Nem hajlandó nyilvános vitát folytatni a második mandátumára pályázó Klaus Iohannis román államfő kihívójával, Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfővel az elnökválasztás november 24-i második fordulója előtt – erősítette meg a jobboldali elnök kedden Facebook-oldalán.

Már Romániában sem divat a politikai vita

"Semmilyen eszmecsere nem létezhet annak a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) a képviselőjével, amely lábbal tiporta a jogállamiságot, megpróbálta letéríteni Romániát az európai útról, egy bűnözői csoport érdekeit szolgálva. Egy olyan pártról van szó, amely most demokráciát mímel, miután következetesen semmibe vette a demokrácia alapelveit és értékeit, megalázta a románokat és évekig védte a bűnözőket és korruptokat" – indokolta elutasítását az egy hete kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje.

Választóihoz intézve szavait Iohannis úgy fogalmazott: csak az ő segítségükkel sikerült meggátolnia hogy a PSD maga alá gyűrje az állam intézményeit, és továbbra is számít támogatásukra az ország "újjáépítésében". Az államfő azt ígérte, folytatja országjáró körútját, és a polgárokkal, újságírókkal, vagy civilekkel bármikor kész párbeszédet folytatni elnöki programjáról.

Iohannis már a választás vasárnap véget ért első fordulója előtt is elhárította, hogy – a 14 elnökjelölt közül – "fontosabbnak" ítélt ellenfeleivel televíziós vitát folytasson.

Az újrázni készülő elnök egész választási kampányát – amelyet ebben a formában több mint egy éve megkezdett – a PSD-kormány bírálatára építette. Az utolsó hónapban lezajlott hivatalos választási kampány sem az államfőjelöltek programjainak ütköztetéséről, hanem az elhúzódó kormányválságról, a Dancila-kabinet megbuktatásáról szólt.

Mivel azonban a második fordulóban egyetlen kihívóval áll szemben, Iohannisra most már a jobboldali média részéről is egyre növekvő nyomás nehezedett amiatt, hogy nem hajlandó szemtől szembe vitázni Dancilával.

Ellenfele, a nemrég megbuktatott volt miniszterelnök szerint Iohannis azért "fél a nyilvános vitától", mert abban azonnal lelepleződne az összes "rágalom", amellyel őt és a PSD-t illette az utóbbi években. Dancila közösségi oldalán közzétett válaszában azt írta: ő azonban türelmesen várja, hogy az elnök mégis "összeszedje bátorságát, bölcsességét és lelkierejét", elfogadja a kihívást és kiálljon vitázni vele, ahogyan azt a választók elvárják és megérdemlik.

Iohannis mintegy 15 százalékpontos előnnyel nyerte a választás első fordulóját Dancilával szemben.

Öt évvel korábban neki tíz százalékpontos hátrányt sikerült behoznia a második fordulóban jóval ismertebb Victor Ponta akkori szociáldemokrata kormányfővel szemben. A bukaresti média felidézte, hogy Iohannis akkor "arroganciának" minősítette azt, hogy esélyesebbnek tartott ellenfele teljesíthetetlenen feltételeket támasztva megpróbált kibúvót keresni a televíziós szócsata elől. Végül azonban Ponta elfogadta a kihívást, és két tévévitát is tartottak a két elnökjelölt részvételével.

(Kép: MTI/EPA/Robert Ghement)

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Szerinted ha a ip-t nézik trace route-al akkor számít, hogy lerakod ezt a nicket és másikkal fenyegetözől tovább te senkiházi kis patkány? nem számít, ha ügy lesz ebből úgy is elmondhatod személyesen is...:), addig meg ne húzogasd a kukkancsodat, mert minél jobban teszed számomra annál kisebb senkiházi vagy, de ezt már meghallgathattad reagensként is párszor, hogy mit gondolok rólad emberként. Mert ennek semmi köze a politikához, hogy te egy szar ember vagy!
SystemError
@Shikari: Tudjuk jól, hogy a "káromkodásért" semmi nem lesz. A fenyegetőzéseid, aminek megvannak a nyomai, de ha eltüűnének innen valamiért..:) , akkor nekem screenshot-ban megvannak a kedvesebb fenyegetőzéseid és róla készült mail értesítők is. A levelekből már más propitól független audit szerverekről összekotorható minden hiába van a propi szerver amerikában a cloudflare-nél..:) Mindegy mert hazai szolgáltatói oldalról 5 évig őrizni kell a forgalmat a köztes szervereknek is... Valamint a .hu-s cím miatt vannak kötelezettségei a szolgáltatónak, hiába van a tartalmi része fizikálisan amerikában, csak szólok! Dolgoztam domain delegációban és jó pár évig webfejlesztő voltam. pontosan tudom mit lehet és azt is hogyan. Még ha látványosan nem is tesz eleget ezeknek a kötelezettségeknek az üzemeltető itt, erre fel fogják szólítani. Persze ebből. sem lenne semmi maradandó számodra, de azért már berángatnának a bíróságra és akkor kiderülne, amit nagyon nem "szeretnétek" szervezetileg...:)
Lássuk be ezt felismerve tipliztél/váltottál utoljára is...:)
Reagálóként is tettél érdekes megjegyzéseket az én és más felhasználók fizikai szabadságának korlátozására. Persze nem vagyok hülye, az külön szálon futna, de a végén összeérne a dolog...úgy lenne szép.

