Az Európai Parlament kulturális és oktatásügyi bizottsága (CULT) negyedik alelnökének választotta Bocskor Andrea fideszes EP-képviselőt brüsszeli ülésén kedden.

EU: újabb alelnöki helyet kapott egy magyar képviselő

Bocskor Andreát 15 támogató szavazat mellett, 10 ellenében és 5 tartózkodás mellett titkos szavazással választotta alelnökének az EP-s szakbizottság.

Az Európai Parlament szakbizottságai négy magyar képviselőt már alelnökökké választottak július közepén tartott alakuló ülésükön.

Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnökének választották, Ujhelyi István szocialista képviselő az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága (TRAN) harmadik alelnökének nevezték ki, Winkler Gyulát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselőjét pedig a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős szakbizottság második alelnökének választották.

A képviselők több szakbizottság esetében is őszre halasztották az alelnökökről szóló szavazást, így mások mellett Hidvéghi Balázs (állampolgári jogi, belügyi bizottság, LIBE) fideszes EP-képviselő alelnöki jelöléséről is.

Trócsányi László fideszes EP-képviselő uniós biztosjelöltsége miatt korábban visszalépett az EP alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottsága (AFCO) alelnöki jelöltségétől.

Az Európai Néppárt frakciója a közeljövőben új fideszes jelöltet állít az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki pozíciójára, és ezt követően kerülhet sor a szakbizottsági szavazásra az alelnöki tisztségről.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Andrea Bochkorova,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ukrán- magyar állampolgár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
Lassan bejönnel az alelnöki posztok. Fáj az a mocskolódó hazaárulóknak. Szokjátok csak. A választások után viszonozzuk a kedvessegetek.
csak úgy....
@reagens: már megint fenyegetözöl,tibim? persze,egy 1/2kegelmütö mit várhat az embör!?
csak úgy....
@Eriksson: nem jutott még az eszödbe,hogy indulj a leg butább nagyapók olimpián!?
fogadok,hogy dobogós lenné...
kereső
Az lehet, hogy "magyar" képviselő- de nem Magyarország képviselője. Kettős állampolgár, nem Magyarországon él- a fidess fizetett listáján jutott be. Nem értem, hogyan lehet olyan listára szavazni, amelyen nem csak magyarországi lakosok vannak. Ráadásul egy nem eu-s tagállamban élőre. A fidessre szavazók megnézték azt a listát?Valószinüleg nem, Ezért volt Magyarország képviseletében az eu parlamentjében 2014-2019 között tőkés lászló, schöplin györgy, bocskor andrea- aki most ujrázott.
csak úgy....
@papa.49: tegnap, 22:11
ne haggya! még hülyén hóna meg a szentem,nem bírnám a szívemre venni! :)
papa.49
@csak úgy...: Igazad van az elme roggyantat ápolni kell )))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.