A berlini fal lebontására is emlékezett Donald Trump amerikai elnök a kommunizmus áldozatainak emléknapján kiadott üzenetében.

Trump összetett mondatokban emlékezett a berlini fal lebontására

Az amerikai elnök hangsúlyozta: a kommunizmus áldozatainak emléknapján "arra a több mint százmillió emberre emlékezünk, aki a kommunista elnyomás következtében halt meg". Donald Trump kiemelte, hogy az idei emléknap egybeesik a berlini fal lebontásának 30. évfordulójával. Mint fogalmazott: "1989. november 9-én eltökélt férfiak és nők nagy jelentőségű tettekkel váltották valóra Ronald Reagan nagyhatású szavait, lebontották az önkényuralom jelképét és üzenetet küldtek az egész világnak arról, hogy a demokrácia és a jogállam mindig győzedelmeskedik az elnyomás és a zsarnokság fölött".

Az Egyesült Államok elnöke az emberi jogok szempontjából mérföldkőnek nevezte a 30 évvel ezelőtti történéseket. "Eltökéltek vagyunk, hogy szövetségeseinkkel és partnereinkkel a jövőben is biztosítsuk, hogy a szabadság lángja továbbra is a reménység és a lehetőségek vezérlő fénysugara lehessen az egész világ számára" – szögezte le Trump.

A kommunizmus áldozatai előtt tisztelgő emléknapot Donald Trump 2017-ben, a bolsevik forradalom oroszországi győzelmének 100. évfordulóján elnöki nyilatkozatban hirdette ki.

(Kép: MTI/EPA/Larry W. Smith)

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.