Elbocsátottak egy kétgyerekes családanyát a józsefvárosi önkormányzattól, mert nem vállalta a túlórázást. Annak ellenére küldték el a nőt, hogy Józsefváros új vezetése az elsők között döntött arról, hogy nem kötelezi a kerületben dolgozókat túlmunkára. A helyi Fidesz szemforgatónak nevezte az eljárást. Józsefváros baloldali önkormányzatának első döntései között szerepelt, hogy megszüntetik a kerület cégeinél a túlmunkát. Veres Gábor az MSZP helyi elnöke képviselőtestületi ülésen is arról beszélt, hogy nem hagyják, hogy rabszolgaként bánjanak a dolgozókkal.

Forrás: mindenszo.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Eriksson: @durbincs: Szóval ti elhisztek bármit, ami az ellenzékieket bírálja(mocskolja)? Anélkül, hogy meggyőződnétek, hogy igaz-e az állítás? Merthogy ez az állítás hazugság. Ahogy az oldal(ak), ahonnan az állítás(mocskolódás) származik, folyamatosan hazudozik az ellenzékről. Nem csak azokat az állításokat kell ám bizonyítani, amit a fideszes csalókról/hazudozókról/rablókról (Borkai, Simonka, fideszes polgármesterek, Mengyi Roland) állítanak. Van valami bizonyíték az állításra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Kénytelenek túlórázni, mert a fideszes önkormányzatok többsége nagy szemétdombot hagyott maga után, részben az eltüntetett bizonylatok miatt, részben a sok visszaélés kivizsgálása miatt, sok időt vesz igénybe a feldolgozásuk.

A kétgyerekes anya elbocsátása vagy nem igaz, vagy ő akart elmenni, vagy más okból hazudik a mindenszohazugsag.hu.
F_Viktor
@division: Írod:
"Amikor netalán Fideszes a két gyerekes anya, akkor el kell zavarni, ha netalán ellenzéki, akkor meg nem?"

Úgy, ahogy írod!
Mert élénken emlékszem mikor 2010 októberében 3 gyerekes ismerősömnek még a túlóra lehetőségét sem adta meg a frissen kinevezett fityeszes vezető, s minden szívfájdalom nélkül az utcára tette, hogy helyére az egyik fityeszes képviselő 24 éves lányát vegye fel.
Hasonló módon, módszerrel több 10 ezer fityeszes pártkatona és családtagjaik foglalták el az önkormányzatokat, állami cégeket!
Ők nem rohantak a médiákhoz, csendben kerestek másik munkahelyet a versenyszférában, ezért qvára nem tudom sajnálni ezt a fityeszes prostituáltat.
division
@F_Viktor: A lényeg, hogy te sem vagy különb mint bármelyik politikus:-)
SystemError
Némi előítélettel és kédkedéssel állok Durbincs és hírforrásaival kapcsolatban és valóságban általában lezajló történésekkel. Tehát az történt, hogy elrend túlórára nemet mondott a nő és kirúgták? Semmilyen incidens és oda nem illő párbeszéd nem előzte meg ezt, hoyg felmondtak a nőnek? Ugyanis sem fideszes helyi vezetőkről sem ellenzékiről nem tudom ezt elképzelni egy napi munkahelyi rutinban. Másrészről még nem lépett életbe a túlórázassal kapcsolatos amúgy ellenzéki javaslat, tehát a munkatörvénykönyve mérvadó. A trollokon kívűl, aki munkahelyre jár dolgozni szerintem gazdasági vonatkozás függvényében elmondhatja, hogy karácsonykor bizony előfordul a törvényben meghatározott túlóra elrendelés, amit nyilván sehol sem aznapra a két gyerekét egyedűl nevelő nőkre dobják. Szerintem amúgy erre vonatkozó törvényi passzus van is, hogy kinek lehet túlórát elrendelni...

Nem lennék meglepve, ha itt még a hatalom váltás része került volna szóváltásba a túlóra kapcsán és vezetővel való nem megfelelő kommunikáció lett volna végül az ok, ami lássuk be a legtöbb munkahelyen valóban indok az azonnali felmondásra.

Szeretném az esetet hítreles hírforrásból lolvasn és utáni mondani rá valamit. Sajnos Durbincs hírei vagy azoknak valóságtartalma igen csak megkérdőjelezhető. Ugye nem mindegy, hogy a balesetnél jobbról vagy balról jött az autó egy jobbkezes utcában. Persze mindkét eset végén ugyanaz a karamból lesz...
SystemError
Eddig csak 888, prostisrácok, Durbincs, stb hírforrásokat találtam. Ez általában azt szokta jelenteni, hogy az objektív hírszolgáltatók vizsgálják az ügy hitelességét még mielőtt cikkeznek...Tehát már sántítt valami... Én az alapján, ahogy a médiagépezet működik és ahogy leszoktak ezek zajlani a valóság fényezésével vagy ferdítésével nem adnék a valóságtartalomra addig, amíg ez hivatalos forrásból nem jön ki ismerve mindkét fél nyilatkozatát és a konkrét ügy eseménysorozatát.
SystemError
@division: @F_Viktor: Nem veszekedni olyan híren, ami eddig csak a Habony műveknél jelent meg és hiteles hírforrás még nem adta le..., mert többnyire ezen hírek részben szoktak igazak lenni. Remélem F_Viktor úgy értetted, hogy mondjuk egy túlóra kérelem kapcsán mondjuk elkezdett a nő politikai alapon műsorozni, aminek egy obszcén oda nem illő párbeszéd lett a vége és annak következménye.Mert ebben az esetben a szegény két gyermekes anya "felelőtlen" két gyermekes anyába megy át. Gondolom ezzel Divison is egyetért, hogy ebben az esetben minden más, mert egy pontig vannak kivételezések a gyerekek miatt, de bármi nem fér bele és ott már szempont kérdése, hogy ki volt felelőten munkáltató vagy anya.

Én őszintén mondom, hogy napi emberi kapcsolatok esetén(politikától függetlenül) nem tudom elképzelni, hogy ennyi történt, hogy elrendeltek egy túlórát, kaptak egy nem-et és kirúgták...

Ezért se veszekedjetek ezen, mert abban biztos vagyok, hogy nem ennyi történt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.