David Sassoli szóvivőjének bejegyzése arra enged következtetni, hogy a szakbizottságnak a két politikusról született és az EP elnökéhez eljuttatott írásos véleménye nem felel meg a követelményeknek.

Adnak Trócsányinak még egy esélyt

Trócsányi László ismét reménykedhet: az Európai Parlament elnöke csütörtök este arra kérte a képviselő-testület jogi bizottságát (JURI), hogy tárgyalja újra a magyar – és a román – biztosjelölt összeférhetetlenségéről hozott ajánlását. David Sassoli elnök szóvivője a Twitteren jelentette be, hogy a JURI hétfő délelőtt ismét összeül.

Jaume Duch bejegyzése arra enged következtetni, hogy a szakbizottságnak a két politikusról született és az EP elnökéhez eljuttatott írásos véleménye nem felel meg a követelményeknek, mert nem tisztázza a képviselők aggályait, és nem fogalmazza meg világosan a javaslataikat.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Trócsányi belebukott a hazugságába: összeférhetetlenséget talált az EP szakbizottsága, nem javasolják biztosnak!

Ma hallgatta meg a biztosjelöltek összeférhetetlenségével is foglalkozó JURI bizottság Trócsányi Lászlót – kérdések merültek ugyanis fel az általa alapított Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodához fűződő kapcsolatairól és az irodának juttatott kormányzati megrendelésekről.

Információink szerint kiderült, hogy Trócsányi korábban hazudott a bizottságnak: azt állította, hogy az elmúlt 10 évben nem volt tulajdonrésze az ügyvédi irodájában, időközben azonban eljutott a bizottsághoz Trócsányi 2018-as magyarországi vagyonbevallása, amelyben még résztulajdonosként szerepelt.

Trócsányi azzal érvelt, hogy nem vett fel osztalékot, és valójában csak a nevét viselte az ügyvédi iroda, ez azonban nem csak azért problémás, mert saját, a bizottság előtt eltitkolni próbált vagyonbevallásában is az szerepel, hogy 12.62%-os tulajdonrésze volt tavaly, hanem azért is, mert az ügyvédi iroda jelenlegi tulajdonosairól sehol nem találni nyilvános információt, sem cégadatbázisokban, sem az ügyvédi iroda honlapján. Az iroda ráadásul számos kormányközeli megbízótól kapott megrendelést az elmúlt években. Mi az összeférhetetlenség, ha nem ez?

Ráadásul még egy hazugság kiderült: Trócsányi írásban állította, hogy 2014 és 2019 között a résztulajdonában lévő Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda "nem vállalt kormányzati megbízásokat". Ez azonban egyértelmű hazugság, és tudjuk is bizonyítani: 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda a Miniszterelnökséggel kötött szerződést, amely alapján egy paksi bővítésről szóló perben a magyar kormányt képviselte, és jogi tanácsadást is végzett a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

A Momentum Mozgalom már az EP-kampányban világossá tette: képviselői az Európai Parlamentben nem hagyják majd szó nélkül a Fidesz hazugságait. Trócsányi biztosi jelölése kapcsán most be is mutatjuk, mit jelent ez. Mindent megtettünk úgy frakciónkban, mint a Parlamentben,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.