Az északkelet-szíriai török hadművelet szerdai kezdete óta 121 embert vettek őrizetbe a török hatóságok az offenzíva becsmérlése, Törökország megszállónak minősítése miatt – jelentette be pénteken Ankarában Süleyman Soylu török belügyminiszter.

Orbán barátja a hátországban is tisztogat: börtönbe megy, aki nem lelkesedik a háborúért

Soylu közölte azt is, hogy hasonló okokból közel 500 közösségimédia-fiókot átvilágítottak.

Leszögezte: nem fogják eltűrni – legyen az bármelyik szervezet is –, hogy "a terrorizmussal harcoló hőseiket" a közösségi médiában megszállóknak nevezzék. A török belügyminiszter hozzátette: árulók azok, akik háborúnak nevezik a katonai beavatkozást, mert a háború az két ország között zajlik. Ez a hadművelet azokat a terroristákat likvidálja, akik bajt próbálnak hozni az országra – hangoztatta.

Recep Tayyip Erdogan török elnök október 9-én jelentette be, hogy a török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) ellenzéki fegyveres csoport Béke Forrása fedőnéven hadműveletet indított Északkelet-Szíriában a Törökország által terrorszervezetnek tartott, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia, valamint az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet ellen. Az offenzíva deklarált célja az, hogy elhárítsa a Törökország déli határát Ankara szerint fenyegető terrorveszélyt, továbbá egy biztonsági övezetet létrehozva szavatolja a Törökországban tartózkodó szíriai menekültek hazatérését.

Nyilatkozataik miatt nyomozás indult csütörtökön a második legnagyobb török ellenzéki tömörülés, a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) két társelnöke, Sezai Temelli és Pervin Buldan, illetve a HDP további három képviselője ellen is "terrorista propaganda" terjesztése, valamint "a török kormány nyilvános megsértése" miatt.

A legtöbb ellenzéki párt támogatja az északkelet-szíriai katonai beavatkozást, a HDP viszont az akció leállítására szólított fel, és inváziós kísérletnek minősítette a török offenzívát.

Temelli szerdán úgy fogalmazott, hogy a török kormány mindössze hanyatló népszerűségét próbálja helyreállítani.

A párt tagjain kívül további 78 ember ellen indult eljárás csütörtökön, mert a közösségi médiában bírálták a szíriai offenzívát. A hatóságok szerint ez kimeríti a közösség elleni izgatás és a terrorista propaganda terjesztése büntetőjogi tényállását.

Az intervenció ellen a fővárosban Ankarában, valamint a délkelet-törökországi, főként kurdok lakta Diyarbakirban csütörtökön tiltakoztak is. Diyarbakirban vízágyút vetett be a rendőrség a tüntetők szétoszlatására.

