Az Európai Unió kétmillió euró (mintegy 660 millió forint) humanitárius segélyt juttat a konfliktusok által sújtott líbiai polgári lakosság leginkább rászoruló tagjai alapvető szükségleteinek fedezésére – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Helybe viszi a segítséget az EU – 2 millió euró Líbiának

Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közölte, az uniós hozzájárulás olyan alapvető és mellőzhetetlen szükségletek finanszírozását biztosítja, mint a sürgősségi egészségügyi szolgáltatás, az élelmiszerellátás, vagy a szükséges védelmi szolgáltatások ellátása.

Elmondta, a kiegészítő támogatás abban segíti a humanitárius szervezeteket, hogy továbbra is végezhessék munkájukat a nehezen elérhető területeken. A biztos fontosnak nevezte, hogy a konfliktusban részt vevő felek tiszteletben tartsák a humanitárius munkát, és teljes hozzáférést biztosítsanak a rászorulók megsegítésén fáradozóknak.

Mint közölte, 2014 óta az Európai Unió több mint 46 millió eurót különített el humanitárius segély biztosítására a líbiai szükségletek kielégítése érekében.

(Kép: MTI/AP/Huszein Malla)

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Mármint nem Samsonite bõrõndben most,?
jancsipapa
Líbia egy gazdag,virágzó ország volt ,mielőtt "megsegítették"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.