Budapestnél pattog a labda, a Fidesznek még van lehetősége arra, hogy tisztázza magát, és végül bennmaradhasson az Európai Néppártban – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Azonnali.hu tudósítójának Strasbourgban kedden.

Az EPP frakcióvezetője szerint pártcsaládja kész a párbeszédre a Fidesszel, az pedig ha akarja, még mindig tisztázhatja magát, habár

a CEU ügyében még mindig nem kaptak világos válaszokat.

Hozzátette: ahogy azt Donald Tusk már Zágrábban is leszögezte, a néppárti három bölcs január végéig elkészíti a Fideszről szóló jelentését, ők vizsgálják meg ugyanis részletesebben a párt helyzetét az EPP-n belül.

Már az egész folyamat utolsó hónapjaiban vagyunk, azután pedig döntünk

– fogalmazott.

A Néppárt a múlt héten választotta meg elnökének Donald Tuskot, az Európai Tanács korábbi elnökét és volt lengyel kormányfőt. A zágrábi kongresszuson mondott beszédét Tusk minden néppárti politikusnak címezte, de elég egyértelmű üzenetet hordozott a magyar kormány számára is:

a rend és biztonság nem zárják ki a polgári szabadságjogok, a jogállamiság, a közéleti tisztesség biztosítását, aki pedig ezt képtelen elfogadni, „az de facto kizárja magát a családunkból”.

Az Azonnalinak múlt héten Zágrábban több magas rangú néppárti tisztségviselő is beszélt arról névtelenül, hogy "a Fidesz teljesen elszigetelte magát a pártcsaládban, befolyása a nullával egyenlő, és ha Orbánék el is mentek volna a zágrábi kongresszusra, akkor is legfeljebb a sarokban ücsörögtek volna" – írja a lap.

