Indiában és Kínában is lassulóban van a gazdaság növekedése, a lakosság nem költ olyan ütemben, hogy az kellő lendületet adjon az erős növekedéshez. Ez azt jelenti, hogy a világ összes fogyasztóinak harmada fogta vissza kiadásait, márpedig ez komolyan fékezi a világgazdaságot. Mumbai utcáin a Royal Opera House utcáján Deepak Gurnaney ücsörög kis elektronikai üzlete előtt, miközben a kirakatban lapos tévéken villódzik egy Hindi szappanopera, a boltban pedig négy eladó okostelefonokkal játszik. Vevők sehol. A 68 éves bolttulajdonosnak korábban egy készpénz számláló gépet kellett használnia, hogy a bevételt meg tudja számolni, s raktárat kellett bérelnie, hogy elegendő árut tudjon tartani a vásárlói számára, mostanra mindkettőtől megszabadult - kezdi drámai hangon összefoglalóját az indiai gazdaság helyzetéről a Bloomberg hírügynökség. Az autópiac lefelé tart, az elektronika is leszállóágban van, szenved, az emberek látják ezt és azt gondolják, nekik sem kellene sokat költeniük. A...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ezzel szemben, a "gazdag" Európában néhány jótékony embercsempész néhány nap alatt elő tud állítani több tucatnyi 22 éves fogyasztót!
Már csak azt kell megszavaztatni az elhülyülő EU-s tagországokkal, hogy minél több segélyt adjanak az illegális betolakodóknak -adók emelése árán is -, hogy azok mennél többet vásárolhassanak.
Mert különben baj lesz az őslakosok munkahelyeivel! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.