A dolog egyszerű, nem fenyegetözől fizikai erőszakkal, burkoltan sem és valószínűleg örjönghetsz amit akarsz, Bár papa49 feljelentése nem tudom mit tartalmaz, mert azóta tényleg nincs a propin, hogy felállt...
SystemError
@Shikari: Én nem fenyegettelek azzal, mivel nem tudom ki vagy..Ezt is tudod, csak a szokásos gerinctelen patkánykodásodat tolod, mert ügye szar ember vagy! Én azt írtam, hogy a fenyegetőzéseid alapot adnak majd a bíróságnak arra, hogy bírói utasításra kiadják a megfelelő hatósági szerveknek a szolgáltatók az adataidat...Ettől te úgy befostál legútobb, hogy elmenekültél. Tudod, akinek nincs félnivalója az ezt nem teszi. Ugyanis a tövénnyt betartatni szokták és nem fenyegetni vele..Nyilván csak egy bűnöző veszi fenyegetésnek a törvényt...Gondolom abban nincs vita, hogy a megfelelő alappal ez a hivatalos eljárás. A te beteg agyad normái nem egyenlők a hazai jogállami szabályozásokkal és nem is érted mi a baj. Ehhez tartsd magad, hogy ne fenyegetőzz!!!. A többi agyfaszodat leszarom, mert szerintem folyamatosan becuccozva vagy bebaszva örjöngsz itt, amire nem is reagálok...Egyszerű a szitú, nem fenyegetsz senkit sem direkt módon, sem burkoltan és folyhat a már megszokott szenny a pofádból továbbra is. Ezt nem érted meg, akkor majd megérted jogi úton, hogy mi baj ezzel. Tudom most is az agyadat fogod játszani, hogy mi baj a patkánykodásoddal, de én többet nem magyarázom el... Nem fogok válaszolni több szennyre, ami kijön belőled! Az olyan típusú megnyilvánulásaid, "ami másokban fenyegetettséget vagy félelmet kelt" pedig azt gondolom a megfelelő hatóságokra fog a jövőben tartozni, mert ha kicsit utánanézel akkor az idézőjelben tett megfogalmazás a jogi alapja ennek, amihez nem kell név és cím...az a bíróság és az ügyészség dolga lesz.

A jövőben ne irj többet nekem! Azzal nem tudok mit csinálni, ha mégis írsz, de csak szólok, hogy a " másokban vagy bennem fenyegetettséget vagy félelmet keltő" jellegű hozzászólásaid csipőből a megfelelő szervhez fognak jutni részemről!
SystemError
@Shikari: Az első két mondat szerintem nettó hazugság, amivel kapcsolatban elég csak visszaolvasni az eltűnésed előtti posztjaidat, de mindegy te ebben vagy..meg hát mit is mondhatnál mást..:). Én ilyen emberrel sem jópofozni, sem haverkodós hangon beszélgetni nem szeretnék. mert magamtól is hánynék. Szóval ezért írtam, hogy többet ne irj. A többivel egyetértek, bár tudom igazi garancia csak a törvények betartása ad, mivel simulékony, dörgölődző szavaidat nem hiszem el..:) A törvény viszont valóban kétoldalú garanciákat biztosít számodra és mások számára is. Játszhatjuk megint ezt a te nem is tudod miről van szó...Remélem tisztában vagy vele, ha szitu van, akkor nem ezt az egy posztodat vizsgálnák ,,amiben táboroztatásokról vagy más nicken becsöngetgetésekkel fenyegetőztél, amivel kapcsolatban azt hazudtad, hogy "Minden esetben hangsúlyozom,..", de ez ügye nem igaz. Szóval csak egyet kérek, hogy a csúszómászó patkány stílusodtól kímélj meg engem a jövőben és tudd, hogy ha átléped azt a határt, akkor én már nem fogok szólni...

Részemről ennyi, mehetsz jópofozni gané!
Eladott Ország
Totál nem értem, hogy a kisebb pártok miért nem tudtak kiegyezni valami pártonkívüli közös jelöltben, simán nyerhettek volna. Jah, akkor minek vitázzon. Nálunk is sokáig ez volt a probléma. A szász Iohannis többet ér, mint Áder az egész pereputtyával. Klaus Iohannis, Románia elnöke: Az államelnök szerint nincs keresnivalójuk bűnvádi eljárás alá vont vagy elítélt politikusoknak az állam vezetésében, és ezt a feddhetetlenségi követelményt alkotmányba is kell foglalni, ha majd sor kerül az alaptörvény módosítására. "Többször mondtam és fogom még mondani, hogy ilyen embereknek nincs mit keresniük az állam vezetésében, mert nyilvánvalóan önös érdekük mindig arra fogja késztetni őket, hogy megkérdőjelezzék a bírák és ügyészek döntéseit, súlyos kárt okozva az államnak azáltal, hogy megingatják az állampolgárok bizalmát az igazságszolgáltatásban." Senki nem kapjon a szívéhez. Nem Káder János Deák Ferenc-idézetekkel teletűzdelt monológjáról van szó, Klaus Iohannis, Románia elnöke nyilatkozott meg így.
SystemError
@Shikari: Remélem tisztában vagy azzal, hogy attól hogy más mit mond közszereplőkről, akik amúgy más megitélés alá tartoznak jogilag az téged nem jogosít fel semmire..főleg nem magán emberek megfélemlítésére!!! Mondhatnám, hogy egy óvodás szintjén van jog értelmezêsed, de tudom, hogy ennyire hülye nem vagy...csak tanult vagy kommunikáció elméletból, abból is a leggerinctelenebb féléből. Tudod a törvény nem ismerete nem számít..Erre a szar dumára nem vagyok kiváncsi. Tarsd be a törvényeket, ha ez nem sikerül akkor majd magyarázhatod s sunyi dumádat az előadónak! Ne válaszolgass, hanem vedd a lapot...mert leszarom a sunyi mellébeszélésedet.. Értsd meg, hogy a következőnél mi lesz, ha nem lesz következő, akkor semmi. Ilyen egyszerű! Részemről pont. Többet nem fogok válaszolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.