A kormány végig a magyar érdekeket tartotta szem előtt a britek Európai Unióból való kilépési folyamata során – közölte a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Menczer Tamás azt mondta, hogy

"Brüsszel és a Juncker-bizottság hibái miatt" a britek kilépni készülnek az Európai Unióból, a véglegesnek tűnő megállapodási javaslatról szombaton szavaz a brit parlament.

Az államtitkár kiemelte: Magyarországnak az az érdeke, hogy a kint élő magyarok jogai semmilyen körülmények között ne sérüljenek, erre pedig – viszonossági alapon – ígéretet tettek a britek.

A kormány fontosnak tartja azt is, hogy a Brexit után a lehető legszorosabb gazdasági, kereskedelmi és védelmi együttműködés alakuljon ki Nagy-Britannia és az Európai Unió között, a brit gazdaság ugyanis az EU második, a világ ötödik legnagyobb gazdasága – hangsúlyozta.

Hozzáfűzte, hogy a szoros együttműködésben Magyarország azért is érdekelt, mert 750 brit vállalat több mint 60 ezer magyar embernek ad munkát.

Menczer Tamás úgy fogalmazott:

Boris Johnson brit miniszterelnök a Brexittel kapcsolatban a brit emberek akaratát hajtja végre, és ezért szerinte nem kritikát, hanem tiszteletet és együttműködést érdemel.

Szombat délután szavaz a londoni parlament arról a megállapodásról, amelyet Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök ért el az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon a Brexit feltételrendszeréről.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nétd meg jól Wazze ez a pondró "Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára" !! Na olyan is!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ahhoz képest, hogy a brit emberek (51%) kívánságát hajtja végre Johson, elég problémás az alsóház eddigi hozzáállása! Aki meg anno elindította, az utána rögtön lelépett!
A briteket nem hiszem, hogy különösebben érdekelné pártunk és kormányunk véleménye! Az, hogy mi történik a jelenleg ott dolgozó uniós állampolgárokkal, nem igazán tőlünk függ.
Eladott Ország
Egyre inkább erősödik az a meggyőződésem, Orbán körül válogatott értelmi fogyatékosok teljesítenek szolgálatot. Kellő gazemberséggel fűszerezve. Mert ugyan a prosztó államtitkároktól ki véd meg bennünket. Itt van ez az igen gyenge valahai sportriporter, akit Szijjártó külügyér befészkeltetett maga mellé. Azóta fújja az igét – ahogyan kell. Ha már a meccsek közvetítésével gondjai voltak szegénynek, mostanában nem kell rögtönöznie, simán betanulhatja a szöveget, amit elhint. Menczer Tamás kapufás diplomata.
uploads.disquscdn.com/images/41dc23d610472ab16ce1ece882038d174ca4b484616baac1b7c99fa9755b2da2.gif?fbclid=IwAR3rHbkprQyA8A_-k-3nk2qDVRIRNiz0Fyvln6QhDJTUldHL1vSe2Im7Rhg&w=600&h
CsipkeRózsa
Magyarországnak az lett volna az érdeke, hogy ne legyen brexit, kevesebb pénz érkezik az Unió költségvetésébe, így mi is kevesebbet kapunk.
Józsipapa
Szíjjártó haverja; együtt futsaloztak és Petike kiemelte a szarból...
Jozefina
Ki ez a menzer??? Biztosan normális??!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.