Leonardo DiCaprio szombaton a manhattani Central Parkban tartott beszédet a 2019-es Global Citizen's Fesztiválon.

Leonardo DiCaprio kiállt Greta Thunberg mellett

Az Oscar-díjas színész a jelenlegi klímamozgalmakról beszélt, és háláját fejezte ki a fiatal aktivistáknak, akik közül hármat meg is nevezett. Alexandria Villaseñor, Xiye Bastida és Selina Neirok Leem a színész szerint a frontvonalban erősítik a mozgalmat.

DiCaprio ezután felhozta Donald Trump tweetjét, amelyben az amerikai elnökgúnyolódott a 16 éves, dán aktivistán. Az elnök bejegyzése azt követően jelent meg, hogy Greta Thunberg az ENSZ klímacsúcson tartott szenvedélyes beszédet.

“Miközben ezek a fiatal emberek kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő módon vannak olyanok, akik erre a mozgalomra sértő tweetekkel és negatív kijelentésekkel reagálnak. Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a ti jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bármi más az emberi történelem folyamán”

– mondta DiCaprio, aztán megkérdezte:

Sértő tweetekkel fogunk reagálni a klímamozgalomra?

A tények egyértelműek, és hacsak nem élsz egy alternatív valóságban, nincs több idő a tagadásra. Múlt pénteken a fiatalok vezették a világot sztrájkolni… Ez a több millió bátor ember nem csak egyszerűen kisétált az iskolából vagy a munkahelyéről.Állást foglaltak. Az igazi vezetői képességek példáját mutatták be, amire a bolygónknak égető szüksége van. Ezek a fiatalok világosan, határozottan és félelem nélkül kijelentették, hogy a tétlenség ideje lejárt.”

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a bolygónkat nem ők fogják megmenteni. Nincs emberi léptékű megoldás. Pár száz év felmelegedés, aztán pár ezer év lehűlés...egy kis jégkorszak, és folytatódik a körforgás..hacsak néhány atomfelhő el nem takarja a napot. Akkor a barlanglakók újra feltalálják a tüzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.