Törökország hétfőn megkezdi az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elfogott külföldi harcosainak hazatelepítését – közölte Süleyman Soylu török belügyminiszter pénteken. A tárcavezető nem mondta el, hogy az intézkedés mely országokat érinti. Számos európai ország megtagadta, hogy visszafogadja az Iszlám Állam soraiban harcoló állampolgárait és családtagjaikat. Nagy-Britannia eddig több mint száz szélsőségest fosztott meg állampolgárságától. Törökország az utóbbi időben többször hevesen bírálta az európai országokat, mert nem hajlandók visszafogadni az Iszlám Állam soraiban Irakban és Szíriában harcoló állampolgáraikat. Soylu hétfőn azt mondta: a hontalanná vált dzsihadistákat is visszaküldik származási országukba. Egyelőre nem tudni, Törökország hogyan valósítja meg ezt. Soylu szerint a Nagy-Britanniához és Hollandiához hasonló országok „a könnyebb utat választották” azzal, hogy megvonták az állampolgárságot az Iszlám Állam tagjaitól. A miniszter korábban...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem lehetne ott helyben lelőni őket? Vagy előtte azt tenni velük amit ők tettek?
1magyar
@durbincs: Erdogan ilyen szempontból nyugodtan leszarhatja az eu-t, az eu-nak a gyilkosok nem kivégezhetők akkor az eu nem etikus.
1magyar
@durbincs: A helyében én is ezt tenném, vigyék akkor haza a "szarukat" az eu hülyéi ha nem fizetnek a kivégzésükért és etikátlannak tartják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.