A magyar és a román jelölt alkalmatlan az uniós biztosi pozícióra, erősítette meg az Európai Parlament jogi szakbizottsága a csütörtöki szavazás eredményét. A döntés Ursula von der Leyen kezében van.

Trócsányi megint elbukott, nem lesz belőle uniós biztos

Trócsányi László magyar és Rovana Plumb román jelöltek összeférhetetlenség miatt alkalmatlanok uniós biztosnak és új jelöltre van szükség helyettük, állapította meg ismét az Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI).

A testület csütörtökön már döntött arról, hogy nem javasolja Trócsányi és Plumb kinevezését, de egy jog- és szövegértelmezési vita miatt az Európai Parlament elnöke, David Sassoli megkérte a szakbizottságot, hogy fogalmazzák meg pontosan, milyen megoldást tanácsolnak Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság leendő elnökének.

A jelöltek nem képesek a biztosi feladatot ellátni 

– nyilatkozta Manon Aubry francia EP-képviselő, a szélsőbaloldali GUE/NGL az EUrologus kérdésére a hétfői szavazás után. „ A következő lépés az lesz, hogy a nemzeti kormányoknak új jelöltet kell állítaniuk" – hangsúlyozta a politikus.

A valódi eljárásrend ennél azonban kicsit bonyolultabb: előbb az EP-elnökének kell a levelet megvizsgálnia, és ha Sassoli ezúttal már elég konkrétnak találja a javaslatot, akkor továbbítja a dokumentumot Von der Leyennek. A Bizottság leendő elnökének elvileg még ekkor is lehetősége van arra, hogy egy újabb esélyt adjon a biztosjelölteknek arra, hogy tisztázzák magukat. De az EP szakbizottságának markáns véleménye után ezzel azt kockáztatná, hogy végül az egész bizottsági testületet utasítja vissza az EP plenáris ülése. Így nagy valószínűséggel Von der Leyen hamarosan új jelöltet kér Orbán Viktortól és Viorica Dăncilă román kormányfőtől.

„Fura szavazás volt, mert úgy éreztük, nyomást gyakorolnak ránk. De így is megerősítettük a korábbi álláspontunkat: Trócsányi és Plumb egyetlen uniós biztosi posztra sem alkalmas"

– jelentette ki Manon Aubry. Véleményét Sergey Lagodinsky német zöldpárti EP-képviselő, a jogi szakbizottság elnöke is osztja: „Személyes véleményem az, hogy Trócsányi igazságügyi minisztersége alatt éveken át tartó szabálytalanságok vezettek ehhez a döntéshez: az ügyvédi irodájának adott megbízatások, az üzlettársának adott minisztériumi tanácsadói poszt" – mondta a politikus az ülés után. Lagodinsky szerint

„Ez a politikai lincselés, egy durva és gyáva akció a jogi bizottság baloldali erőinek a részéről. Trócsányit megbüntették azért, mert a jogi határzárral megvédte a magyar állampolgárokat"

– mondta Szájer József fideszes EP-képviselő, a szakbizottság tagja a döntést követő sajtótájékoztatóján.

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő úgy gondolja, hogy „Trócsányi többször is megbukott. Nehéz lehet a Fidesznek megértenie, hogy Európában nem az történik, amit ő szeretne, ám ha nem változtat, nem csak saját, de az egész ország tekintélyét rombolja tovább."

Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő felemlegette, hogy Orbán Viktor egyszer arról beszélt, hogy politikai ügyekkel foglalkozik, üzleti ügyekkel nem. „Trócsányi viszont üzleti ügyekkel is foglalkozott, úgyhogy most európai politikai ügyekkel nem fog" – írta közleményében.

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője büszke arra, hogy „Európa ismételten bebizonyította, hogy igenis meg tudja állítani Orbán Viktort és kormányát, és mi, európai magyarok számíthatunk az EU-ra."

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő pedig reméli, hogy Orbán Viktor minél hamarabb új biztost küld, „aki nem vett részt személyesen az illiberális állam kiépítésében."

