Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépése a következő hét évben várhatóan 84 milliárd euró hiányt jelent – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Hatalmas bevételkiesést okoz az EU-nak a brit kilépés
Fotó: Pixabay

Halmai Péter hozzátette: ezt részben a nagy elosztópolitikák kiadásainak csökkentésével, részben a befizetési terhek növelésével lehet ellensúlyozni.

Márpedig a "nagy befizető" öt ország megmondta, hogy a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 1 százalékánál nem akarnak többet adni. Miközben az Európai Bizottság a GNI 1,114 százalékát irányozta elő, az EU finn soros elnöksége pedig köztes megoldást javasolt.

A szakember kiemelte: a tizedszázalékok – amelyeken a vita megy -

óriási összeget jelentenek a közös szakpolitikák, európai prioritások területén.

Halmai Péter úgy vélekedett, hogy az uniós pénzeket feltételekhez kötése nem abnormális, de világosan látható és teljesíthető feltételeknek kell szabni hozzá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na csutitetű véget ért a ,,szabad rablás kora,, oszt. akár ,,dekázhattok,, is !!!
csak úgy....
szerencsére ott a magyar dübörgö gazdaság,no meg a világ esze...a zacskós szömü lölö.
karma1
Jaj, ne sirjon mar a szajuk szele! Valoban, nagy penzbefizetotol esnek el most, de nem is kell nekik visszakuldeni fejlesztesi penzeket, es ok vamot lesznek kenytelenek fizetni az europabol jovo arucikkekre.
Ha kiderulne, hogy a britek is rengeteget veszitenek a Brexit-tel, akkor tessek nyugodtan nigel farage-hoz fordulni, aki az egesz szituba belekergette a briteket egy kieroszakolt nepszavazassal. Ezzel azt hitte a rohadt bunkoja, hogy atharithat mindent a brit polgarokra. Hat nem. Ez egyaltalan nem lesz jo sem megegyezessel, sem megegyezes nelkuli kilepessel.
kokopelli
,...majd a lejmoló országok kevesebbel is beérik,oszt annyi,vagy emelkednek a lenyúlások országszinten,
mert a "nemzeti csókosok" továbbra is számítanak a régi szinvolra! "Magad uram,ha EU nincs!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.