Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Orbán így szerény: mi vagyunk Európa jövője

A prágai Nemzeti Múzeumban tartott rendezvényen a kormányfő beszédében kiemelte: mi közép-európaiak 30 éve megmutattuk, hogy "hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk". Már nemcsak sorsunk, de céljaink is közösek, "a közép-európai országok együttműködése a közép-európai emberek szívébe van írva", ezért az előttünk álló évek Közép-Európa, a V4 sikereiről fognak szólni – vélekedett.

Kifejtette: "népeink sorsfonala sokszor fonódott össze az elmúlt ezer évben", a második világháború vége óta pedig sorsközösségben is élünk, mert 1945 után a csehek, a szlovákok és a lengyelek "ugyanazt kapták jutalmul, mint amit mi magyarok kaptunk büntetésül, szovjet diktatúrát".

A miniszterelnök felidézte: a nyolcvanas években a magyar fiataloknak a cseh és a lengyel antikommunista ellenállás volt a példa, amelynek segítségével a magyarok is hozzákezdtek a kommunista rendszer lebontásához.

Úgy vélte, ma már világos, hogy "'68-asnak lenni gyökeresen mást jelent Nyugaton és Közép-Európában". A nyugati '68 felszámolná a szabad nemzetállamokon és keresztény kultúrán nyugvó európai világot, ezzel szemben "a mi '68-unk" éppen ezek visszaszerzését és megvédését akarja – fogalmazott. Hozzátette: a közép-európai '68 üzenete ma is az, hogy "mi akarunk dönteni a saját sorsunkról", szabad nemzetként akarunk élni, "nem pedig birodalmi tartományként vagy birodalmi alattvalóként".

A kormányfő hangsúlyozta: "közép-európai demokraták vagyunk", ezért védelmünkbe kell vennünk a nemzetállami szuverenitást, "mert ha lemondunk róla, azzal a demokráciának is vége lesz".

Orbán Viktor szerint ma sem valami új ideológiai rendszerre van szükség, és ha javítani akarunk mai európai világunkon, akkor "egyszerű emberi dolgokra van szükségünk". Arra, hogy saját közép-európai életünket élhessük, hogy tisztelhessük és megvédhessük családjainkat, élvezhessük szabadságunkat, szerethessük hazánkat és büszkék lehessünk nemzetünkre – sorolta.

A közép-európaiaknak van saját nyelvük, a szabadság, a függetlenség és az egymás iránti szolidaritás nyelve. Ez a nyelv az európai népek nagy családjában önálló és határozott hangot ad nekünk, és ennek köszönhető, hogy Közép-Európa ma nemcsak földrajzi fogalom, hanem politikai, gazdasági és kulturális valóság – hangoztatta a miniszterelnök.

A megemlékezésen felszólaltak a visegrádi országok miniszterelnökei, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák kormányfő, valamint Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke.

(Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
Magyarország lassan Európa szégyene lesz ha így haladunk.
SystemError
Ilyeneket akkor szoktak mondani emberek, amikor a "hit'"-et akarják erősíteni és nem egy racionális érveken alapuló véleményt.