Forrás: Index

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@tudode: Ott már dumával nem ér el semmit. A sok lejárató plakát meghozza a gyümölcsét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Majd Leyent megdumálja, mert hálával tartozik neki!!!
Dr plágium
@tudode: Ott már dumával nem ér el semmit. A sok lejárató plakát meghozza a gyümölcsét.
tudode
@Dr plágium: .
Azt mondta valahol az elfűrészelt óriás, hogy Leyen neki köszönheti a posztját!!!
Fantomasz
Hölgyeim és Uraim ! Kedves nyelv-társak !
Nem baj ,győztünk ! Hogy miért ? Mert Timmermans alól kihúztuk Soros székét ,és
Leyennek 7 gyereke van .7 Kéremszépen ! 7 , Mint a Magyar mesékben ,hét !
Eladott Ország
Az EP jogi bizottsága véglegesnek tekinti a döntését, és nem hajlandó semmiféle nyomásgyakorlásnak engedni. Konkrétan nem érdeklik őket a rablómesék, a bevándorláspártizás, a migránsozás, a blabla, rizsa, hamuka, a kommunistázás és koncepciós eljárásokról való fröcsögés.Szóval lehet még erőltetni, Ursulával telefonon alkudozni, azt mondani a közrádió mikrofonjától, hogy megoldom (így!), hogy Trócsányi egy kiváló ember, de meg akarják büntetni a fideszt, pláne hogy a hazaáruló baloldal áskálódása tehet mindenről. Viszont ezek szerint a fidesz tekintélye és megkerülhetetlensége véges, mint a bot. Vagyis talán mégis el kéne engedni Trócsányit. Már így is kínos az egész, de minél hamarabb, annál jobb. Bár október 13-ig még érdemes lehet harcolni és óbégatni, hogy nem hagyjuk, nem engedjük, azt szokták szeretni a hívek.
Aki Én
Persze, hogy elbukott. Egy korrupt, hazug geci, aki megdőlt, most meg megy a csodálkozás.
És nem, ennek semmi köze a migrációhoz. Aki arra fogja, az is egy agyament kretén.
Eladott Ország
A magyar kormány tényleg ennyire kretén, hogy azt hiszi minden mögött az áll, hogy az Orbán-kormány felhúzatta a déli hatákerítést? Aligha. Hogy a saját szavazóikkal ezt még el tudják hitetni, az egy dolog. De arról a szánalmas stratégiájáról, hogy az Európai Unió politikusait is folyton egy zsák krumplival vagy egy karton tejjel megvásárolható idiótáknak nézi a kormány, igazán letehetne már. Persze lehet, hogy úgy tűnik, ez bevált, de nem lesz ez mindig így. Inkább gondolkodjanak el azon, hogy van-e még egyáltalán olyan ember a fideszben, akit úgy indíthatnak az EU-biztosi pozícióért, hogy ne bukna meg már az átvizsgáláson. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a Fidesz rendelkezik akár egyetlen becsületes politikussal is.
reagens
Ezzel a húzással sikerült a Fidesz népszerűségét itthon növelni és az euroszkepticizmus is combosodik!
Ez a roncsellenzék minden helyzetből vesztesen kerül ki! :-))))))))))))))))))))
Cseh Katalinék ezzel a húzással a Fidesz malmára hajtották a vizet! :-))))))))))))
Fantomasz
Új jelőlt kell !
Én a Hernádi Zsoltot ajánlom !
kokopelli
@Aki Én: ...t.k megint győztek!...ha úgy veszik a "zemberek" !...a hülye emberek! ...a csahosaik! (;-)))))))))
reagens
@Aki Én: Köszönjük Emese!
Fontos volt a véleménye! :-))))))))))))))))))))))))))
Dr plágium
@tudode: Ja eldobom magam a röhögéstől :))))
csak úgy....
@reagens: OK.tibink, te még ott tartasz,hogy majd az orbán vezeti az EU-t..:)
Peller Anikó
Új jelölt? Csak nemtán létezik egy fideszgeci aki átmenne a szűrőn? Kétlem, hiszen mindegyik államilag támogatott nyalonc, másfajta rég nincs a fideszben.
papa.49
Hát csuti így jár aki mindenkivel hadakozik ÁLLANDÓAN, RÁBASZTÁL PUBI, A MÁSIK NYALONC IS HIÁBA ÁGÁL MERT HA KITARTANAK A HATÁROZAT MELLETT, A TROCCSÁNYI NEM LESZ BIZTOS !!!
simmering73
Szájergyerek, téged sem az eszedért csodálnak.
simmering73
@reagens: Te hülyébb vagy mint a durbincs. Vagy mondtam már?
kereső
@Dr plágium: meg a vasárnapi orbán beszéd, az ultimátummal, meg az Eu alapértékeinek nyilt megtagadásával.
Fantomasz
Új jelöltet ajánlok a EU szomsz pol bizt állásra :
Bayer Zsolt !
advocat
Rohadt unió! Lépjünk ki, mert csak cseszegetnek. Vár minket Putyin et.!!!
advocat
És a határzárról szó sem esett. Szájer uram, mi a francot csináltok ott, ha még ezt sem bírjátok felfogni. Persze havi 8.000.- €-ért mit várunk.
kereső
Ő lesz az új jelölt? Várhelyi Olivér,,,,,,,,,,,,,,
"A magyar kormány váratlanul megvétózott egy nemzetközi egyezményt, amelyet május 2-án kötött volna alá az EU afrikai kormányokkal.
Az EU-s nagykövetek április 25-i ülésén robbant a botrány.
Egyetlen ország sem osztotta a magyarok érvelését, viszont sorra szólaltak fel a nagykövetek Várhelyi Olivérrel szemben, többen közöttük kifejezetten ingerülten ripakodva a magyar nagykövetre.
A legtöbb tagállam szerint a magyarok a szerdai húzásukkal az illegális migráció elleni harcot akadályozzák.
Mivel egyre többször vétóznak egyedüliként a magyarok, a vitában több ország képviselője is azt mondta, hogy szerintük Magyarország általában akarja aláásni az EU nemzetközi tekintélyét. "
Yoda69
orban szégyent hozott a magyar népre hogy egy ilyen embert jelölt. Persze nem nagyon van alternatíva a fideSS velejeig korrupt part.
amaramaistanna
... miért is gondolták, hogy az aki segít leépíteni a jogrendszert és az amerikaiak által leleplezett és amerikai fegyverekkel illegális úton kereskedő orosz bűnözőket kérésük ellenére nem az USA-nak, hanem Putyinéknak adják ki? Ráadásul, az amerikaiak leplezték le őket és csak az elfogásukhoz kértek Orbánéktól segítséget... Ha valakinek olyan többrétegű vakolat van az arcán, az ne csodálkozzon, hogy előbb utóbb, de kezd lepotyogni...
reagens
@koszpeko: Nyugodtan emlegesd csak. Október 13.-án megint nagyot nyerünk! Brüsszel pedig kapni fog még ezért és a roncsellenzék is!:-))))))))
kokopelli
@Eladott Ország: Az a baj velük,hogy a felhozott érveket sem lenyelni,sem kiköpni nem tudják!
A Mackó kutyusom volt ilyen,3-4 hónapos korában a ny csonttal.! ..más szemmel kell nézni a Fideszt!
...ugye Mackó? (;-))
Aki Én
@reagens: ...na, egye fene, önzetlenül segítek neked kiigazodni ebben a sürgő-forgó nagyvilágban. Aztán ne mondd a tárgyaláson, hogy téged az orrodnál fogva vezettek. Én megteszem amit lehet, hogy elolvasod-e, az rajtad múlik.
Persze ne áltasd magad, megérteni sem árt, nem csak olvasni.