Forrás: Azonnali.hu, Index

Címlapkép: MTI/Szecsődi Balázs

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Már rég ki kellett volna b@szni ezeket a szutykokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Azért a néppártnak erősen el kellene gondolkodni azon, hogy ha a fideszt továbbra is megtűrik a soraikban, akkor több néppárti képviselő jelezte már, hogy elhagyja a néppártot!!!
Clavigo
Már rég ki kellett volna b@szni ezeket a szutykokat.
justhpeter
Majd Viktor elmagyarázza a birkáinak, hogy Weberék bevándorláspártia és sorosbérencek, ezért a fideSS-kdnp-nek ki kell lépnie onnan.
verőce21
A Néppárt nem engedheti meg magának, hogy olyan erős, befolyásos és nagylétszámú küldöttséget, mint a Fidesz kizárjon a soraiból! Maguk alatt fűrészelnék el a tartógerendát, vagy inkább pillért!
Tudják jól, akkor csengettek nekik is, "el a vályútól!"
verőce21
Majd elkészül a "bölcsek jelentése", valamikor (több halasztás is lehet), utána tárgyalhatunk, milyen feltételekkel támogatja tovább Fidesz a Néppártot!
tudode
Csupán passzírozzák a mellékterméket tingli tanglival!
kereső
Mit is kéne "tisztázni" a fidessel Weber úr? Azt, hogy Magyarországon van a legdemokratikusabb jogállami rendszer a világon? Mert a fidess ezt mondja. Egyébként is a jogállam- nem definiálható, egy homályos "nemzethy" valami. akkor mit akar még az EPP? Tovább gereblyézni a vizet? Hiszen orbán már bemutatta az ő sakkjátékát, győzött is, meg odais xart a tábla közepébe. Nem bűzös Weber úr?Az orra alatt?
Ami meg a CEU-t illeti, nem tetszett hallani, hogy mostanság volt a Bécs városában a campus avató? Nem hivták meg? Öreg hiba, mert akkor nem beszélne hülyeséget, hogy orbán nyilatkozzon CEU ügyben. Beállt a hülyitők, hülyék közé Ön is?
SystemError
A néppárt felismerte, hogy enneg a gyógyszerfüggőnek a tiszavirág parádézása hosszú távon nem éri meg. Talán egyesek őszintén hánynak is tőlük a szimpla élet ösztönt leszámítva. Orbán EU-s pénzt lopott, tehát Polt csak a hazai oldalon tudja hazaárulóként védeni a picsáját. Arra senki nem gondolt, hogy a másik oldalon is rengeteg bizonyíték lehet...:) Tanultak Tiborcz esetéből és majd Polt után hozzák a rendszerszintű korrupciókat felszínre, de egyesek már tudják ezt a nép pártban is és nem akarnek ezekkel a gecikkel egy padban ülni. Mutatkozzon csak Putyinnal, amikor itthon már sikkasztásér és nemzetárulásért körözik!
Yoda69
Mit kell annyit szarozni ki kell veszni a fideSSt. O1G sose fog megváltozni és teljesíteni Weber feltételeit.
Eladott Ország
@Pegero: november 26.,23:43;
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/76760116_3133441863339120_1115322093882310656_o.jpg
Orbán: "Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz". Nincs is szebb annál, mint amikor egy érvénytelen népszavazást meglovagoló dakota vezeti az új egységet. Az ellenség pedig nem más, mint az ország kétharmada. Tehát mindazok, akik nem Orbanisztánban képzelik el a jövőjüket, akik nem nézik szó nélkül, hogy a politika örve alatt kiépült maffia immáron a dinasztia¬ alapítás fázisában tart, vagy egyszerűen csak egy normális országban akarnának élni, ahol demokrácia és működő piacgazdaság van. Ők tehát – pontosabban nem ők, hanem mi – vagyunk az árulók, aljas tetvedékek, paraziták és a legfrissebb szakértői elemzés értelmében: kémek is. Orbánék eddig sem nagyon válogattak az eszközökben és most, hogy büdösödik a helyzet, még gátlástalanabbak lettek. Mert minden tompultsága ellenére is kezd gyanakodni a társadalom, hogy valami talán nem stimmel mégse és a lánglelkű vezér talán nem az önzetlen hazaszeretet jegyében harácsol össze minden mozdíthatót. Többekben ott mocorog a gyanú, hogy Mészáros Lőrinc talán nem lett olyan zseniális üzletember hirtelen, talán Orbán Ráhel sem okosabb, mint Kis Mari, vagy Nagy Feri, hanem a papa pozícióját kihasználva áll olyan nagyon stabilan a család. Lehetséges, hogy az Orbán apuka sem a maga eszétől milliomos, hogy a miniszterek elnökének felesége sem a megspórolt konyhapénzből vásárolgat szőlőbirtokokat, földeket, ezt-azt. És akkor ez még csak kimondottan az uralkodó dinasztia és szó sem esett a Matolcsy jegybankelnök beosztottjaként dolgozó legfőbb ügyész feleségről, sem a minden rokon lakjon jól projekt keretében létrejött hálózatról, amelyben mindenki mindenkinek vagy rokona. Kövér Lászlótól kezdve Matolcsy Györgyön keresztül Áder, Polt Péter és még hosszan lehetne sorolni, ki mindenki rokonsága, házastársa, unokatestvére bukkan fel a moslékosdézsa pereménél.
nezelodo
Egyértelmű választ várnak a CEU ügyében az urak! Nem egyértelmű nekik az, ami csak nagyon ritkán fordul elő a világban, az is csak a diktatórikus berendezkedésű országokban fordul elő, hogy simán elüldöznek egy egyetemet?! Ja mert a tudás viszi előre az országot! Csak nem ott ahol hülyeséggel lehet etetni a tudatlanságban tartott vidéket, is, és a hatalmi berendezkedés visszaréved a nem túl dicsőséges múltba!?
kereső
@nezelodo: A "tudás" viszi előre az országot- akkor olvasd el/ olvassátok el ezt! XXI. század Magyarorászag- nem! ,hanem orbanisztán:

