Donald Trump amerikai elnök ügyvédjei ismét a legfelsőbb bírósághoz fordultak, hogy az elnök pénzügyeiről, illetve adóbevallásairól ne kelljen kiadni információkat a képviselőház ellenőrzési bizottságának.

Trump valamit nagyon titkol: mindent elkövet, hogy senki ne lássa az adóbevallását

A képviselőház ellenőrzési bizottsága még áprilisban büntetés terhe mellett bekérte a Donald Trump korábbi személyes és vállalati pénzügyeit, köztük az adóbevallásait bonyolító könyvelőcégtől az elnök korábbi adóbevallásaira vonatkozó dokumentumokat. A demokrata párti törvényhozók azzal indokolták döntésüket, hogy a kormányzati etikára vonatkozó törvények esetleges felülvizsgálatához, frissítéséhez van szükségük az információkra.

Donald Trump ügyvédei már korábban a bírósághoz fordultak az ügyben, arra hivatkozva, hogy jogszerű törvényhozási célok híján nem indokolt a dokumentumok kiadása. Novemberben az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság igazat adott az ügyvédek beadványában megfogalmazottaknak, és megtiltotta a dokumentumok kiadását, de csak átmeneti időre.

Közben egy szövetségi kerületi bíróság, és a washingtoni fellebbviteli bíróság a demokrata párti törvényhozók kérését támogató döntést hozott. Ez késztette az amerikai elnök ügyvédjeit az újabb bírósági beadványra.

(Kép: MTI/AP/Francisco Seco)

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
itt évek óta nem sikerül megkapni a TAO pénzek hollétéről szóló iratokat, pedig több bíróság is határozott a dokumentumok kiadásáról..itt 200 milliárd Forint sorsa ismeretlen, ennyit takargatnak...

Namost Trump mennyit takargathat?
Gauntlet
Na még ez is? Ember, jobb ha lemondasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.