Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni – foglalta össze Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának vitáján elhangzó felszólalásá.

Ilyen a keresztény magyar politikus: nem megbocsátani, hanem büntetni akar Szijjártó

A tárcavezető kiemelte: a világ eddigi legveszélyesebb terrorszervezetének, az Iszlám Államnak a legyőzésével újabb biztonsági kihívások állnak a világ és Európa előtt, ami alapvetően abból adódik, hogy az Iszlám Államhoz több tízezer úgynevezett külföldi harcos csatlakozott az elmúlt években. Sajnos közülük több mint ötezren európai uniós országok állampolgárai – tette hozzá.

Közölte: "meg vagyunk döbbenve az egyes nemzetközi szervezetek azon törekvései láttán", hogy ezeket az idegen harcosokat az európai társadalmakba vissza kellene fogadni. Ezzel szemben ezeket az idegen harcosokat meg kell büntetni és a bűncselekmények elkövetésének helyszínén be kell börtönözni – vélekedett.

Szijjártó Péter kifejtette: ezek az emberek terrorszervezethez csatlakoztak, amelynek keretében több millió ember életét keserítették meg, gyilkosságokban vettek részt és szélsőséges ideológiákat terjesztettek. "Ezeknek az embereknek nem a visszafogadásáról kellene beszélni" – jelentette ki.

Úgy vélte, az Iszlám Állam megpróbálja visszajuttatni ezeket a külföldi harcosokat Európába, "ami nagyon komoly biztonsági fenyegetés a számunkra". A nyugat-balkáni migrációs nyomás növekedésével számítanunk kell arra, hogy ebben a tömegben fel-fel fognak bukkanni azok a külföldi harcosok, akik korábban a terrorszervezethez csatlakoztak, most pedig Európába akarnak visszatérni "ki tudja, milyen szándékkal" – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: ezt meg kell akadályozni, ezért az európai külső határokat meg kell erősíteni. Magyarország természetesen a jövőben is megvédi déli határát, hogy elkerüljük a korábbi külföldi harcosok visszatérését Európába – mondta.

A külügyminiszter hozzátette: a nemzetközi szervezetek hozzáállása megdöbbentő, érthetetlen, "miért kell terrorszervezethez csatlakozó bűnözők mentegetéséről beszélni ahelyett, hogy a szigorú megbüntetésükről beszélnénk".

(Kép: MTI/KKM/Burger Zsolt)

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakambuki
Ilyen sajnos, csak büntetni akarja azokat akik óvatos becslések szerint is minimum ötven ezer ember, köztük civilek, nők és gyerekek iszonyú halálát okozták . A halálukat a a dzsihadisták,köztük rengeteg unatkozó nyugati ficsúr és h.lye némber okozta, kivégzésüket saját kezűleg hajtotta végre rajtuk és még fotóztatták is tettüket. Szijjártó tehát tényleg elnéző velük szemben, mert csak! büntetni akarja őket és nem fellógatni ahogy azt vastagon megérdemelnék. De hát vannak nála m.hábbak is ahogy arról olvasok. Ők befogadni akarják a kis drágákat vagyis még büntetni sem mint Szijjártó. Nagy az Isten állatkertje, sok állatot eltűr és befogad.
Nessy
@kakambuki: Azért nem ártana szelektálni. Pl. szó van kisgyermekekről, akik nem igazán ott, és akkor akartak megszületni, akik nem tehetnek arról, hogy elsősorban a kedves ifjú mama ostoba volt, és oda ment. Legalább a kicsinek kellene lehetőséget adni.
Bár egy helyen írja a Biblia: "Büntetem az apák vétkét fiaikban hetediziglen!"
görbetükör
Ez baromság.
A keresztényeknél van bocsánatos és van nem bocsánatos bűn.
A gyilkosság nem bocsánatos.
Aki a vallásra hivatkozik, illene legalább valamelyest konyitani hozzá. (Ez egyébként vonatkozik a kereszténydemokratákra is. Mert vagy lila gőzük sincs róla, vagy figyelmen kivül hagyják.)
Az iszlamistákat bizony büntetni kell, ennek megitélése sem lehetne pártpolitikai szempont.
kakambuki
@Szeparepa2: @Nessy: Itt most csak azokról az európai kiválóságokról van szó mint pl. dzsihadi John illetve más társai (Volt egy Jack nevű másik angol ba.om is köztük de más nációk is képviseltették magukat Európából elég vastagon.) akik kiváló nyakazó legények voltak fénykorukban. Le sem tagadhatják mit tettek hiszen videókon reklámozták magukat. Maga nem látta ezeket a fotókat? Bocsásson hát meg nekik ha akar. De ott voltak mellettük sajnos a nők is jó közelítéssel hasonló szerepben. Mit kerestek ott, mondja már meg, kalandot?? A honi jólét már meg sem mozgatja az adrenalin szintjüket? A többieket az igazi muszlim "harcosokat" nem is említeném, de muszáj sajnos mert ők is be akarnak jönni Európába "háborús menekültként" és nem is kevesen. Lásd a szír szakembert akit nálunk kaptak el és ő bizony tényleg kiirtott egy családot ahogy hallottam róla.
kakambuki
@Nessy: Itt most csak azokról van szó akik Európából álltak a dzsihadisták közé, unatkozó ficsúrok és agyatlan luvnyák is sajnos. Kiváló nyakazólegények, élve elégetők voltak, harcosnak semmiképpen nem nevezhetők mert azok ez nem a bevett szokásuk. Dzsihadi John pl. a nyakazó legény meg a másik a Jack nevű angol b.om pl. le sem tagadhatná hogy mit tett hiszen saját maga dokumentálta tetteit videón keresztül. A rettenet az hogy valahol ötven hatvanezer körül járt a létszámuk ezeknek az európai kiválóságoknak. Bocsásson meg nekik maga ha akar. Nem akartam említeni de sajnos muszáj az igazi mozlim "harcosokat" is mert a zömét azért ők adták a seregnek és hasonlóan válogatott kegyetlenek voltak, de ennek ellenére be akarnak jutni Európába, háborús menekültként! Lásd a szír szakembert akit nálunk kaptak el és ő tényleg kiirtott egy családot szülőstül gyerekestül illetve gyerekekkel végignézette felnőttek nyakazását. Sajnos őt magát nem nyakazzák le majd mindezekért, de hát így van ez manapság! Őhozzájuk nyúlni tilos mert ők emberek, emberi személyiségi jogaik vannak és azt meg kell adni nekik továbbra is. hogy áldozataiktól éppen ők vették el a legfőbb, az élethez való jogot és nem is akármilyen módon azt meg ki nem sz.ja le mostanság. Igaz??
kakambuki
Nocsak, de megbecsülnek az oldalon. Lehozták mindkét válaszvariációmat? (A első valahogy q.va nehezen akart lejönni!!) Ez a véleményem az egészről és csak tűnődöm azon hogy a művelt európaiak hogyan süllyedhetek le egy ilyen szintre hogy azt tegyék amit tettek, illetve valamivel többet is, mert állítólag nagyon akartak bizonyítani, vagyis valódibb dzsihadisták akartak lenni az igaziaknál.
Qqberci
@Shikari: Akkor Horthy is mehet a levesbe? Vagy tömeggyilkos nem számít?...
luiz
De, ha van sok pénzük, jöhetnek magyarisztánba is, mint gruevszki
kereső
: "meg vagyunk döbbenve az egyes nemzetközi szervezetek azon törekvései láttán", hogy ezeket az idegen harcosokat az európai társadalmakba vissza kellene fogadni. Ezzel szemben ezeket az idegen harcosokat meg kell büntetni és a bűncselekmények elkövetésének helyszínén be kell börtönözni –"szijjártó

