Kiterjesztették a keresést a Mallorcán eltűnt testvérpár ügyében.

A spanyol és a magyar sajtóban megjelent hírrel ellentétben a Mallorcán eltűnt testvérpár keresését nem függesztették fel, sőt kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás azt írta:

a rendőrség valóban talált egy holttestet, de a hivatalos tájékoztatás szerint biztos, hogy nem a magyarok egyikéről van szó.

Továbbra is folyamatos kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal és a családdal – tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A kisvárdai születésű 30 éves nőt és 18 éves öccsét azután kezdték el keresni, hogy egy közeli szálloda jelezte: két magyar vendége eltűnt. A 24.hu híre szerint a testvéreket a magyar rendőrség is eltűntként kezeli.

A Bors hétfői cikke szerint a testvérpárnak múlt pénteken kellett volna hazaérkeznie, a család ekkor fordult a hatóságokhoz. Kiderült: a közeli szállodájukban ekkor már napok óta nem látták őket, ám csak a takarításkor derült ki, hogy nem hagyták el a tervezett időben a szállást. A személyzet állítólag mindent úgy talált, ahogy hagyták, de akkor már napok óta nem aludtak a szálláson. A Bors úgy tudja, hogy

azóta már azt az autót is megtalálták, amit a testvérek kibérelte, telefonjaikat is próbálja bemérni a helyi rendőrség.

Múlt hét szerda óta kutatnak a vízi mentők járőrhajói, búvárok és a csendőrség helikoptere, a partszakaszt pedig önkéntesek vizsgálják át újra és újra, de eddig semmi eredmény. A Baleár-szigeteken és Katalóniában a múlt hét közepén özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván – írja a 24.hu.

Forrás: MTI, Index, 24.hu, Bors

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.