Több mint 20 ezer háztartás maradt áram nélkül hétfő reggel a rendkívül erős, viharos szél következtében Csehországban – közölte Sona Holingerová, a Cseh Energetikai Művek (CEZ) szóvivője a CTK hírügynökséggel.

Lacsapott a vihar: 20 ezer család maradt áram nélkül

A legtöbb problémát Közép-Csehországban és Nyugat-Csehországban tapasztalták. A viharos széllökések számos fát téptek ki, amelyek a villanyvezetékekre dőltek, aminek következtében azok sok helyen elszakadtak és megszűnt az áramszolgáltatás. Prágában és környékén több mint kéttucatnyi helyen rongálódott meg a magasfeszültségű áramvezeték, és több mint tízezer háztartásban nincs villany.

Nyugat-Csehországban az áram nélkül maradt háztartások száma mintegy hétezer – közölte a szóvivő.

A másik nagy cseh áramsz0olgáltató, az E.ON csak néhány vezetékszakadást jelzett, jórészt Dél-Csehországban és Dél-Morvaországban.

Holingerová szerint a viharos szél jelenleg Morvaországban tombol, és valószínű, hogy a délelőtt folyamán a problémák száma még növekedni fog. A meteorológusok jelentése szerint a széllökések az esti órákban csitulnak el.

A legerősebb, 157 km/órás szelet a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben (Krkonose) mérték. Prágában és környékén a szélsebesség 80-90 kilométer volt óránként.

A Cseh Vasutak közölte, hogy a megrongálódott vezetékek miatt mintegy kéttucatnyi regionális vonalon szünetel a forgalom.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.