Én is meg vagyok döbbenve ekkora arcátlanságon. Nem erdogan az aki ezeket szabadon engedte/engedi a kurd börtönökből? Nem ő az aki visszatoloncolja őket Európába? Ott, Észak-Sziriában börtönben voltak. Hé toporzék, akkor ki is az akit most "baxtatni" kéne? Nem beszélte ezt meg egymással a két fényes tekintetű?
Sámannus
@Shikari: Mindent be kell vetni amikor borul a bili, hogy lehessen pampogni, hogy azért árulják a hazát, mert az nekünk jó lesz. Nem azt mondják, hogy má csak szart szarrabbal lehet lemosni
Sámannus
@Shikari: A fehérterrort nehéz nagyrabecsülésként értékelni, miden ebből következik ami ezután volt, kár, hogy a történelem ismeret szakadásokkal teli a magyar fejekben, és összefüggéstelen az értékelése.
Sámannus
Igazad is lehetne, ha nem egy rablóháborúban végződött volna ez a hatalom, a mohácsi vereség után annak a veszteségnek sokszorosával. Jellemző erre a "méltóságra" az aljasság és a hazugság."célirányosan" ugye?
kereső
@Shikari: 06:45, mondod mindezt a "Gulágok emléknapja" előtt egy nappal. az, hogy 800 ezer magyar szenvedett ezekben a táborokban, és nagyon sokan soha nem tértek haza- egyenes következménye volt a tömeggyilkos horthy politikájának, gyávaságának.
". A második világháború alatti és utáni Magyarország területéről egy 1949-es szovjet összefoglaló jelentés szerint mintegy 800 ezer embert hurcoltak a Szovjetunióba, ahonnan átlagosan 28 hónapos kényszermunka után térhettek csak haza, ha sikerült túlélniük a megpróbáltatásokat az embertelen körülmények között.

Egy 1949-es szovjet összesítés a magyar foglyok számát 534 539-ben adta meg. Harmaduk volt civil, de ebben nincsenek benne azok, akik még a gyűjtő- és tranzittáborokban, valamint a kiszállítás közben meghaltak és a Don mentén 1943 januárjában fogságba esett és elpusztult több tízezer magyar katona sem, a foglyok száma így 600-700 ezer lehetett. Más becslések szerint számuk elérhette akár a 900 ezret is. A legtöbb túlélő 1949-re térhetett haza, több ezren már nem is Magyarország területére, mivel otthonuk a szomszédos országok valamelyikéhez került.