,,Hiába magyarázkodott, hiába védte meg Orbán Viktor is ("kiváló ember, nemzetközi tekintélyű jogtudós és tapasztalt diplomata, alkalmas ember arra, hogy biztossá váljon, mi, magyarok büszkék lehetünk rá”, ám „bűne, hogy segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól"), hiába mondta azt az ügyvédi irodája is, hogy ők csak ingyen segítettek a kormánynak és Trócsányinak, hétfőn megint csak arra jutottak Brüsszelben, hogy köszi, de ilyen csávó inkább ne képviselje a kontinenst semmilyen fontos döntésben.

Kínos, szomorú, tanulságos és persze örömre is okot adó Trócsányi bukása. Kínos, mert hát nem mindennap zavarnak haza egy biztosjelöltet Brüsszelből. Volt már olyan (a korábbi magyar jelöltekkel is), hogy valakit csuklóztattak, új, semmitmondó feladatkört kapott, kicsit megalázták, de a visszaküldés az kemény. Az nem apró botlást vagy ügyefogyottságot jelent, hanem totál alkalmatlanságot vagy vállalhatatlanságot. (Külön vicces, hogy az egész kormánygépezet épp az alkalmatlansággal lő az összellenzéki főpolgármesterjelöltre, miközben papírt erről most épp a saját embere kapott.)"
,,És, nem, nem azért nyilvánították Trócsányit alkalmatlannak, mert "segített megfékezni az Európát fenyegető migránshordákat", hanem mert a kormánynak és neki is zavaros ügyei vannak/voltak az előző munkahelyével, ami kultúrhelyeken nem annyira funky. Mint ahogy a román biztosjelölt sem a magyar kormány által nyomott bevándorláspárti/bevándorlásellenes tengelyen akadt fenn, hanem szintén az alkalmatlanságin (ő nem vallott be egy 800 ezer eurós lakáshitelt)."

