Az északkelet-olaszországi Trieszt városában gyásznapot hirdettek a helyi idegenrendészet épületében történt tűzharc után, amelyben két rendőr meghalt, egy harmadik megsebesült pénteken.

Agyonlőttek két rendőrt a trieszti rendőrségen
Fotó: Pixabay

Az első információk szerint az elkövetők a Dominikai Köztársaságból származó fivérek, és családjukkal tartózkodási engedéllyel élnek Olaszországban.

A 29 és 31 éves férfit motorlopás miatt hallgatták ki a Trieszt belvárosában található rendőrségi épületben. A fiatalabb követte el a lopást, idősebb fivére pedig – sajtóértesülések szerint – családtagként volt jelen a kihallgatáson.

A fiatalabb testvér kikéredzkedett a mellékhelységbe, és ott elvette a fegyvert az őt felügyelő rendőrtől. A bűnöző tüzet nyitott a közelben álló rendőrökre: kettőt lelőtt, egy harmadik társukat megsebesítette.

A tűzharcban a támadó is megsebesült, de sikerült kijutnia az épületből. Az utcán egy rendőrautóval akart elmenekülni, de ezt már nem tudta megtenni, az őt utolérő rendőrök ártalmatlanították. Mindkét dominikai férfit őrizetbe vették. Meg nem erősített hírek szerint

a támadó nem volt "beszámítható" állapotban, amikor rálőtt a rendőrökre.

A Trieszt környező utcáin is jól hallható lövések zaja pánikot keltett, a rendőrség környékét órákra lezárták.

A két rendőr halálát "barbár gyilkosságnak" nevezte Sergio Mattarella olasz államfő.

Luigi Di Maio külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője kijelentette,

"aki a hatóságok képviselőit támadja, mindegyikünkre támad".

Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga vezetője közösségi bejegyzésében hangsúlyozta, hogy az elkövetők semmilyen kegyelmet nem érdemelnek. Az olasz rendőrszakszervezet szerint az olaszországi hatóságok képviselőinek nagyobb állami támogatásra van szüksége, hogy ne váljanak a bűnözők céltáblájává.

Trieszt polgármestere Giuseppe Dipiazza szombatra városi gyásznapot hirdetett meg.

Július végén Rómában két droghatás alatt levő amerikai egyetemista gyilkolt meg egy olasz rendőrt a nyílt utcán egy rutin járőrözés során.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
..ha nem volt beszámítható hogy kérezkedett ki a vécére ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.