Az Európai Bizottságban minden szintet tekintve a vezetői tisztségek 41 százalékát jelenleg nők töltik be, szemben a leköszönő bizottság megbízatása kezdetén mért 30 százalékkal, ami 37 százalékos növekedést jelent – közölte az uniós bizottság kedden.

Egyre több a nő az EU-ban

A közlemény szerint az Európai Bizottság középvezetőinek és csoportvezetőinek körében a nők aránya még magasabb, 42 százalékos, szemben a bizottság öt évvel ezelőtti hivatalba lépésekor mért 31 százalékkal.

Mint közölték, a legfigyelemreméltóbb előrelépés a szervezet legfelső szintjén valósult meg, ahol a női főigazgatók a megbízatás kezdetén jellemző 14 százalékhoz képest jelenleg a teljes létszám 38 százalékát teszik ki, ami 170 százalékos növekedést jelent. Főigazgató-helyettesi szinten a nők jelenleg az álláshelyek 40 százalékát töltik be, szemben a 2014. novemberi 8 százalékkal, ami pedig 400 százalékos emelkedést jelent.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozatában arra emlékeztetett, hogy az egyenlőség minden formájában az Európai Unió egyik alapértéke.

Tájékoztatása szerint a bizottság megbízatásának kezdete óta számos intézkedést hozott a nők érvényesüléséért, köztük egyebek mellett sokat tett a tehetséges nők azonosítása érdekében, támogatta tehetségük továbbfejlesztésére és támogatására irányuló erőfeszítéseket célzott képzések, mentorálás és pályaorientáció formájában.

Az Európai Bizottság honlapja szerint az uniós intézménynek mintegy 32 ezer állandó és szerződéses alkalmazottja van.

(Kép: MTI/AP/Virginia Mayo)

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
"Az Európai Bizottság honlapja szerint az uniós intézménynek mintegy 32 ezer állandó és szerződéses alkalmazottja van."
Kicsit kevesebb létszámmal és hatékonyabban nem lehetne működni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.