A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán.

Orban vagyok, de nem Orbán – mélyütést kapott a magyar miniszterelnök

Mosolyogva tudatta Ludovic Orban újdonsült jobboldali román miniszterelnök az európai nappárt zágrábi kongresszusán a többi néppárti delegálttal, hogy véletlenül se keverjék össze a jövőben magyar kollégájával, Orbán Viktorral.

A román Nemzeti Liberális Pártot vezető Orban csütörtökön mondott beszédet Zágrábban, melyben támogatásáról biztosította az Európai Néppárt erőit, és megnyugtatta a jobbközép pártcsalád vezetését: többek között az erdélyi magyar RMDSZ-szel együtt a csoportosulás továbbra is számíthat Románia támogatására. Eközben a Néppártból felfüggesztett Fideszt bár meghívták Zágrábba, az nem ment el, igaz, felfüggesztve a kongresszuson az elnökség személyéről nem szavazhattak volna.

„Engedjék meg, hogy elmondjak valamit magamról. A nevem: Orban. De hogy eloszlassam a kételyeket: a nevem Ludovic Orban”

– mondta az új román kormányfő széles mosollyal a száján. A kis csipkelődés annyira tetszett a néppárti delegáltaknak, hogy Orban nagy tapsot is kapott érte a teremben.

(Kép: MTI/MEDIAFAX/Alexandru Dobre)

Forrás: Azonnali

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Eljött a pillanat, mikor a fidesz szekta is elkezd orbánozni :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Eriksson: Tévedsz, nem Magyarországnak kívánok elégtételt, hanem azt, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Erdély mindig is különálló volt.
Eriksson
@Nyírfa: Erdély az unió része csak úgy, mint Románia.
Nemrég olvastam valahol, hogy a térség sokkal gyorsabban fejlődik mint az ország többi része, s ezért vannak olyan geopolitikai elképzelések, hogy gazdaságilag elkülönítik a románoktól.
Nyírfa
@Eriksson: Geopolitikai elképzelések? Kik részéről? Orbán?
Erdély azért fejlődik jobban, mint Románia többi része, mert az adóink nagy része oda vándorol. Eléggé el nem ítélhetően.
simmering73
@durbincs: Mi van román kotonszökevény. Előkerültél te bányakecós debil faszkalap.
verőce21
Vajon meddig jegyzik meg a politikában ezt a nevet: Ludovic Orban...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.