A NATO és Ukrajna közeledését blokkoló vétóját Magyarország akkor oldja fel, ha a kárpátaljai magyarok visszakapják az ukrán nyelvtörvény előtt őket megillető jogaikat – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának szerdán a londoni NATO-csúcson.

Szijjártó Péter rögzítette: Magyarország érdeke, hogy Ukrajna stabil, demokratikus és biztonságos ország legyen. Hiszen minél erősebb és stabilabb Ukrajna, annál jobb helyzetbe kerülhetnének a kárpátaljai magyarok – tette hozzá.

A miniszter felidézte: a kárpátaljai magyarok jogait még az előző elnök alatt "súlyosan megsértették", és az utóbbi időszakban "rejtett módon, az ukrán titkosszolgálat bevetésével" tovább nőtt rajtuk a nyomás.

Szijjártó Péter leszögezte: többször világossá tették az ukrán félnek, hogy Magyarországnak akkor lesz lehetősége feloldani a NATO és Ukrajna közeledését blokkoló vétóját, ha a kárpátaljai magyarok visszakapják pontosan azokat a jogokat, amelyek az ukrán kisebbségi és nyelvhasználati törvény életbe lépese előtt megillette őket.

"Nem kérünk semmi plusz, nem kérünk többletjogokat a kárpátaljai magyaroknak, csak azokat, amelyekkel korábban rendelkeztek" – összegzett Szijjártó Péter azt is megjegyezve, hogy egészen addig nem oldják fel a magyar vétót.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
@nezelodo: teljesen igazad van, de putyin ezt kérte tőlük, hogy ne engedjék ukrajnát felvenni a NATO-ba. A NATO meg egy nagy halom szerencsétlenség, ha egy ilyen kis szar ország vétózhat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Direkt vétettem helyesírási hibákat, hogy érzékeld, mennyire nem tisztelek.
NULLA TISZTELET a magyar parasztoknak.
A kurva anyád!
fahrenheit451
fasszopó magyar paraszt vagy, mert azt hiszed hiszel...
Biztos, hogy hitetlen vagy, geci!
fahrenheit451
Akarod, hogy meséljek?
Bántani foglak.
Bírod ezt egész nap?
A bántást?
nezelodo
@Jozefina: A NATO-ban demokratikus a berendezkedés, pedig úgy kellene lenni, mint az üzleti világban, annyi szavazata legyen, amennyi tulajdonrésze, (anyagi hozzájárulása) van.
solidedge
Szijjártó öntött egy kis olajat a tűzre hogy eloltsa azt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.