Washington szankciókkal sújtotta a kubai belügyminisztert a venezuelai jogsértések miatt is.

Trump Kubán veri le a venezuelai jogsértéseket

Szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a kubai belügyminisztert, akit nemcsak a kubai jogsértésekért tart felelősnek, hanem összefüggésbe hozza az emberi jogok durva megsértésével Venezuelában is.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken kiadott közleményében tájékoztatott a Julio César Gandarilla Bermejo elleni büntetőintézkedésekről. Az amerikai hatóságok szerint a kubai tárcavezető "parancsnoki felelősséget" visel a durva venezuelai jogsértésekért, illetve felelős a kubai polgárok ezreinek jogtalan őrizetbe vételéért és száznál több politikai fogoly fogva tartásáért Kubában. Pompeo tájékoztatása szerint Washington büntetőintézkedésekkel sújtja a kubai belügyminiszter két fiát is: apjukhoz hasonlóan ők sem léphetnek az Egyesült Államok területére.

Donald Trump amerikai elnök keményebb politikát folytat Kuba irányában, mint elődje, Barack Obama, aki több fontos lépét tett az ellenséges kubai-amerikai viszony rendezése érdekében. Trump szigorította a többi között a szigetország elleni kereskedelmi szankciókat, korlátozta az amerikai állampolgárok kubai útjait. Nemrégiben egy sor intézkedést hozott a törékeny kubai gazdaság ellen, amely amúgy is bajba került a venezuelai válság miatt.

Október végén az amerikai kormány megtiltotta, hogy amerikai légitársaságok Havannán kívül más kubai városokba is indítsanak járatokat. Néhány nappal korábban pedig megvonta Kubától a hozzáférését a kereskedelmi célú repülőjáratokhoz, és több kubai árucikk behozatalát is megtiltotta.

(Kép: MTI/EPA/EFE/Rayner Pena)

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ez az a rohadt demokrácia amiért az egész világ eladta a lelkét.
Azt mondják " Szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a kubai belügyminisztert, akit nemcsak a kubai jogsértésekért tart felelősnek, hanem összefüggésbe hozza az emberi jogok durva megsértésével Venezuelában is."
És tessenek mondani, a kubai belügyes ebből mit fog megérezni és mit az átlagos kubai ember ???
Eriksson
Kubában is van kőolaj? Vagy valami más rekvirálható?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.