Az esetet elővigyázatosságból terrorcselekményként kezelik. A Press Association nem hivatalos forrásból öt sérültről tud. A mentők a helyszínen vannak.

A Scotland Yard péntek délutáni beszámolója szerint többen megsebesültek egy késeléses támadásban London belvárosában, a Temzén átívelő London híd közelében.

A londoni rendőrség közlése szerint egy embert őrizetbe vettek.

A brit médiában megjelent nem hivatalos értesülések szerint

lövéseket is lehetett hallani, és a kivonuló fegyveres rendőri egységek egy embert agyonlőttek.

Ezt a Scotland Yard egyelőre nem erősítette meg. A London hidat és környékét a rendőrség lezárta. 

A hídra rálátó egyik szemtanú szerint a rendőrök egy félig keresztbe fordult teherautót is átvizsgálnak. Azt nem tudni, hogy ennek bármi szerepe volt-e az eseményekben – írja az Index.

A Sky News birtokában lévő felvételre hivatkozva arról írt, hogy nagyjából tíz ember megpróbálta lefegyverezni a feltételezett támadót, mielőtt a rendőrök odaértek volna. Miután hátrébb küldték a civileket, fegyvert fogtak a támadóra, majd lövés dördült.

Egy szemtanú azt mondta, hogy le kellett szállniuk egy buszról a hídon, utána lövéseket hallott, aztán futni kezdett. Egy másik szemtanú arról beszélt, hogy kiszálltak az autójukból, aztán mindenki leszaladt a hídról.

Priti Patel brit belügyminiszter e hónap elején bejelentette, hogy mérsékelték a brit elhárító hatóságok a nagy-britanniai terrorkészültség szintjét. Patel az intézkedést bejelentő közleményében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a terrorfenyegetettség továbbra is magas.

Az ötfokozatú skálán az addig érvényben volt második legmagasabb, "súlyos" szintről a harmadik szintre, "jelentősre" módosították a készültségi fokozatot.

A nagy-britanniai terrorkészültségi fokozat 2014 augusztusa óta nem volt ilyen alacsonyan.

Forrás: Index, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.