Néhány napon belül tárgyalnak a kérdésről, de biztosra vehető, hogy jóváhagyják a huszonhetek a brit kormányfő kérését. Johnson nem önszántából lép. A Brexit halasztását kéri Boris Johnson – ezt a brit miniszterelnök telefonon erősítette meg Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének. Johnson néhány órával korábban még azt mondta a brit parlament alsóháza előtt, hogy „nem fog tárgyalni a halasztásról”, ám törvény kötelezi arra, hogy közép-európai idő szerint október 19-én éjfélig ezt levélben kérje az Európai Unió vezetőitől.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy vicces, de akár releváns is lehet

mármint egy kérdés, ami annak következménye ami tegnap történt, pontosabban annak, ami ebben a témában az elmúlt években történik és méhinkább annak, ami nem

A kérdés: ki töltik-e a mandátumukat a brit EP képviselők??? =))
Ne mond Wazze, hogy ez egy sokkal komolyabb dolog, hogy idétlenkedjek rajta. Persze tudom, hogy a z angol fogadóirodák erre nagyon nagy odds -ot adnának, ha nem adnak! Gondoljuk meg, még egy fél éve is mekkora lehetett az esélye annak, hogy nem egészen két héttel október 31.-e előtt, 19.-én a késő délutáni órákban Donald Tusk ezt a tweet-et teszi ki:

8:47 • 2019. okt. 19.•Twitter for iPhone
Donald Tusk
@eucopresident

Waiting for the letter. I just talked to PM
@BorisJohnson
about the situation after the vote in the House of Commons.
RonaGyuri
Ha már viccelődünk egy dolgon, amin inkább sírni kellene: a politika visszavág: a dél-amcsi szappanoperák elvették az operett politikától a prímet, most Boris - bár inkább a britek, ő csak rátett egy lapáttal - visszavette@RonaGyuri:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.