Nem hétköznapi főúri esküvőt tartottak a hétvégén: Bonaparte Napóleon ük-ük-ük unokaöccse elvette a legendás francia császár néhai feleségének ük-ük-ükunokahúgát.

Ilyet is ritkán látni: Napóleon utóda vette el az utolsó magyar király dédunokáját

Fotó: Luc Castel/Getty Images

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte (33) és Olympia Arco-Zinneberg (31) grófnő egy párizsi szertartáson mondták ki a boldogító igent. Az úrhölgy magyar gyökerekkel is rendelkezik, hiszen ő az utolsó királyunk, IV. Károly (1887–1922) dédunokája.

A fényűző esküvőre az Invalidusok dómjában került sor. A helyszínválasztás nem véletlen: Napóleont ugyanis ott helyezték örök nyugalomra, miután politikai száműzetését követően Szent Ilona szigetéről visszavitték földi maradványait. A menyasszony egyedi tervezésű, levélmintás ruhát viselt, míg kedvese elegáns, mégis modern frakkban mondta ki a boldogító igent.

A frigy pikantériája, hogy Olympia és Jean-Christophe szegről-végről rokonok, ugyanis a grófnő Mária Lujza (1791–1847) francia császárné leszármazottja, aki Napóleon második felesége volt 1810-től. Most több mint kétszáz év után a Habsburg- és a francia császári család újra egyesült. Az ifjú házasok mindennek ellenére leszögezték, hogy kapcsolatuk igaz szerelemből szövődött.

Ilyet is ritkán látni: Napóleon utóda vette el az utolsó magyar király dédunokáját

Fotó: Luc Castel/Getty Images

A szerelmesek akkor találtak egymásra, amikor Olympia egy szemeszter erejéig Párizsban tartózkodott, ahol politikai tudományokat tanult. A grófnő ezek után a Yale Egyetemen diplomázott. Jean-Christophe Napoleon májusi eljegyzésük után elragadtatottan beszélt párjáról.

Inkább szerelmi történet a miénk, mintsem főhajtás a történelem előtt. Amikor találkoztam Olympiával, a szemében vesztem el, nem a családfájában. Ezek után mosolyogtunk csak a történelmi véletlenen. A szerelmünk az európai megbékélés és építkezés gyümölcse, amelyben rendkívül hiszek – fejtette ki a vőlegény, aki Londonban magántőke-kezelőként dolgozik.

Úri násznép

Az illusztris vendégek között volt a brit Beatrix yorki hercegnő (31) és vőlegénye, Edoardo Mapelli Mozzi is (34). Az ő eljegyzésükre szeptemberben került sor, amit egy fényűző római vakációval koronáztak meg.

Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@staro2: Ne forgácsolódjon a vagyon. A vér már úgyis beltenyészet...
kakambuki
Nagy franc volt a kis köpcös korzikai, fénykorában francia császár. A svéd királyi dinasztia is neki köszönheti mai létezését. Akkoriban ugyanis, részben a beltenyészet miatt, kihalófélben volt a svéd királyi ház és Napóleon egy telivér fiatal marsallját Bernadotte-ot küldte el segítségnek. Az eredmény pedig hamarosan kézzelfogható lett. A királyi ház mostani tagjai a királlyal az élen mind az ő utódai!
advocat
Olympia mely ország állampolgára? Mert, ha osztrák, akkor mily alapon grófnő. Ez Ausztriában is (mint nálunk) tiltott. Egyébként sok boldogságot!
simmering73
Mindig megkönnyezem ezeket a véletlen szerelmeket. Olyan cuki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.