index.hu/velemeny/2019/10/01/trocsanyi_bukasa_ep_eu_bizottsag_orban_eu-biztos_fidesz_kormany/
reagens
@Aki Én: Segítek én is neked! Ha az okosok annyira tudják, hogy Trócsányinak milyen ügyei vannak, miért nem kezdeményeznek eljárást? Csak nem azért, mert ezt vélelmezik és semmivel nem tudják alátámasztani? Ez a rágalmazás egy érdekes formája!
Aki Én
@reagens: Azért nehogy te legyél majd a fideszesek védője. Abból 200 év lesz minimum.
Arra nem igen lehet mit mondani, amikor egyszerűen tényeket tagadsz el.
Ja, de, valami eszembe jutott:
Idióta kretén!!!
reagens
@Aki Én: Jajj, te nagy gondolkodó! :-))))))))))))))))))))) Hamarabb csuknak le téged, mint a Fidesz vezetőit! :-))))))))))))))
Aki Én
@Aki Én: ...nem azt mondtad, hogy nem szólsz hozzám? Nekem az jó volt úgy...
A válaszod sosem érdekel, merthogy érdemben úgysincs. Csak szeretem közölni, hogy egy hazaáruló kretén geci vagy.
Aki Én
@reagens: ...nem azt mondtad, hogy nem szólsz hozzám? Nekem az jó volt úgy...
A válaszod sosem érdekel, merthogy érdemben úgysincs. Csak szeretem közölni, hogy egy hazaáruló kretén geci vagy.
reagens
@Aki Én: Na ez a vég! A hazaárulók hazaárulóznak! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
Aki Én
@reagens: ...nincs új a nap alatt. Ezt nyomjátok évek óta. Remélem tényleg a vég...
reagens
@Aki Én: A fogyatékosokkal is beszélgetni kell, ezért szólok hozzád! :-))))))))))))))))))))))))
fahrenheit451
"Állj fel, Trócsányi, állj fel! Most nem adhatod fel! Küzdened kell!" - biztatták az övéi, miután először földre került.
A többit dalban mondták el: www.youtube.com/watch?v=FLZS3jQPnKw

És Trócsányi felállt. Nehéz volt (mert "Nehéz a dolga a katonának, nehéz a dolga"), de belekapaszkodott a piros színű szemüvegkeretébe, és felállt.
Lehet, hogy nem kellett volna...

www.youtube.com/watch?v=vhcRX9pFmj8
advocat
Azért azon a részen az erős orosz kapcsolat nem javít még a biztosokon sem. Ennyi.
Yoda69
@reagens: Eljarast? Az Unio Magyarorszagon? Ezt hogy gondolod te feleszu? Majd biztos polt szembe megy orbannal az Unio kedveert. Ne legyel mar ilyen ostoba. Mindenki tudja hogy mi folyik itt mar 10 eve, csak az ilyan faszok mint te is probaljak mosni a szaros pelenkat. De elobb utobb vege lesz mint mindt minden diktaturanak. Aztan orbanek mennek a levesbe, te meg cserheted a koponyeget. Gondolom az nem fog nehezedre esni, mert csak itt a propin vagy otszor valtottal nicket az elmult 2 evben. Ugye sikari?
reagens
@Yoda69: Miért ne válaszolnék egy ilyen magyargyűlölő fröcsögésére?
Orbán Magyarország többségének felhatalmazásával viszi az ügyeket. Az önkormányzati választást is nyerik! Akkor miről hadoválsz? Te aki nem itt él, nem tud magyarul és még gyűlöli is a magyarokat! Szánalmas! És még te vádaskodsz? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))
Egy kecskének több esze van haver, mint neked! :-)))))))))))))
tudode
Úgy tünik Leyennek nem esete a pocak náci!!!
kokopelli
@Yoda69: be kell látnod,hogy Orbán a lakósság többségének voksával lett "Pajtavajda"! Igaz,hogy a válasz-
tó képes lakósság fele nem ment el,és a valasztók több mint a fele nem az Orbánra szavazott!A 48,8% szavazói fölény,az tényleg M.o. többsége! Matek az alsótagozatosoknak,vagy a illibsi csürhének!! (;-))
Yoda69
@reagens: Ne idegeskedj csikari mert meg agyverzest kapsz. Olvasd el meg1x amit irtam, ertelmezd (bar ez neked eleg nehez lehet) es arra valaszolj.
reagens
@Yoda69: Szerinted ideges vagyok? :-))))))))))
Ejnye, te antimagyar! Ne képzelegj, mert belelóg a bilibe a kezed! :-))))))))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:44; A kecske dugás után itt az újabb orgazmusra a lehetőséged.
m.blog.hu/ha/hagyjadis/postimage/nevtelen_1377117366.png
evacica
Van Isten az égben! Hála Neki meg az épp elméjűeknek! Orbán jöhet a süket szövegével, hogy bántják a magyart, pedig csak az egyig talpnyalóját kaszálták el, mellesleg helyesen!
Jozefina
Nem EU kompatibilisek!!! Az EU józanabb fele megérzi a patkány szagot??!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.