Oroszország senkit sem kíván megtámadni, az "orosz fenyegetés" puszta kitaláció – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai moszkvai nemzetközi befektetői tanácskozáson.

Putyin: egyes kelet-európai országok kiléphetnek az EU-ból
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

"Függetlenül az Ukrajnával kapcsolatos összes problémától, a Krím és a Donyec-medence körüli spekulációktól,

mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Oroszország senkit sem szándékozik megtámadni"

- állította az orosz vezető.

Putyin szerint az "orosz fenyegetés" azok kitalációja, akik nyerészkedni próbálnak és előnyökhöz jutni az Oroszország elleni küzdelem előőrsének szerepében. Azt mondta, hogy a jelentősebb európai országok vezetői ezzel tisztában vannak. Felhívta a figyelmet arra, hogy az EU- és NATO-tagállamok lakosságszám, valamint a gazdasági és a katonai potenciál tekintetében messze felülmúlják Oroszországot.

Az orosz elnök nem zárta ki, hogy egyes kelet-európai országoknak néhány év múlva eszébe jut majd az Európai Unióból való kilépés. Putyin szerint az unión belül ellentéteket szült "az adók elosztása", mert azok jelentős része "azok nadrágjának tartására ment, akik még nem érték el a gazdasági fejlettség egy bizonyos szintjét, és ez eurómilliárdok tucatjaiban mérhető".

"Valamikor 2028 határán Kelet-Európa egyes országai a gazdasági fejlődés olyan szintjére jutnak majd el, amikor már nem kapnak szubvenciókat és különféle támogatásokat az európai büdzséből, hanem fizetniük kell majd, mint Nagy-Britanniának. És nem vagyok benne biztos, hogy nem jut majd eszükbe ugyanaz, mint magának Nagy-Britanniának"

- fogalmazott Putyin.

Ugyanakkor azt fejtegette, hogy Oroszországnak érdeke az Európai Unió fennmaradása és hatékony működése, mert "kiszámítható és érthető partnerre" van szüksége. Mint mondta, Moszkva aggodalommal követi a fejleményeket, mert devizatartalékainak jelentős részét euróban tartja és mert az EU a szankció ellenére is a legjelentősebb kereskedelmi és gazdasági partnere.

Szavai szerint Oroszországban folyamatosan elemzik az unióban zajló eseményeket. Mint mondta, tudatában van annak, hogy az európai országok eltérő forgatókönyvekben gondolkodnak a tagállamok konszolidációjáról és az integráció stabilabb formáinak eléréséről.

"Nem tudom, hogy ez sikerül-e nekik, de mindenesetre szeretnék sikert kívánni nekik ehhez" – fogalmazott.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem mindenkinek vilagos putyin uzenete?
Nos, ha masert nem , de ezert mindenkepp le kell valtanunk putyin pincsijet: orbanviktort es csapatat. Ugyanis putyin kiadta a parancsot, es ha orban marad akkor tutira kivezeti Magyarorszagot az Uniobol, hogy Oroszorszag csatlosava tegye.
EZT MEG KELL AKADALYOZNUNK!
2022-ben el kell zavarni a fideSSt es O1G-t!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@fideszes gyökér: Látszik, hogy kevered a fogalmakat migráncs buzika!
Shikari
@Yoda69: Antimagyar szarember! Magyarországra nem mersz jönni, mert számolnod kéne a tetteid következményeivel! Szar idegen szívű, magukfajta!
Magyarul se tudsz buzika!
Yoda69
@Shikari: Ne erolkodj kocsog. Hiteltelen vagy onnan Romaniabol.
Shikari
@Yoda69: Ékezetes billentyűd sincs buzi magyargyűlölő! Egy kis fizetett fos vagy, aki itt a magyarok ellen pofázik!
Yoda69
@Shikari: Te szerencsetlen majom, ha en lennek fizetett troll, akkor a poraztarto ekezetes billenyuzetu gepet vett volna. Ellentetben veled aki itt nyomja a fideSS propagandat orrba szajba, meg akkor is amikor rendes magyar ember mar dolgozik.
Tudjuk ki vagy, hiaba cserelkedet a nickjeidet havonta. Mocskos ketszinu hazaarulo geci vagy, pont olyan mint a gazdad O1G.
Shikari
@Yoda69: Ebből is látszik, hogy nem magyar vagy, hanem idegen magyargyűlölők fizetnek. Itt mocskolod a magyarokat aprópénzért, mert külföldön tehetségtelen senki vagy!
A magyart is csak idegen nyelvként tanultad meg, még beszélni sem tudsz rendesen! Liberálfasiszta troll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.