Az internacionalista, bevándorláspárti erők bosszúból nem akarják engedni, hogy Trócsányi László személyében olyan ember kerüljön az Európai Bizottságba, aki aktív szerepet játszott Magyarország határainak megvédésben – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kovács: a bevándorláspártiak bosszúból nem engednék Trócsányit a biztosi székbe

Kovács Zoltán közölte, felháborodással szemlélik, ami az Európai Parlamentben (EP) történik.

"Mi azt gondoltuk, hogy az előző Európai Parlament politikai kampányai, boszorkányüldözése és lejárató hadjárata után talán egy belátóbb és valamivel konszolidáltabb időszak következik" – fogalmazott.

Hangsúlyozta, az EP jogi bizottsága (JURI) gyakorlatilag lábbal tiporja az európai jogot és azt a bosszúhadjáratot folytatja, amelyet a bevándorláspárti parlamenti többség indított Magyarország ellen, amikor összeférhetetlenséget állapít meg Trócsányi László biztosi pozíciójával kapcsolatban.

Az államtitkár teljesen nyilvánvalónak nevezte, hogy "koncepciós eljárásban" hurcolták meg a neves, elismert magyar jogászprofesszort, vagyis szerinte nem az összeférhetetlenség a valódi oka annak, hogy a "baloldali bevándorláspárti többség" nekiment Trócsányi Lászlónak az EP-ben.

Kiemelte, már a migrációs válság előtt is látható volt, hogy a magyarországi baloldalnak, szocialistáknak, liberálisoknak semmi sem volt drága, amikor a kormányt kellett támadni.

Mondvacsinált okokkal akkor is feljelentéseket tettek az új alaptörvény, a médiatörvény, a sarkalatos törvények és egy sor másik gazdasági, társadalmi intézkedéssel szemben – mondta.

"A migrációs válság 2015-ös kirobbanását követően ez csak rosszabb lett" – fogalmazott. Azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció eljárása a kommunista időket idézi és annak az internacionalizmusnak a folytatása, amely az '50-es, '60-as, '70-es és '80-as években oly sok kárt okozott Magyarországon.

Ez egy olyan új típusú internacionalizmus, amely nem fogad el más típusú felfogást, nem csak egy kérdésben, nevesül a migráció kérdésében, hanem semmilyen más dologban sem – mondta Kovács Zoltán.

Szerinte, ha valakinek lett volna kétsége az elmúlt évek történéseivel kapcsolatban, annak is összeállhat a kép a Trócsányi Lászlóval szemben elkövetett "rágalmazás és lejáratás" után: bosszúhadjárat folyik Magyarország ellen a bevándorláspártiak oldaláról.

Az internacionalista boszorkányüldözést folytatók nem hagyhatták szó nélkül, hogy Magyarország és Trócsányi László olyan kulcsfontosságú, a bővítésről és a szomszédságpolitikáról szóló portfóliót kaphat, amely az egyik legfontosabb Európa jövője szempontjából – tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, Trócsányi László élen járt annak a jogi határzárnak a megalkotásában, amelyik a 2015-ben épült kerítéssel és megerősített déli határvédelemmel hatékonnyá tudta tenni a migráció elleni védelmet.

A magyar kormány továbbra is kiváló jelöltnek tartja Trócsányi Lászlót, olyan "européer embernek", aki többszörösen bebizonyította: a kontinens jövőjéről alkotott összeurópai képpel megegyező perspektívákat és célokat tud megfogalmazni – mondta.

Kovács Zoltán közölte, az EP jogi bizottsága hétfőre ígért írásos indoklást a Trócsányi László jelöléséről hozott döntéséről.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ennyire nem lehet korlátolt röhejes még egy közszolga sem azzal szemben sem, akinek közjogilag érvénytelen rötyipapípír az imakönyve!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ennyire nem lehet korlátolt röhejes még egy közszolga sem azzal szemben sem, akinek közjogilag érvénytelen rötyipapípír az imakönyve!
human
Tegnapelőtt a köztévé hírműsorában is elfelejtették megemlíteni, hogy Trócsányi hazudott az őt meghallgató bizottságnak. Na most bármilyen munkainterjún hazugsággal lebukni, hát nem jó előjel a felvétel valószínűségét tekintve.
nevemnick
Morcosszőrmók, ,,..már a migrációs válság előtt is látható volt, hogy a magyarországi baloldalnak, szocialistáknak, liberálisoknak semmi sem volt drága, amikor a kormányt kellett támadni."

Ne feledd, 1998-2010 közötti időszakot - 2006-ot sem - amikor a főnökök főnöke idegrángások közepette azon mesterkedett még az EU-nál is, hogy megdöntse a demokráciát, ami csak választási csalással (européer módra?) az Alkotmányt ideiglenes megmásításával sikerült.

Az, hogy az emlegetett illető européer lenne... hát kissé vicces.
Jozefina
Ha az EU képviselők a valóság alapján döntenek, akkor a szék közelébe sem kerülhetne!!!
RonaGyuri
a bosszú valamilyen szinten igaz: a törvények, a BTK alapvetően bosszúról szól! =))
colibri
Szerintem, meg ne beszéljen bosszúról az, aki ellenfele magánbeszélgetését is képes titkosszolgálati eszközökkel felvenni!
...és ez csak egyetlen példa a fidesz bosszújáról, mindet képtelenség volna felsorolni.
szép új világ
@human: Kivéve a FIDESZ, Ott elvárás, hogy szemrebbenés nélkül tudjon hazudni. Így van ez Kovács úrral is. (Az "urat" nem kell szó szerint venni)
Nessy
Nem zavarja Kovács Zoltánt, hogy egy szó sem volt a bevándorlásról, hanem az egyéb viselt dolgairól Trócsányinak, melyekről tudatosan valótlant állított? Most már az egész világ összeesküdött Trócsányi ellen, szerinte! Lehet, hogy ha megkérdeznék a szomszédjainkat, ki az a Trócsányi, nem sokan tudnának válaszolni! Kovács Zoltán feledi, hogy ez a bizottság nem a magyar parlament jogi bizottsága!
Eladott Ország
A mocsármédia sikerjelentései ellenére ez most egy kurvanagy pofáraesés Orbánnak. A legalább két számjegyű IQ-val rendelkező szavazók is megértik, a többinek meg teljesen mindegy.
youtu.be/DiKFV9Ka-GU
Clavigo
Úgy,,nagyjából leszarom,,,hogy ez a furkó,,és a Gazdaállatja ( nemzethhy ) ,,,mit " szemlél felháborodással "... Boldog Karácsonyt,,,oszt jó napot.
Eladott Ország
Kovács Zoltán szerint felháborító amit az EP művel Magyarországgal – Pontosítok, nem Magyarországgal, hanem veletek!
olkt.hu/kovacs-zoltan-szerint-felhaborito-amit-az-ep-muvel-magyarorszaggal-pontositok-nem-magyarorszaggal-hanem-veletek/
babp1982
Ez valami egyenszöveg? Mitha a marhapásztor (gg) is ugyanezt szajkózta volna. Várom kupakos lalát is , hogy megszólaljon ez ügyben :-)))
kereső
Talán nem kellett volna, igazságügy miniszterként az oroszoknak kiadni a fegyverkereskedőket a NATO szövetséges ellenében. Ezt arrafelé árulásnak tekintik. Ha meg nem ő döntött, akkor gerinc!-és lemondás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.