A kivégzettek, az éhezésben, betegségekben elpusztultak száma becslések szerint mintegy 200 ezerre tehető. A kényszermunkások között különösen tragikus sors jutott a politikai elítélteknek, az ő helyzetük 1949-től vált különösen súlyossá, ekkor hozták létre ugyanis a Gulágon belül a politikai elítéltek koncentrációs táborait. Az ezekben raboskodó mintegy 85 ezer magyar elítéltből csak 5-6 ezer élte meg a szabadulást, ők zömmel 1953-ban kerültek haza, de a szovjet rehabilitációig itthon is politikai ellenségként kezelték őket."
Ti ezt dicsőititek.
kereső
@Shikari: Ha nem tudnád, november 25 a Gulágok emléknapja Magyarországon.
Qqberci
Szíjrágó, elmehetnél valamelyik új lőtérre futó alaknak...
kereső
@Shikari: szovjet bűn- amely egyenes következménye volt horthy gyáva, tömeggyilkos poltikájának. Mert a gulágra elhurcoltak a 2.vh. magyar szerepvállalásának következményei. Ez lett az okozat-(sajnos még ezen felül sok minden más is/pl. a háromszoros jóvátétel a nagy szu-nak)- az ok meg horthy.
Csizmás Kond
...mert ki a keresztény a lapszerint ?...csak nem az aki a teroristákat pátyolgatja...hogy reszelné el valamelyik a nyakát az ilyen gyilkospátyoló akárkinek.
kereső
@Shikari: Mondjuk úgy, hogy korán reggel értetlenke vagy. Nem arról szóltam, hogy sztálin mit tett a saját népével, hanem arról, hogy milyen következményei lettek horthy politikájának a magyarokra nézve. És ,hiába csűröd-csavarod, a magyar gulágosok sorsukat nem sztálinnak, hanem horthynak köszönhetik.Mig ő a xaros életét, sztálinnak, aki megkimélte attól ,hogy háborús bűneiért felelősségre vonják.
kereső
@Shikari: ki volt hitler utolsó csatlósa, aki szemrebbenés nélkül küldött 200 ezer magyar katonát a vágóhidra, és több mint 600 ezer CIVILT- csupán azért mert más volt a vallása, származása - magyar állampolgárt a gázkamrába. Ez nem hitler és sztálin hibája, mint ahogy az sem, hogy "megtámadta" Magyarország a szu-t, és egyúttal hadat üzent az USÁ-nak is- aminek egy vesztes háború okán, egyenes következménye volt a gulág- és sok ártatlan civil szenvedése, halála. És részemről itt a vége. Te meg egy tömeggyilkost védelmezel- és felmentést adsz neki az elkövetett bűnök alól. Mondjuk nem vagy egyedül, ártunk -és nemkormányozunk is ezen a véleményen van, csak még nem jött el az ideje, hogy nyiltan ki is mondja- igaz nem is kell, elég, ha csak a förtelmes szobraira tekint az ember.
kereső
Visszatérve az eredetire- ide is berakom, mert mert annyira jellemző a mai magyar kormányra,és főleg orbánra- és arra, hogy miért is mer hazudni a témában a külügyminiszternek csúfolt toporzék:
444.hu/2019/09/06/tgm-fenykep
kereső
@Shikari: Ne mutogass másra. Ideje lenne szembe nézni mindazzal, ami monarchia felbomlása körül történt- az akkori kormányok, és uraságok viselkedésével a nemzetiségiekkel, mi vezetett ahhoz, hogy horthy eladta az országot (saját hatalmáért!!!)-először az antantnak, majd a németeknek. Ne magyarázd a megmagyarázhatatlant- mert, ha rajta múlik (és nem amerikán), akkor a román határ most a Tiszánál van.
kereső
@Shikari: Mivel már kifogytál a mellébeszélő, és mindent tény nélkülöző szövegből, most jössz ezzel a bullshittel? Arról a horthyról beszélsz, aki magyarul se nagyon tudott? Arról, aki gyáva módon cserben hagyta a Szt István csatahajó matrózait? Arról az antiszemita , magyargyűlölőról, akinek lelkén mmagyar katonák százezreinek halála-és vére szárad? Milyen magyar gyűlölőkről hadoválsz? Nem horthy vitte vásárra a bőrét ezért a hazáért, hanem az én apám, a nagybátyáim, a nagyapám.
Jobb lesz, ha visszaveszel ebből a senkiházis beszédből.
kokopelli
@kereső: ..ne vitatkozz velük!Valaki azt találta mondani,hogy "a történelem az,amiben az utókor megegyezik"!
Ők megegyeztek egymással,hogy nem az a történelem,ami anno lejátszódott,hanem az amiért megfizetik őket!
Meddő vita! Az apósom (pincér volt) kiszámította,hogy a konzentrációs táborokban meggyilkoltak számát az "az-
mik" meghamisították! A "honnanvetted az adatokat"-ra azt válaszolta,hogy nekem az "mindegy lehet!" Ő tudja!!!
(:-()

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.