A racionalítás az, hogy a legtöbb regionális mutatóban sereghajtók vagyunk Viktor! Leginkább persze a korrupcióban! Persze minden EU-s ország, akik ennyit kaptak az EU-tól növekednek most. Persze ebben is sereghajtók vagyunk
Eladott Ország
Ha Magyarország ma jelentkezne, esélye sem lenne bekerülni az EU-ba, nagy igazság, de sajnos nem vigasztal senkit. Az, hogy ma Magyarországról úgy beszélnek, mint egy kizárásra megérett tagállamról, nem Orbán számára rossz hír, hanem a magyarok számára, akiknek egy része most is tapsol neki. Orbánnak ez volt a célja, most is röhög a markába valószínűleg. Ami nagyon rossz hír, hogy az uniónak nincs még mindig egy olyan önvédelmi mechanizmusa, ami meggátolta volna abban, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
tudode
Az bizonyos, hogy az ifjú korában hadaró őféleségét a logopédusa útmutatása alapján megtanulta felolvasni a szövegírói által írt beszédeket Mr mikrofonállványként!
.
Amelyet a XXVIII. Fidesz kongresszuson elhangzottakkal bárki követheti, hogy vajon hány fát kellett kivágni a felolvasgatásához:
.
----Fidesz Kongresszus 2019 - Orbán Viktor beszéde - HÍR TV
www.youtube.com/watch?v=QtUG7rTIjJM&t=61s
.
Szövege szóról szóra
.
www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interjuk/orban-viktor-beszede-a-fidesz-magyar-polgari-szovetseg-xxviii-kongresszusan
--------------------------------------------------------
.
Akkor, amikor elvárás még egy középvezetőtől is, hogy fejben felépített beszéddel tisztelje meg hallgatóságát, tehát kétségbe lehet nonni, hogy tisztában van-e őfélesége a felolvasottak lényegével!!!
Nessy
@tudode: Olyannyira nem hogy amit reggel felolvas a zárt stúdióban, délután már cáfolja is egy másik stúdióban, ha nem ugyanaz az ember irta a két "beszédet"!
justhpeter
Ti - a fideSS-kdnp - Európa söpredéke vagytok.
csak úgy....
jó fej ez a viktor,az agya hermetikusan zárt a külvilágtól.
Nessy
@CsipkeRózsa: Szerénységénél már csak a szépsége nagyobb!
Eladott Ország
Beakadt neki a lemez, de ez nem baj, mert így legalább napról napra egyre több ember tekint rá mint egy demens, szánni való vén faszra. Európa jövője, ketten Babissal elloptatok vagy 10 milliárd eurót. “Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? Öhöm. Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?” (Hofi) Orbán: Mi vagyunk Európa faszán a lapostetű.
Gauntlet
még ha Lengyelország mondja, maga 20 millió munkásával, 40 millió népességgel, ami húzhatná Keletet - elhinném ! amúgy pedig: hol késik az orvosa?
Cicamama55
A jövő már a felnövekvő nemzedéken fog múlni, nem rajtunk...Bármekkora hatalma is van az életben egy embernek, egyszer ott lesz a pont, ha tetszik, ha nem!
Nessy
@Eladott Ország: Bocsi, de ez a Dávid szobor lenne! Az pedig az egyik leggyönyörűbb férfi szobor.
Eladott Ország
@Nessy: Az lenne, csak ez nem Michelangelo ,Firenze Dávid világhírű szobra, hanem annak nemzeti gombóc Artúr változata.
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Camillus/no%C3%A9mim%C3%A9m.jpg
RonaGyuri
szegény, szegény Európa, de azért ennyire nem rossz a helyzet!!! =))
advocat
Viktor! Wazze! Én szívesen élnék az USA 51. vagy a németek 17. tartományában. Azokért a bérekért. A többi - jelenleg - nagyon le van sz@rva!
csak úgy....
@Nessy: azért faraghatta a müvész a himbilimbi elé a fügefa levelet, mert a nagyságát szerette vóna álcázni!
nevemnick
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Magas lóról, a törpe is lefelé néz... :D
Clavigo
Kb..30 éve hányok ettől a seggfejtől..
csak úgy....
@Clavigo: mikor ott lobogtatta a sörényét a Nagy Imre temetésén a rossz ripacs?
simmering73
"Orbán a bársonyos forradalom 30. évfordulóját gyalázta meg Prágában azzal, hogy azt állította, “30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy mi vagyunk Európa jövője, és készen is állunk erre a küldetésre”. Ez az ember beteg, küldetéstudata van, mint a világ összes népnyomorgató, népirtó fasiszta diktátorának. Egy demokratának nincs küldetéstudata, egy demokrata szolgálja a hazáját, elvégzi a munkáját arra az időre, amíg megválasztják. A társadalom, a nép pedig teszi a dolgát és abból épül az ország. Csak fasisztáknak van küldetéstudatuk, akik azt gondolják, be kell avatkozniuk, meg kell változtatniuk a világ természetes és normális folyását. Valójában a pénz és a hatalom megszerzése a céljuk, amely csak mások elnyomásával lehetséges. Ehhez kellenek a “nemzeti” és vallási hazugságok."
nepszava.us/orban-szerint-a-fasiszta-diktatura-europa-jovoje/
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@nevemnick: Én máslépp látom. Még onnan is fölfelé nyal, lefelé rúg. Ezt még egy jól nevelt ló sem csinálja... :P
Clavigo
@csak úgy...: kb,,onnantól datálva... Egy senki,,egy szarfaszú felolvasógép..Kb.ennyi...
tudode
Azért a fijug a bányában melóznak, miközben úfélesége azzal dicsekszik úton, útfélen, hogy 30 éve rontja a parlament levegőjét!!!
.
Ejha!
.
---- A Mészáros-gyerekek cége készítheti elő az atlétikai stadion helyszínét 4 milliárd forintért
blog.atlatszo.hu/2019/11/a-meszaros-gyerekek-cege-keszitheti-elo-az-atletikai-stadion-helyszinet-4-milliard-forintert/
.
ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED:NOTICE:541320-2019:TEXT:HU:HTML&src=0
.
""" Nem tudni, hogy valóban megépül-e a IX. kerületben, az egykori Vituki Strand helyén a Budapesti Atlétikai Aréna, de a létesítéséhez szükséges első munkálatokra, a területen meglévő épületek elbontására kiírt tender eredményét a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. kihirdette. A tájékoztató az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb, pénteki számában jelent meg.""""
.
!!!
kissé felnőttem
kullogsz Horthy árnyékában majd azt nézd hová érkezel " harminc évem hatalom harminc évem eladom " nézz utána hogyan és hol halt meg aztán lehet merengeni is. Slágetként" más ez a szerelem más ez az ölelés..."...
csak úgy....
@kissé felnőttem: azta! tátva maradt a szám töled! szerintem Te tudod,hogy mi terem a magyar szívében...
kokopelli
@Nessy: Én krestem egy nyelviskolát,ahol a közös "európai myelvet" oktatják,de mem találtam! (:-((
tudode
Azért van olyan orgánum, amely kiérdemelt nevén neveti őfőméltóságát
.
---- ORBÁN SZERINT A FASISZTA DIKTATÚRA EURÓPA JÖVŐJE
.
nepszava.us/orban-szerint-a-fasiszta-diktatura-europa-jovoje/
.
Nem kevesebbe, harminc elvesztegetett évébe kerül/t az országnak!
kokopelli
@Nessy: erről az orbáni szellemi melléktermékről egy mondás ugrik be:
"Már a jövőnk sem ugyanaz,ami egykor volt!" ...(;-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.