Törölte az auschwitzi koncentrációs tábort ábrázoló "karácsonyfadíszeket" weboldaláról az Amazon, miután a lengyel emlékhely múzeuma a Twitteren felszólította, hogy a kegyeletsértő tárgyakat vonja ki a forgalomból – írta a BBC hírportálja hétfőn.

Már nem díszítheti karácsonyfáját az auschwitz-i koncentrációs táborral

A karácsonyfára szánt csillagokon és harangokon – de más tárgyakon, például sörnyitón is – Auschwitz, a legnagyobb náci haláltábor helyszíneit mutató fotók voltak. Ezeket kínálta eladásra valaki a kereskedői portálon.

A táborban embermilliókat semmisítettek meg.

Az egyik képen a hírhedt kapun befelé vezető sínek láthatók, egy másikon szögesdrótkerítések sora, mögöttük az épületek, ahova az áldozatokat zsúfolták be.

A lengyelországi Auschwitz-Birkenau Állami Múzeum egy későbbi, vasárnap esti bejegyzésben megköszönte a közösségi média felhasználóinak aktivitását, amelynek következtében az Amazon törölte a "karácsonyfadíszeket" a kínálatból.

Ezután azonban találtak még két tárgyat, egy egéralátétet, rajta a tábor szögesdrótját ábrázoló fotóval és a tábor nevének hibás feliratával, valamint egy kör alakú díszt, amely az áldozatokat szállító vagonok egyikét ábrázolta.

"Minden említett terméket töröltünk. Minden eladónak követnie kell a kereskedelmi irányelveinket, akik nem követik, azok ellen fellépünk, a lehetséges intézkedések között szerepel a fiókjuk megszüntetése is" – idézte az Amazon válaszát a BBC.

(Kép: Pixabay)

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Az is lehet nem igaz. Szerintem auschwitz és karácson közöztt nincs semmi kapocs tehát aki ilyen dolgokat próbál eladni az nagy marha...és aki hamis hírként próbál ilyennek operálni az mégnagyobb marha.
KisGenyo2
"A táborban embermilliókat semmisítettek meg."
Meg ondó 10 milliárdokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.