni vezetést a tárgyalásokra.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
Ha Izrael azt mondja nem ő volt, akkor tényleg csak mocskos, antiszemita rágalom lehet! :-)
reagens
@3dwhite: Rágalom bármiféle bizonyíték is, ha Izrael azt mondta, nem ő volt. Csak antiszemitizmus lehet a háttérben! :-) Aki nem így látja, az antiszemita! :-)
reagens
@3dwhite: A véletlenek szerencsétlen összjátéka lehet csak. Aki erre rájött, azt kirúgják, hiszen nem csak hazudott, de antiszemita is. Minden egyéb folyik tovább, mint eddig.
Donald majd értetlenül áll, mikor pizzát rendel és nem is tud róla! :-))))))))))))))))))))))
Lehet még Irán bombázását is elrendeli és majd Izraelből figyelmeztetik hogy mit tett! :-) Telefonon! :-)))))))
jesz
ha nem hiszi, akkor egy alkalmas ember megmutatja neki azt a 2000- ben napvilágot látott hírt, mely szerint Izrael lehallgatja az összes orosz repülőt, még akkor is ha az a repülési magasságon repül. Az oroszok ekkor értettékmeg a titkaik kiszivárgásának egyik lehetséges okát.
Át is vezetékezték az összes repülőt, és megtiltották a bizalmas beszélgezéseket a repülőkön belül(is)
Akkor ez technikailag lehetetlennek látszott, mire kiderült az is, hogy az izraeli hadsereg hogy hallgatja le a biztonságosnak vélt palesztin harcállásokat, parancsnoki bunkerek beszélgetéseit.

Egy darabig nagy volt a csend, később megtudtuk a technikájukat...(amikor már nem volt érdekes)...
Mint már írtam, lehallgatás nélkül már nem létezik sem diplomácia, sem hadászat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.