Az iraki televízióban vasárnap bemutatták annak az amerikai támadásnak a videofelvételét, amelyben állítólag életét vesztette Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet bujkáló vezetője Szíria északnyugati részén.

A műveletben, amelynek az volt a célja, hogy élve elfogják a terroristát, nyolc helikopter és repülőgép vett részt – derül ki az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet vasárnapi közleményéből.

Az OSDH szerint az akcióban meghalt kilenc ember, köztük Bagdadi, felesége és számos gyerek.

A támadásban részt vettek a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű katonai szövetség fegyveresei is.

A török és az amerikai katonai hatóságok információt egyeztettek és cseréltek még a támadás előtt az ügyben – közölte a török védelmi minisztérium.

Az OSDH értesülése szerint Bagdadi az Idlíb térségében lévő Barisa településen rejtőzött egy épületben, és amikor rajtaütöttek, felrobbantotta a testén lévő robbanómellényt. Szemtanúk szerint az akciót követően az amerikai katonák az épület romjaiból egy holttestet emeltek ki, amely valószínűleg Bagdadié volt.

Az iraki állami televízióban bemutatott felvételen egy hatalmas kráter, valamint egy lerombolt épület volt látható, amely egy légicsapás maradványa.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
És nem pattant meg az első helikopter első zajàra? Szerintem fél Szíria hallotta hogy jönnek! Elég életszerűtlen lenne maradni egy végsőkig gyanakvó vezérnek!
Peller Anikó
Amikor a helikoptert már hallod akkor még lehet fél perced. Ennyi idő alatt le tudsz menni mondjuk egy emelettel lejjebb. De mivel repülőgép is résztvett a támadásban, tételezzük fel egy két varacskos, akkor nincs tíz másodperced hanem legfeljebb kettő. A miatyánkot már nem tudod elmondani mert az allakkakabárnak elsőbbsége van.
jesz
Az idősebbek láthattak a tévében néhány balul elsült amerikai szabadítást..azokból megtudhattuk, hogy ott nem lacafacáznak... úgy repül az ólom, mint a záporeső...

Egyszercsak véget vetnek a zenének, hazamennek a legények...aki maradt, annak annyi, akárki is. Maj ráérnek utólag listát kreálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.