Több mint hetven év után először, francia és német történészek jegyzeteivel ellátva jövőre ismét megjelenik Franciaországban a Mein Kampf, Adolf Hitler antiszemita és rasszista politikai kiáltványa – értesült szerdán a Le Journal du Dimanche (JDD) című hetilap internetes oldala.

Újra kiadják Hitler könyvét

A párizsi Fayard kiadó 2015-ben jelentette be a Mein Kampf kiadásának tervét, amelyet akkor heves vita kísért.

A JDD megkeresésére a nagy presztízsű könyvkiadó megerősítette, hogy a kötet 2020-ban kerül forgalomba. A kiadvány új francia fordításban jelenik meg egy ezeroldalas kritikai kiadás kíséretében, amely mintegy 15 francia és német szakértő tanulmányait tartalmazza.

"A kézirat gyakorlatilag kész van" – mondta a lapnak Florent Brayard szerkesztő, a tudományos akadémiának megfelelő CNRS kutatója, a holokauszt francia szakértője. "Fontos volt, hogy nyugalomban dolgozzunk" – tette hozzá.

Németországban 2016-ban jelent meg hetven év után ismét a Mein Kampf, amelyet a második világháború után betiltottak. Franciaországban az utolsó kiadás 1934-re datálódik, későbbi és kritikai kiadása nem létezik, de nem volt soha betiltva, az interneten vagy könyvesboltokban megrendelhető. A korabeli fordítás azonban elavult a szerkesztő szerint, ezért volt szükség új változatra a kritikai kiadáshoz.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Bár alapvetően érdekes,

de néhány momentuma nem is kicsit mellément

Mottó:
nem attól lesz inga,
hogy ingatag! =))

A vasárnapi választások értelmezgetése – valós értékelése senkit sem érdekel, mármint hogy helyhatósági, bár lehet nekik van igazuk – sőt továbbgondolása divatos manapság. A pendulum.blog „Az emberarcú fideszizmus mítosza” címú opus-a is ilyen. Komolyabb elmélyedés helyett az elején kezdem és nem is folytatom tovább. „A kiábrándult NER-értelmiségiek útját önáltató hazugságok szegélyezik, akárcsak a kiábrándult kommunistákét a múlt században. ” – írja
Ami a címmel együtt már okadatolja, hogy nem igazán korrekt az elemzés.
Kezdve attól, hogy ez az emberarcú jelző felettébb indokolatlan, mert a múlt században az a szocialista elnyomás lazítására, megengedőbb voltára, a legalább a látszatra adunkra utal. manapság ennek épp az ellentetje folyik. Egyre vadabb az önkény és egyre szemérmetlenebbül.
Ami pedig a NER-értelmiségiek és a létező értelmiségieinek összehasonlítását illeti az nagyon más. Még akkor is, ha családilag ugyanazokról van szó! =))
reagens
Amire van igèny az megvalósul. Nyíljon minden virág, ha jól emlékszem a liberális szlogenre.
simmering73
@namihami: Magyarul már megjelent vagy tíz éve.
reagens
Most már nyugaton is egyre nagyobb igény van rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.