Kép és szöveg: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Vessétek szemeitek Erdoganra, mert Orbán Viktor úgy másolja a diktátorok eszköztárát, mintha ezen múlna az élete.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Vessétek szemeitek Erdoganra, mert Orbán Viktor úgy másolja a diktátorok eszköztárát, mintha ezen múlna az élete.
Nyírfa
Jól látom, hogy Erdogannak is kezd olyanná válni a feje, mint az észak-koreai nagyfőnöknek?
tudode
Orbán ERŐSEBB LENNE a halálbüntetési jog visszakunyerálásával
.
hvg.hu/itthon/20150508_Orban_Viktor
.
A romeltakarítás után a polgári berendezkedés ideje jön el, de a bevándorlás kérdését rendezni kell – mondta el Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli, 180 perc című műsorában adott interjúban. Azt is mondta, hogy vissza akarja adni a jogot a nemzetállamoknak arra, hogy maguk dönthessenek a halálbüntetés bevezetéséről. Ha úgy látják, hogy az állam nem képes megvédeni ártatlan polgárait halálbüntetés nélkül, akkor bevezetnék – mondta.
.
Ezeknek a felmenői nem mondták el a II, vh borzalmait, de a több ezer fel nem robbant bombák mesélnek
.
----- Sok helyen lehet még fel nem robbant bomba
.
www.origo.hu/itthon/20190425-a-ii-vilagahboruban-tobb-ezer-bombat-dobtak-le-a-szovetsegesek-budapestre-meg-ma-is-lehetnek-a-fold.html
.
------ Hogy kerülhet elő még mindig évente több ezer második világháborús robbanószer?
.
444.hu/2014/01/26/tuzszereszet-grafikon
.
www.google.com/search?q=T%C3%B6bb+ezer+II.+vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BAs+bomb%C3%A1t+semmis%C3%ADtenek+meg&oq=T%C3%B6bb+ezer+II.+vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BAs+bomb%C3%A1t+semmis%C3%ADtenek+meg&aqs=chrome..69i57.51622j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
???
rokker33
@Nyírfa: Ostoba vagy az már biztos! Orbán hatalmi pozíciója semmi Erdoganhoz képest, azért nem kell túlzásokba esni már! Orbán nem egy diktátor sosem volt az nem is teheti meg mert az EU nem hagyná ! Nem véletlenül nem lehet EU tag Törökország,mert ott tényleg nincs demokrácia és sok mindent változtatni kellene amit természetesen nem akarnak megtenni!Erdogan csak fenyegeti az EU T már évek óta Orbán meg csak itthon pattog a kis nyugdíjasok és a buta cigányok előtt veri a mellét ha bemerészkedik Brüsszelbe ott lapít mint szar a fűben nem mer senkinek sem szólni semmit !!
Nyírfa
@rokker33: Javaslom, hogy jól gondold át, mikor, mit mondasz, hogyan szólítod meg az embereket.
Amit nekem írtál, az csak egy tévedésekkel megtűzdelt arrogáns vagdalkozás,
Nem kell kiabálni. Csak nyugodtan.
Jozefina
Diktatúrában ez a trendi!!! Az ellen véleményeket kinondókat el hallgattatni, börtönbe zárni!!!
Nessy
Világosítsa meg valaki gyarló elmémet. Törökország Szíriában kezdett hadműveletekbe. Akkor ez két ország, és ez bizony háború! És ezt az offenzívát Törökország kezdte. Erdogan, mint a hős diktátorok szokták, távol a harcoktól, védett környezetében uszít!
rokker33
@Nyírfa: Nem vagyok sem ideges és nem kiabálok!A véleményemet írtam le a sok ostoba azt hiszi, hogy diktatúra rendszer van Magyarországon! Menjenek Törökországba vagy Putyin hoz vagy Észak Koreábs nah ott már hasonló helyzet van mint törököknél! És én sem sìrok,ha valaki kicsit durvábban szólít meg Te se sírj!
kereső
Ezért akart menekülni / dezertálni/ az az öt török, akiket elfogtak Magyarországon? Kiváncsian várom, kapnak-e menedékjogot?
Nyírfa
@rokker33: Miért kell durvábban megszólítani bárkit is? :) Attól nem leszel erősebb, ellenkezőleg.

Magyarországon még nincsen nyílt diktatúra, de már nem is titkoltan diktatórikus építkezés, igen. Számtalan példát lehet felhozni, a jogállami eszközök csorbításától az ellenségképek megalkotásáig, de ezt Te is látod, láthatod, ha nem teszel fel szemellenzőt. Gondolod, hogy elfajulhatott volna a választási kampány , ha nem érzik úgy a fideszesek, hogy nekik mindent lehet következmények nélkül? Ráküldhetik a rendőrséget, az Állami Számvevőszéket, a NAV-ot bárkire, akit el akarnak hallgattatni, és a hatóságok mennek is lakásokat, irodákat feltúrni, őrizetbe venni az ellenzék képviselőit minden bizonyíték nélkül. Ha egy kicsit is veszélyesnek éreznek, kirúgatnak az iskolából, a munkahelyedről, tiltólistára helyeznek, nem jelenhetsz meg az általuk kisajátított médiákban, amelyeket természetesen a köz pénzén uralnak.
Kint voltam néhány nagyobb tüntetésen. Tudod, mennyi rendőr volt? :) Tudod, mennyi túlkapásról számoltak be azok, akiket igazoltattak, elővezettek, és rabosítottak? Azt hiszed, hogy ezek az emberek mind rátámadtak a rendőrökre?
Nem, rokker33. Csak példát akartak statuálni. Elvenni az állampolgárok kedvét attól, hogy véleményt nyilvánítsanak.

Nem sorolom tovább, túl hosszú lenne a lajstrom.
rokker33
@Nyírfa: Jó de ez kinek is köszönhető! ? Csak is Gyurcsány és a lepke fing ellenzék tehet róla, hogy az emberek már nem bíznak meg bennük!2006 ig az MSZP és utána a Fidesz volt a legerősebb párt! Most már lassan megint egypártrendszer lesz vagy már az van, mert a sok okoskodó zöldfülű ellenzéki politikus csak ugat, de már beleszólása senkinek sincs és ez nem Orbán Viktor hibája hanem Gyurcsányé! Ez a csúti disznó csak kihasználja az alkalmat amire 2002 óta vágyott ,hogy tud uralkodni az ország felett,de azért még mindig nem mondanám hogy diktatúra van az kicsit durvább rendszer!
advocat
És épülnek a stadionok! Mint 1973-ban, tőlünk messze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.