Akkor kezdtek el lebukni az amerikai otthon lakói, amikor egyikük egy összecsavart egydollárost adott át a másiknak, rajta fehér porral.

Lebukott a nyugdíjasotthon: kokainoztak a bentalkók

Az amerikai Connecticut állam közegészségügyi hatósága pénzbüntetésre ítélt egy idősek otthonát, miután négy bentlakóról is kiderült, hogy kokaint használt – jelentette a News Times című helyi lap. A New Haven városában található RegalCare-t 1680 dollár, azaz átszámítva nagyjából félmillió forint kifizetésére kötelezték.

A beszámoló szerint az első bentlakók tavaly április végén buktak le, miután látták, hogy az egyikük egy feltekert papírpénzt ad át egy másik bentlakónak. Az egydolláros bankjegyen fehér por volt látható. A két lakó szervezetében aztán kokaint találtak.

Két héttel később egy másik lakóról derült ki, hogy kokainozik, miután egy esést követően kórházba kellett szállítani, és az ott elvégzett vizsgálatok alatt megtalálták a szervezetében a drogot.

Hat nappal később pedig egy metadon klinikáról telefonáltak az otthonba, közölve velük, hogy az egyik lakójuk kokaintesztje pozitív lett. A lakó azt mondta, egy másik lakótól kapta a kokaint, aki pedig az egyik dolgozótól szerezte. Az érintett alkalmazottat az eset után kirúgták.

A közegészségügyi hatóság vizsgálata kiderítette azt is, hogy az otthon minden eset után felszólították, hogy több napon is kutassák át a kokainhasználaton kapott lakók szobáit, de ezt nem végezték el rendesen. Idén májusban a RegalCare-t a szövetségi hatóságok Connecticut állam egyik legrosszabb idősek otthonaként jellemezték.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Tény, nálunk nem kokainnal kábítják a nyugdíjasokat - és nem csak a bentlakókat.
advocat
@sokanvagyunk: Nálunk elég 10 kiló krumpli is. 30-ért kilója! És ezért szeresssssük Viktort is!
sokanvagyunk
@advocat: A krumpli még csak-csak - abban legalább sok a keményítő... :D
Lepényleső
Ők a kokóra költenek a sajátjukból a kábultság eléréséhez. Van ahol ez az érzés közpénzen elérhető,de csak úgy,hogy kizárólagosan a köz tv nézhető. Aztán,hogy milyen lesz az ébresztő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.