Új-Zélandon lemondott egy fiatal nő által elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedéssel vádolt püspök az ügyében lefolytatott vizsgálat után.

Ferenc pápa elfogadta Charles Drennan, Parlmerston North püspöke lemondását – tudatta szombaton John Dew, Új-Zéland érseke a szigetország püspöki konferenciájának honlapján ismertetett közleményében, hozzátéve, hogy a vizsgálatot az új-zélandi katolikus egyház független vizsgálati szerve folytatta le.

Lemondott egy püspök, miután szexuális zaklatással vádolták

A katolikus egyház szemében Drennan püspök viselkedése teljesen elfogadhatatlan

– fogalmazott az érsek. Egyúttal maradéktalan támogatásáról biztosította a nőt, hogy előállt – a kérésére a nyilvánosság előtt nem részletezett – panaszával.

A katolikus egyház nem tűr meg semmilyen helytelen viselkedést, egyetlen tagjától sem

– hangsúlyozta John Dew. Egyúttal mindenkit arra bátorított, hogy értesítse az egyházat a rendőrséget vagy más hatóságokat, ha helytelen viselkedés áldozatává vált.

Charles Drennan, akit 2012-ben neveztek ki Palmerston North püspökévé, 1960-ban született, 1996-ban szentelték pappá az egyházkerület honlapján olvasható életrajz szerint.

Új-Zélandon a katolikus a legnagyobb keresztény felekezet, a lakosság több mint 12 százaléka tartozik hozzá a 2013-as népszámlálási adatok szerint.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.