Szívinfarktuson esett át Sanders.

Bernie Sanders, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa pénteken elhagyhatta a nevadai kórházat. Orvosai először ismerték el, hogy szívinfarktusa volt.

A politikus kampánymenedzsere pénteken este szintén közleményben erősítette meg, hogy a 78 esztendős politikus szívinfarktuson esett át.

Bernie Sanders kedd este, egy Las Vegasban tartott kampányrendezvényre igyekezvén lett rosszul. Azonnal kórházba szállították, és miután koszorúér-elzáródást állapítottak meg, még aznap éjjel kettős sztent-beültetést hajtottak végre rajta. A sztent a beszűkült ereket kitámasztó fémháló, amely megakadályozza az ér esetleges elzáródását.

Bernie Sanders elhagyhatta a kórházat

Jeff Weaver, a szenátor kampánytanácsadója szerdán közölte, hogy átmeneti időre felfüggesztik a kampányt. Egyelőre nem jelentették be, hogy Sanders mikor indul újra kampánykörútra.

A politikus pénteken este a Twitteren mondott köszönetet orvosainak, és a mikroblogban közzétett egy videót is, amint a feleségével egy parkban sétál.

Éppen néhány órával ezelőtt jöttem ki a kórházból és remekül vagyok

– mondta a szenátor a videón.

Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, aki szintén a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázik, vacsorát küldött Sandersnek és a Washingtonban dolgozó kampánycsapata munkatársainak is. Warren még szerdán a Twitteren kívánt gyors javulást és mielőbbi visszatérést a kampányba Sandersnek.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.