A fotókkal azt üzenheti, hogy ismét egy nagy döntés előtt áll. Elemzők szimbolikus jelentőségűnek értékelik a lépést, amely által Észak-Korea azt akarja hangsúlyozni, hogy fel kíván lépni a nemzetközi szankciók, valamint a nukleáris programját érintő nyomás ellen – írja a Kitekintő.

Fehér lovon járta be Észak-Korea szent helyét, a Pektu-hegyet Kim Dzsong Un észak-koreai vezető. Az útján az észak-koreai állami hírügynökség fotósai kísérték, hogy az egész világ láthassa, milyen délcegen üli meg a lovát a vezető.

A kínai határnál fekvő, 2744 méter magas hegy nagyon fontos a Kim-dinasztia számára, a legenda szerint ugyanis ott született az államalapító Kim Ir Szen. Ezt az amúgy gyönyörű, hó borította vidéket barangolta be most Kim Ir Szen unokája – írja a Blikk.

A propagandaközlemény szerint olyan szilárd hittel és akarattal építették fel a leghatalmasabb országot, mint amilyen maga a Pektu-hegy. Állítólag Kim ezt a harcot idézte fel a csúcson, mélyen elérzékenyülve.

A világ jelentős politikai kiadványai külön anyagban foglalkoztak a nagy kilovaglással – írja az Index.

A New York Times kiemeli, hogy a hivatalos híradások szerint a diktátor szemében "ékkövek csillogtak" a mitikus lovaglás közepette.

Kicsit szárazabb a BBC beszámolója. Ők rámutatnak, hogy a csúcstámadások után – amely nem az első volt Kim Dzsongun életében – a diktátor nagyobb bejelentéseket szokott tenni. Elemzésük szerint a diktátor arra készülhet, hogy további rakétázással hívja fel magára Trump figyelmét, mivel az amerikai elnök az utóbbi időben egyéb világpolitikai eseményekkel volt elfoglalva.

Kim Dzsong Un egy misztikus fehér lovon délcegen ügetve üzent a világnak: nagy döntés előtt áll – fotó

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2019. október 16-án közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke fehér lovon lovagol a behavazott Pektu-hegyen, Rjanggang közelében. Fotó: MTI/EPA/KCNA/KCNA

Ez egy kinyilatkoztatás, a dacolás szimbóluma

– mondta Joshua Pollack, a kaliforniai Middlebury Institute of International Studies Észak-Koreával foglalkozó szakértője a kitekinto.hu szerint 

Azt jelzi, hogy a szankciók enyhítésére tett törekvéseknek ezennel vége. Persze az üzenet egyelőre nem egyértelmű, de valószínűsíthető, hogy 2020-ban fordulat következik Észak-Korea hozzáállásában

– fejtette ki.

Kim Dzsong Un 2017 végén is megmászta a Pektu-hegyet, mégpedig mindössze néhány nappal azt követően, hogy sikeres kísérletet hajtott végre Hvaszong-15 típusú, új fejlesztésű interkontinentális ballisztikus rakétájával (ICBM), valamint hetekkel rendkívüli fontosságú újévi beszéde előtt, amelyben megnyitotta az utat a Dél-Koreával fenntartott kapcsolat normalizálása előtt – írja a Kitekintő. 

Forrás: 444.hu, Blikk, Index, Kitekintő

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@reagens: Azért kiváncsi lennék, ha pl. a bécsi erdőben akarnának beton tömböket rakni, mit lépnének rá a bécsiek? Vagy a párizsiak a Luxemburg kert esetében! Én elhiszem, hogy díjnyertes építrmények amit terveztek, de talán máshol is meglehetett volna valósítani, és a Városligetből valóban pihenő park lehetett volna! Arról nem is beszélve, hogy csak betonból képzelnek el ma mindent! Lásd a Duna Aréna! Az eredeti elegáns tervből lett egy parkolóház!
reagens
@Nessy: A berlini holokauszt betontömbök nem probléma?
Nessy
@reagens: Nem láttam, nem jártunk Berlinbe, ezért nem tudom! Csak azért talán nem kellett annyi fát kivágni érte.
reagens
@Nessy: Ez a zöld agymenés igen divatos manapság!
simmering73
Hogy a miénknek nincs ennyi magához való esze. Ültesse már fel valaki a fehér lóra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.