Brit belügyminiszter: még nem ismert az áldozatok nemzetisége.

Megszólalt a brit belügyminiszter a bolgár kamionban talált 39 halottal kapcsolatban – fotó

Bolgár rendszámú kamionnál dolgoznak bűnügyi helyszínelők a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-án. A hatóságok harminckilenc holttestet találtak a teherjárműben, amely október 19-én lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében. A kamion észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A rendőrségi tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van. MTI/AP/UK Pool

Egyelőre nem ismert annak a 39 embernek a nemzetisége, akiket szerdán találtak holtan egy bolgár kamionban Anglia délkeleti részén - mondta szerdai nyilatkozatában a brit belügyminiszter.

Priti Patel, aki a londoni alsóház képviselőit tájékoztatta a vizsgálatról, megerősítette azt a korábbi rendőrségi közlést, hogy a kamion az észak-walesi Holyhead kikötőjében lépett be Nagy-Britanniába még szombaton.

Patel hangsúlyozta, hogy ez a kikötő az Írországból érkező kompforgalom egyik legnagyobb fogadóállomása.

A belügyminiszter elmondta: a vizsgálatba bekapcsolódott a brit határőrség, az Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) és a bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények felderítésére szakosodott belügyminisztériumi szervezet (Immigration Enforcement).

Yvette Cooper, az alsóház belügyi bizottságának elnöke szerdai nyilatkozatában hangsúlyozta: jóllehet egyelőre nem ismertek a tragédia körülményei, az azonban tudható, hogy az embercsempészet a legveszélyesebb bűncselekmények közé tartozik.

Hozzátette: a vizsgálatba be kell vonni az ír és a bolgár rendőrséget is.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Sajnos hasonlít az eset a hazai 72 halálos áldozattal járó, légmentesen záródó hűtőkocsiban megfulladt emberek sorsához.

Kiváncsi vagyok az angol hatóságok hogy kezelik e szörnyű bűntettet?
Csizmás Kond
...csak azt nem értem, hogy most miért nem kérik a zangolkirálynő lemondását ?
Fantomasz
Sajnos nem ismert a nemzetiségük ,biztos eszkimók voltak .
Jozefina
Ezért sem lenne szabad egyetlen balkáni államot az EU közelébe engedni!!!
Sal Amander
A halottak vietnamiak voltak.
Több EU országon áthaladtak, mire a végzet elérte őket. Mindenellett kb. 12 millió forintnak megfelelő összeget kellett fizetniük az embercsempészeknek.
Kérdés: mit csinál a rendőrhatóság az uniónkban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.