Nagyra értékelte a Kína és Észak-Korea közötti „tartós, egészséges és stabil” barátságot Hszi Csin-pingkínai elnök, a kínai-észak-koreai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából – jelentette vasárnap a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség. Észak-Korea az első országok között ismerte el 1949-ben a Kínai Népköztársaságot.

Márpedig a szocializmus egyszer győzni fog

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szintén üzenetet küldött a kínai elnöknek. Ő sem fukarkodott a jelzőkkel. A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint tudatta, hogy a két ország közötti barátság legyőzhetetlen, halhatatlan. Együtt haladnak, amíg be nem teljesül a szocializmus. Hszi Csin-ping és Kim Dzsongun ötször találkozott 2018 márciusa óta.

Peking a baráti üzenetet egy nappal azután küldte Phenjannak, hogy megszakadtak a Svédországban az Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti munkamegbeszélések a nukleáris leszerelésről.

(Fotó: MTI)

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,jól lakott óvodás,, addig kekeckedik a világgal, míg jól ki nem picsázzák a majmot !!!
Szeparepa2
Szerencsétlen agyhalottaknak fingjuk nincs miről beszélnek. Ha értenék a szocializmus fogalmát, akkor tudnák hogy nincs értelme ennek a fogalomnak, hogy győzni fog. A szocializmus rég győzött, amióta a nagytőke illetve az országok vezetősége kénytelen lett (nyilván vérzivatarral) a dolgozók illetve a polgárok számára megadni, a nyugdíjat, a szabadságokat, az 5 napos munkahetet, az orvosi- ill betegellátást, a rokkantsági ellátást, a munkanélküli ill munkakeresési segélyt stb stb, (sok egyéb szociális segélyt ugyebár, még a neve is ugyanaz), ingyenes oktatást (jobb esetben) és rasszbéli, vallásbéli (szekularizáció) és minden egyéb diszkrimináció megszüntetését, tehát a társadalmi szociális rendszereket és a szakszervezetek ill demokráciát tehát többpártrendszer és szavazásos demokráciát...bíróság és rendőrség valamint egyéb hivatalok előtti egyenlő elbírálást és bánásmódot... ÉS EZT MINDEN EGYES ÁLLAMPOLGÁRNAK MÉG A BÜNTETETT ELŐÉLETŰNEK IS... ez a társadalmi egyenjogúság, ez a szocializmus, ami a demokrácia; a szociáldemokrácia azaz A SZOCIALIZMUS A SZOCIÁL-LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA...!!! EZT KÉNE VÉGRE FELFOGN! Nyilván lehet ezen hosszan nyammogni, hogy finomhangolni kell, fékek és ellensúlyok, nehogy túl szabados legyen, vallások súlya stb, etikai elvek, hagyományok (konzervatív demokrácia) szigorúbb tartása, vagy éppen teljes társadalmi szabadság, azaz teljesen liberális szociáldemokrácia (és ez van a legfejlettebb, legélhetőbb országokban, Kanadában, Új-Zélandon, Finnországban, Dániában, Norvégiában, Svédországban, Belgiumban, Máltán, Izlandon, Írországban, Észtországban, Uruguay-ban és kb ennyi, tehát van sok fejlett ország ahol nem valósul meg a szociáldemokrácia, nem is annyira jó élni ezekben, pl USA, Ausztrália, Japán, Szingapúr, Spanyolország, Franciaország, Svájc, Németország, Ausztrália, Dél-Afrikai K, Görögország és lényegében teljes Balkán és Kelet-Európa (mivel ezek is még fejlett demokráciáknak számítanak)...mindez persze a teljesség igénye nélkül sorolt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. December 15., 19:16
5+1 jel, hogy nem iszol elég vizet
Itthon - 2019. December 15., 19:08
Valaki ezt egy kicsit túlgondolta
Itthon - 2019. December 15., 19:03
Pénzt keresni munka nélkül? Lehetséges!