Korlátozhatják Németországban a homoszexualitás megszüntetését célzó kezelést, az úgynevezett "konverziós terápiát" – írták hétfőn német lapok.

A homoszexualitás nem betegség, nem kell gyógyítani

A homoszexualitás nem betegség, a megszüntetését célzó "állítólagos terápia pedig beteggé tesz, és nem egészségessé", ezért a lehető legszélesebb körben meg kell tiltani – mondta Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter a Madsack médiacsoport regionális lapjai közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerk Deutschland – RND).

A minisztérium jogszabálytervezete szerint kiskorúak esetében tilos a "konverziós terápia" alkalmazása, és a tilalom megszegése egy évig terjedő szabadságvesztéssel vagy nagy összegű pénzbüntetéssel sújtható.

A 16-18 éves korosztály esetében csak akkor végezhető ilyen "terápia", ha a kezelő igazolja, hogy a kezelendő személy képes átlátni a lehetséges hatásokat és kockázatokat.

A 18 éven felüliek körében továbbra is szabadon végezhető "konverziós terápia", de csak a kezelendő személy beleegyezésével, a megtévesztés, kényszer vagy fenyegetés révén végzett kezelés pedig tilos. A tárcaközi egyeztetésre indított javaslat szerint betiltják a "konverziós terápia" nyilvános népszerűsítését is.

A korlátozás, illetve tilalom "fontos társadalmi jelzés is mindazoknak, akik viaskodnak homoszexualitásukkal", egy üzenet, amellyel a társadalom jelzi, hogy "rendben vagy úgy, ahogy vagy" – mondta a miniszter.

Az RND beszámolójában kiemelte, hogy az orvostudományban évek óta egyetértés van abban, hogy a "konverziós terápia" súlyos lelki megterheléssel, depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel és az öngyilkossági hajlam felerősödésével járhat. Ugyanakkor a beavatkozás hatékonyságát nem igazolják tudományos adatok.

(Kép: Pixabay)

Forrás: MTI

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Végre egy normális politikus is megszólalt, akinek a szavára adni lehet - remélem a német szövetségi egészségügyi miniszter az. Azért, mert a sok szellemi nyomorék nem képes felfogni, hogy a homoszexualitás nem egy betegség, amit kezelni lehet és kell, és mert az ízlésüknek nem megfelelő, képesek lennének embereket lelkileg megnyomorítani. Én inkább a homofóbokat kezeltetném.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
@Sal Amander: idétlen!!! hol élsz?? Szembe mész a tudománnyal és az emberi méltóságot sem tiszteled!!!
nemkati
@Csizmás Kond: Tévedsz, én arra utaltam, hogy az írásából, ami homlokegyenest ellenkezik az én véleményemmel és jellememmel, abból következtettem az ő jellemére. És ez számomra feleslegessé teszi a vitát.
Jobban tetted volna, ha nem szólsz bele. Rólam beszélgess akivel akarsz, magánügy.
Nyírfa
@Sal Amander: A te betegségtudatod merre kószál? :)
Csizmás Kond
@nemkati: ...de visszatérve a homokra...miért csak bizonyos liberális politika elburjánzásakor kezdenek megjelenni majd ismét eltűnik évszázadokra is ha kell...vagy valami vírus hordozza ?
kokopelli
@nemkati: a "hüllő" majdnem székfoglaló elemzéséről a régi mondás ugrik be!
"..ha valaki pár mondatban nem tudja elmondani a véleményét,akkor az más aljasságra is képes!"
Lásd a katolikus egyház képviselőinek félreértését az az alapítójuk mondatáról:"engedjétek hozzám
a kisdedeket" ! Igaz hogy egy része azt "engedjétek hozzám a "kisdidiket"-nek is érthette! (:-()
cikicakk55
@Nyírfa: november 6 14:21

Egy ilyen felvonulást és is jogosnak tartanék és támogatnám is,sajnos csal lelkiekben. Egyetlen egy kell hozzá,hogy a címe más legyen a felvonulásnak. Ne "meleg felvonulás" vagy ne a " másság elfogadásáért" legyen a címe,bár a másság éppen értetendő lehet a mozgáskorlátozottakra,vagy egyéb fogyatékossággal élőkre is,de ismerve a magyar emberek mentalitását ezzel nem értenének egyet.Persze jó lenne összefogni és egységesen felvonulni a szegényekért, a különböző rokkantási fokozatokkal élőkért, a nyugdíjasokért,az egészségügyért,az oktatásért, és még sok mindenért,ami az ország 3/4 részét biztos érinti Az biztos,hogy csak a melegekért felvonulást rendezni,még akkor is ha a felvonulók fele heterő és csak lelkiekben támogatják őket,ebben az országban nem érdemes. nem értünk még el arra a szintre,hogy ezeket az embereket elfogadják úgy,mint egy közülünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.