Ezt az Európai Néppárt írta ki péntek délután a Twiterre, részleteket azonban nem árultak el.

Orbán Viktor miniszterelnök ismét Brüsszelbe utazott, ahol másodszor találkozott a Bölcsek Tanácsával – közölte az Európai Néppárt a Twitteren.

A Néppárt részleteket nem árult el, így csak annyit lehet tudni, hogy a vizsgálóbizottság tagjai másodszor találkoztak a magyar miniszterelnökkel. Első megbeszélésükre június végén került sor, szintén Brüsszelben.

Orbán az uniós csúcs miatt utazott Brüsszelbe. A Fidesz felfüggesztésének következménye, hogy nem vehet részt a Néppárt csúcsok előtti ülésein sem.

Az Euronews szerint egy órán át beszéltek. Ott volt még Szájer József EP-képviselő és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák a Twitteren közölte: szerinte konstruktív és jó hangulatú beszélgetés volt. Ő vezeti a Fidesz válaszlépésként létrehozott bölcsek tanácsát, amiben Szájer és Varga Judit igazságügyi miniszter is benne van.

A Bölcsek Tanácsát a belga Herman van Rompuy vezetésével március 21-én hívta életre az Európai Néppárt politikai gyűlése, miután 13 tagpárt a nagyobbik magyar kormánypárt kizárását kezdeményezte Joseph Daulnál, az EPP elnökénél. Végül a kizárás helyett a felfüggesztést választották, határozatlan időre. A három politikus azt vizsgálja, hogy a Fidesz tevékenysége megfelel-e az EPP hivatalos dokumentumaiban lefektetett demokratikus értékeknek – írja az Euronews.

Első alkalommal április 4-én ült össze a belga Herman van Rompuy, az osztrák Wolfgang Schüssel és a német Hans-Gert Pöttering.

Orbán Viktor első válaszait problematikusnak minősítette van Rompuy.

A lap Manfred Webert kérdezte arról, hogy született-e döntés a Fidesz sorsáról. A néppárti frakcióvezető azt mondta, hogy

a Fidesz tagsága "be van fagyasztva", és "ha nincs semmilyen fejlődés Magyarországon, akkor semmi nem fog változni".

Az Európai Néppárt november 21-től, Zágrábban tartja kétnapos kongresszusát, az eredeti tervek szerint itt születhet döntés a Fidesz sorsáról.

Forrás: Euronews, Index, HVG

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Macaristan elsőszámú kipcsakja és hazánk lopcsakja, két törzsi gyűlés között Brüsszelben volt, mégpedig a bölcsek tanácsa nevű testület előtt. Ez a csacsogás a fidesz néppárti kizárása vagy ki nem zárása körül forgott, de Európa erőszakos embere egy büdös hangot nem mesélt arról, hogy áll a helyzet. Talán nincs miért és mivel dicsekedni. Remélhetőleg ez a helyzet csak romlani fog a továbbiakban. Orbánnak nagyon rosszkor sikerült örök szerelmet vallani Erdogannak. Ha pozitív híreket kapott volna fénylő csillagunk a bölcsek tanácsától, azt már rég szétkürtölte volna. Bár nem is értem, hogy gondolta, hogy mindent megvétóz és ezt értékelik? Vagy csak már tudja, hogy kivágják és minden mindegy.
Amúgy lassan ideje lenne összetrombitálni egy ütős kis békemenetet, nem? Régen volt, és annyira szép látvány az a sok kedves idős ember egy rakáson. A fidesz bölcsek tanácsa:
uploads.disquscdn.com/images/9da71bced0e41c7ed138ee893e08c028dc16a91f7ffe47da4d1ba784e948bbcc.jpg?w=600&h=772
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--r06iDK1C--/h_1482,w_1160/7HdDAm5AZT1HPrX2s.jpeg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Remélem kivágják a fideszt a Néppártból, mint macskát szarni. Nem tudják a jogállamiság helyzetét vizsgálni, ha nem maradt jogállamiság!
uploads.disquscdn.com/images/8e3e877c82787d60a728bd055186a5d68523c9f1a0f0dba4999b8fe9adb483d2.jpg?w=600&h=339
lusta
@Eladott Ország: Az i gazságügyi miniszterke sem tudja megmondani mi fán terem a jogállamiság, akkor mégis mit várunk a Néppárttól?
Eladott Ország
@lusta: tegnap 16:14; Varga Juditka csak egy fényes csillag az Orbán seggét habosra nyaló karrieristák hosszú, tömött sorában. Ő volt az, aki lekommunistázta Jean-Claude Junckert; szidta a komplett brüsszeli elitet; benne van a migránsozó, gyűlöletkeltő fidesz-sorban. Nem mellesleg sokáig az FC Saint-Michel, Bruxelles női labdarúgó csapatában futballozott – hú, egy nő, akit imádhat a focirajongó Orbán Viktor. Már most már elég jól látható, hogy Varga Judit nem lesz Justicia, az igazság és az erkölcsi erő istennője. Az az igazság, hogy a római mitológiában nem szerepel sem a fidesz, sem a kereszténydemokraták. Varga Lakhatásitámogatás Judit elsősorban nem azért szolgált volna rá a dagadt csúti bűnöző kiemelt figyelmére a mindent beterítő fideszes tesztoszteronbűzben, mert kurva jól dekázik amellett, hogy a női princípiumát is irigylésre méltóan beteljesítette. A narancsmezes honleány látványosan el van ájulva a megtiszteltetéstől, felért a csúcsra. Nem akkor, amikor 37-szer rúgott a labdába anélkül, hogy az leesett volna, nem akkor, amikor a parlamenti bizottsági meghallgatásán új értelmet adott a fidesz-hűségben gyökerező nagypályás arroganciának, és nem is akkor, amikor a – szintén a NER csöcsén lógó, közpénzzel kitömött – férjeurával tolt kispályás lakásbiznisz dacára alanyi jogon rászorultnak nyilvánította magát a havi 300 ezres lakhatási támogatással összefüggésben.A hatalmas államférfiú, a sajnálatos módon elvetélt sztárfutballista és sufnijogászból lett maffiavezér beemelte őt a focicsapatába, és azt mondta neki, hogy csatár lehet. Nem azt emelte ki, hogy a fidesz sokévi műanyagjogász felhozatalához képest szakmailag kimagaslóan felkészült és rendelkezik azzal a tapasztalattal, amivel egy potenciális igazságügyi miniszternek ( és nem egy futballistának!) rendelkeznie kell. Hanem. Varga Juditra a megyekettes színvonalú futballcsapatként működő kormány csatáraként tekint a gazdája, és ez neki öröm és boldogság.
nemkati
@Eladott Ország: "mosatlankrumplis necckampány "
Erről jut eszembe: tegnap megérkezett Óbudára a fideszes kamion hatalmas mennyiségű választási krumplival, több mint egy hetes késéssel. El is vesztette a Fidesz Óbudát, a képviselők is 16:6 arányban ellenzék:Fidesz, azóta bús a Balázs. Aki egyébként Tarlóst váltotta 2006-ban a kerületben. Tarlós azért jobb volt és még egészen normális volt (eleinte még SZDSZ-es tagként), legalábbis a krumplit illetően, ő nem osztogatott választási burgonyát, de krumplit minden évben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.