huppa.hu/szele-tamas-ordogi-kisertetek/
Lepényleső
...ahogy Júdásnak is megadatott a tisztázás lehetősége? Amely lehetőséggel élve,került kötélvégre?
advocat
Nyugi. Orbán még 2063-ban is miniszterelnök lesz! Mert ez a nép tűri!
advocat
És ennyit a néppártról.Is. Csak keverik...
Eladott Ország
@Pegero: Jó hogy te a saját kútfejedből mindent tudsz te fidesz birkája és a bűnöző cigányoddal együtt, ti vagytok Európa közepe, szar a fingban vagy fordítva , nagyon okos barom! Már tíz éve szívjátok az ország vérét büntetlenül, de már nem sokáig, mert börtönben rohadtok meg!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/68749046_526599444573515_2409287532761055232_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_eui2=AeHvJK83pEaug4qfYUwEEwcZ5vHF8JXGKiSihxV4LzLEPQmiXnszvfqbI1ii-BCTQN741q1tgfPmUslDZvxI3fj0Ktq0p7SLnXW-53VuuxI11w&_nc_oc=AQmOW_AAZ7NoQuojesld9qmLHu17u39NZ5wmwzkPtP0nWaHHblBw5q5tmGD18wNVdT0&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=de79665dd43d59b720d4a00eb427d84a&oe=5E126016
pctrs.network.hu/clubpicture/2/6/5/_/fityesz_2065302_4383.jpg
Te már a seggeden veszed a levegőt, mer a pofáddal a fideszt szopod, te majom!
cs5.pikabu.ru/images/previews_comm/2015-02_6/14250342021418.jpg
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 16:08; Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök. Ők ketten amellett, hogy kommunista proli ivadékok, valóban nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek.
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
A budapesti liberális világkonferencián készült riport Kövér Lászlóval és Orbán Viktrorral:
youtu.be/crRGp7aL3Ow
Eladott Ország
@Pegero: ma, 01:42; A józan ész nem ajándék. Hanem büntetés...
i.pinimg.com/originals/2d/61/20/2d61206997b0370f935769fad1fd11f8.jpg
Valójában nem más ez a rezsim, mint egy kibaszottul nagy kupleráj. De nem egy normális kupleráj, hanem egy olyan, ahol a kurvák örök hűséget és szerelmet hazudnak a főmadámnak, a striciknek és egymásnak, élnek a saját mocskukban, szaporodnak egymás között és időnként kiordítanak a csukott ablakon és ettől úgy érzik, ők irányítják a világot. Közben ádázul, engesztelhetetlenül gyűlölik azokat, akik a kupin kívül, az utcákon, tereken szabadon sétálnak. Ezeken nem lehet segíteni. Rájuk kell zárni az ajtót, be is kell szögelni, ki ne másszanak a küszöb alatt, aztán hagyni kell, hadd falják fel egymást. Ha meggyengül a hatalom aktuális birtokosa, akkor máris keresnek egy nagyobb, erősebb segget maguknak, mert csak a legnagyobb valag szarszagú melegében érzik biztonságban magukat. Ezzel még nem is lenne semmi baj, bélféregnek is kell lenni, ha már ezt a leosztást kapta valaki. A gond abból van, amikor a bélféreg megpróbál az ő puha, gerinc nélküli kis féregtestével úgy tenni, mintha erkölcsi mérföldkő lenne, mintha a tisztaság, emberség, szellem és bölcsesség fénye lobogna az áttetsző, puha kis szervezetében. Holott nem lobog. Lásd Bencsik, Bayer, Gajdics és a többi szervilis fideszes f@szszopót és társait.
kereső
Nagyon érdekelne, hogy mit szól az EPP "három bölcse",és Weber a lex gotarhoz, és a lex 1%-os párthoz. Úgy látják-e, hogy Magyarországon még mindig demokrácia és jogállam van- és csak a CEU-problémára nem adott még orbán magyarázatot/választ.
kereső
@Shikari:" Nincs nekünk ilyenekre szükségünk. Kalap szar libsi csürhe.". csak a befizetett adójukra , meg a nyugdijasaiktól elopott pénzre van szükségetek, hogy itt gyalázkodhassatok. A saját pénzükön gyalázzátok a libsyket, és kitagadjátok őket a "nemzethyből'.Szarházi, jobb lenne ha hazatakarodnál-és ott védenéd a "demokráciát". Bozgor.
kereső
@Shikari: legalább helyesen ird már! Lybsik- sőt fokozhatjuk is , lybbssykH, hogy jobban megfeleljen a nemzethynek.A 'mimagyarok" meg már csak szitokszó a normálisak körében.
fahrenheit451
kis buzi bajor, inkább meg se szólaltál volna.
Lahat, hogy elmegyek bajorországba, és pofánbaszlak, te kis béna köpasz semmirevaló csíra.
Még nem döntöttem el.
Te eldöntöttél bármit is valaha is, béna fasisztoid bajor geci!?
Szerintem sem.
Mész a levesbe te is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.