Együttműködést ajánlott fel az ukrajnai kisebbségek védelmében az orosz Állami Dumának Magyarország Országgyűlése – jelentette be Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke a kamara keddi plenáris ülésén.

Összefog Budapest és Moszkva Kijev ellen

"Az Állami Dumához (az orosz törvényhozás alsóházához) azzal a kéréssel fordult a magyar parlament, hogy egyesítsük erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy megvédjük a kisebbségek jogait, elsősorban a nyelvtanulás terén. Miután a (Verhovna) Rada (az ukrán parlament) elfogadta a nyelv- és az oktatási törvényt, az Ukrajna területén élő népeket megfosztották ettől a joguktól " – mondta Vologyin a TASZSZ hírügynökség jelentése szerint.

Az orosz házelnök emlékeztetett arra, hogy Ukrajna lakosságának 36 százaléka orosz ajkú, és az ország területén nagy számban élnek magyarok és lengyelek is.

Vologyin arra hívta fel az Európai Parlamentet, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlését (PACE), hogy tanulmányozza az ukrajnai nemzeti kisebbségek helyzetét.

"Ha arról van szó, hogy Ukrajna európai ország akar lenni, akkor elsősorban meg kell szabadulnia az olyan csökevényektől, mint a politikai nacionalizmus. A nacionalistáknak nem szabad elnézni a magatartásukat" – hangoztatta az orosz házelnök.

(Kép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Felháborító, hogy ez a féreg banda beavatkozik ukrajna belügyeibe putyinnal egyetemben!!!?? Ennek semmi jó vége nem lesz!!!
justhpeter
Most nem röfögnek a jobboldalon, hogy hazaárulás ?
Nessy
@justhpeter: Még nem kapták meg a direktívát ezzel kapcsolatban.
Jozefina
Felháborító, hogy ez a féreg banda beavatkozik ukrajna belügyeibe putyinnal egyetemben!!!?? Ennek semmi jó vége nem lesz!!!
Lepényleső
...s ennek kapcsán a bán kiadja az általa betelepített több százezres ukrán tömeget az oroszoknak,hogy ott
majd fogolyként boldoguljanak,ahogy a deportáltak szoktak?
nevemnick
Remélem, elsősorban az ukránok, majd a Magyarországra beszavazók, és az ukrajnai magyar nyugdíjasaink is megköszönik a ,,törődést".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.