Sokak számára hihetetlen lenne, mégis akadnak olyanok, akik szó szerint dolgozzák végig az egész életüket. Romay Davis az alabamai Montgomeryből a munkahelyén, a Winn-Dixie szupermarketben ünnepelte 100. születésnapját kedden.

Munkahelyén ünnepelte 100. születésnapját az örökmozgó asszony

Fotó: WBTV

Davis jelenleg heti 20 órában dolgozik a közértben, ahol illő módon meg is ünnepelték őt: Rolls-Royce-szal furikázták a helyszínre, ahol konfettieső és rezesbanda fogadta. A helyi televízió is kivonult az ünnepségre, Davis pedig könnyekig meghatódott, azt mondta, szerinte a következő két-három napban nem is fog magához térni.

Az üzlet vezetője azt nyilatkozta, Davis keményebben dolgozik, mint a 25 évesek. Az idős nő 2001-ben kezdett el újra dolgozni, mikor férje halála után hirtelen nagyon egyedül érezte magát. Mostanában a termékek lejárati dátumát ellenőrzi az üzletben, ahol munkatársai valóságos kincsként kezelik.

LADbible / NLCafé

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Egyre több nyugdíjas ismerősömmel találkozva újra és újra végig kell hallgatnom kéretlenül, hogy ők rengeteget dóóógoznak otthon vagy valami munkahelyen. Kezdem már magam szégyellni, hogy jóval túl a hatvanon én még mindig az elsődleges munkapiacon gürizek hosszú műszakokban, fiatalokkal egyenlő elvárásokkal, egy fizetésért, kínlódva. Attól félek, hogy mire talán egyszer nyugdíjba mehetek, végleg elszáll az erőm és már nem fogok bírni nyugdíjasként hősiesen dolgozni! Idősen, lestrapálva, nem dolgozni ma már gyakorta a társadalmi számkivetettséggel egyenlő és még nincs vége. Ha ez így megy tovább, a lehetségesnél még korábbi halálra számíthatnak a nyugdíjasok, hiszen az illiberális, nácizmusra hajazó orbániában nincs kegyelem, mindenáron csökkenteni kell az életüket ledolgozott idősb lakosság számát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.