Súlyosan megsebesült egy 28 éves férfi a székelyföldi Hidegkúton, miután a saját háza udvarán medve támadt rá – közölte az Agerpres hírügynökség.

Amint a Székelyhon.ro portál közölte: a kedd esti támadás során a férfi nem vesztette el az eszméletét, de sokkos állapotban kórházba került .

Olyan súlyos mellkasi, hasi, ágyéki és végtagi sérüléseket szenvedett, amelyek műtéti beavatkozást igényeltek.

A Hargita és Maros megye határán fekvő településről előbb a székelykeresztúri kórházba szállították, ahonnan azonban a sebesülések súlyossága miatt továbbvitték a székelyudvarhelyi kórházba.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat igazgatója az MTI-nek elmondta: Székelyudvarhelyről a sebesültet még az éjszaka folyamán a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították.

Konrád Judit, a kórház igazgatója az MTI-nek elmondta:

az áldozat életveszélyes karmolt és harapott sebekkel érkezett a sürgősségre, ahol azonnal műteni kellett.

A vadállat a karmaival feltépte a férfi mellkasát, megsebesítette a tüdejét, de emellett a hasfalát, a nyakát és a végtagjait is roncsolta.

A kórházigazgató szerint a sebesült már túl van az életveszélyen, de huzamosabb ideig kórházba kell maradnia.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay cco

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kilövést csak rendkívüli esetben engedélyeznek a román hatóságok. Ezek szerint ez egy román szabályozó erő Székelyhonban.
Eriksson
"A Hargita és Maros megye határán fekvő településről előbb a székelykeresztúri kórházba szállították, ahonnan azonban a sebesülések súlyossága miatt továbbvitték a székelyudvarhelyi kórházba.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat igazgatója az MTI-nek elmondta: Székelyudvarhelyről a sebesültet még az éjszaka folyamán a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították."

Ha lett volna egy területi szuper kórházuk, nem kellett volna életveszélyes állapotban ide-oda szállítgatniuk.
namihami
A hír végére még hasznos lenne odatenni, hogy ki a fenét érdekel az, hogy Romániában valakit medve támadott meg?
Mert ha még hivatalosan azt is tudatná velünk, hogy ez egy secus idomított medve volt, amelyiket kimondottan az erdélyi magyarokra tanított be a román hatóság, akkor volna a hírben valami érdekes. De így?!?!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.