Ankara etnikai tisztogatást hajt végre Szíriában – figyelmeztetett William Roebuck, az Iszlám Állam terrorszervezet ellen küzdő nemzetközi koalícióban tevékenykedő amerikai diplomata a washingtoni külügyminisztérium számára készített jelentésben.

Amerikai diplomata: Erdogan hadserege etnikai tisztogatást hajt végre Szíriában

A jelentésből a The New York Times című amerikai lap közölt részleteket helyi idő szerint csütörtök este. Ezekből kiderül, hogy Roebuck nagykövet szerint Törökország és szövetségesei szíriai offenzíváját "nem lehet másként meghatározni, mint háborús bűnnek vagy etnikai tisztogatásnak".

William Roebuck, az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzésére alakult nemzetközi koalícióhoz akkreditált amerikai különmegbízott helyettese bírálta az amerikai kormányzat politikáját, amely szerinte nem tesz erőfeszítéseket a szíriai török offenzíva megakadályozására vagy legalábbis féken tartására. "Ha egyszer majd megírják a diplomácia történetét, akkor felteszik majd a kérdést: mi történt itt, és a felelősök miért nem tettek többet ennek megakadályozására vagy legalábbis miért nem nyilvánították ki határozottabban a véleményüket Törökországnak" – idézte a The New York Times a jelentésben foglaltakat.

A lap megkereste az amerikai külügyminisztériumot is, amely azonban nem reagált arra, hogy igazak-e a jelentésben foglaltak. Morgan Ortagus külügyi szóvivő azt közölte: "egyértelműen leszögeztük, hogy határozottan ellenezzük Erdogan elnök azon döntését, hogy szíriai területre lép, és a magunk részéről, a katonai konfrontációt leszámítva, mindent megtettünk a történtek elkerülésére".

Ortagus hozzátette: az Egyesült Államok "komolyan vette azokat a jelzéseket, melyek szerint a törököknek és a támogatásukat élvező harcosoknak túlkapásaik voltak, civileket gyilkoltak meg". Ezeket a kérdéseket a szóvivőnő szerint Washington a legfelsőbb szinteken vetette fel Törökországnak.

A török elnöki hivatal csütörtökön bejelentette, hogy az államfő, Recep Tayyip Erdogan november 13-án Washingtonban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel. Erdogan Trump meghívására látogat a Fehér Házba.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Baderkhan Ahmad

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Erdogan katonái válogatás nélkül gyilkolnak Szíriában, amire tökéletes bizonyíték az, hogy a Free Burma Rangers segélyszervezet egyik mentőautóját – nehéz összetéveszteni egy katonai járművel – annak alapítója szerint vagy drónnal vagy pedig tüzérségi ágyúval célzottan meglőtték. A támadásban a segélyszervezet egyik munkatársa azonnal meghalt. Az, amit Trump hibás döntése hatására most Erdogan Észak-Szíriában végrehajt, nem csak a térség, de Európa békéjét is aláássa. A sokak által legyőzöttnek hitt ISIS hamvaiból éledhet újjá. Az ezért felelős Erdogannak többek között ezért sincs semmi keresnivalója Magyarországon. Sem most, sem a jövőben bármikor.
https://www.kurdistan24.net/en/news/a5854efa-...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sanding
@Gáon Mordehaj: Valami hasonlót gondoltam én is! Amikor Irakot lerohanták a tömegpusztító fegyverek miatt, ami nem is volt ott és persze lett több mint 100 ezer halott, mi is volt a NATO álláspontja?
Most a török offenzíva miatt miért aggódjak?
durbincs
@Aki Én: =@kula: magukat bányasalak megint ideette a fene ?
Aki Én
@durbincs: ...ennél jobb és hasztalanabb önszopató szórakozásod sose legyen :)
Gyakorlatilag két napja reggeltől nekem írogatsz, de tegnap még késő este is én voltam minden gondolatod.
Hát, sivár egy életed lehet baszki.
durbincs
@Aki Én: = @kula: magukat bányasalak megint ideette a fene ? + @teikindterp: ?...
@Aki Én: mamár rettenet sokan bevizeltették ? nem ? sárgatócsba álva ?...
ne kopizzon már mert uncsi ? csavarjon már-ki valamit sajátból ?...
de azt nehogy nekikezdjen , itt hokizzni ? mert a marék szotyi eszére van ám az utalás ?
Eriksson
"Clinton 2011-3 : Aszad napjai meg vannak számlálva
Clinton 2011-7 : Itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-1 : Eljött Aszad távozásának napja
Clinton 2012-6 : Az egész világ összefogott, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-10 : Az Egyesült Államok türelmetlen, itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-11-10 : Clinton átadja a miniszteri tárcáját annak a személynek akit Obama választ ki... Aszad elnök pedig büszke lehet, akár a Qasioon nevű hegy."

Valóban csak az Iszlám Állam miatt volt az USA Szíriában?
Eladott Ország
@Gáon Mordehaj: tegnap, 08:38; Írod: " Természetesen kibővülve a CEU SOROS ösztöndíjakkal megvásárolt multikulturális, liberális szellemi akoljának növendék birkáival." Nos mutatom: 15 Soros ösztöndíjas a fidesz tagjaiból:
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
https://uploads.disquscdn.com/images/e786b54f...
fidesz birkamenet-videó: https://www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo...
A fideszeseket birkának nevezni sértő... a birkákra nézve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.