Fontos, hogy az Európai Bizottság továbbra is alkalmazza az összes eszközt és nem csak a 7. cikkelyt az uniós értékek betartása érdekében – jelentette ki az Európai Unió igazságügyi biztosa, a belga Didier Reynders az Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárás kapcsán kedden.

EU: aggódunk amiatt, ami Magyarországon történik

Az uniós biztos azt is kijelentette, hogy a jövő őv elején mindenképpen el szeretne látogatni Magyarországra és Lengyelországba is. Sajnos, a legutóbbi tárgyalások óta további "negatív fejleményeket tapasztaltunk" Magyarországon – mondta Reynders.

Vera Jourová, az értékek és átláthatóság uniós biztosa fontosnak nevezte, hogy az EU tagországai megvitassák a lengyelországi és a magyarországi helyzetet. Hangsúlyozta: a párbeszéd nagyon fontos ahhoz, hogy megértsék, mi történik a két országban.

Michael Roth német európai ügyekért felelős miniszter nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy a jelenlegi magyar jogalkotási kezdeményezések arra utalnak, hogy a jogállamiság helyzetét tekintve a helyes irány helyett visszaesés fordulhat elő. Kijelentette, a szövetségi kormány attól tart, hogy a jogállamiság tovább romlik Magyarországon.

"Aggodalommal szemléljük a jelenlegi helyzetet"

- mondta Roth.

A leginkább problémás kérdések közé az igazságszolgáltatás függetlensége, a média szabadsága és az akadémiai szabadság tartozik – tette hozzá a német miniszter.

Az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján újságírói kérdés hangzott el arról, hogy Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Twitter-üzenetében az Európai Unió tanácsát "Soros kórusának" nevezte.

Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője válaszában kijelentette: az uniós tanács semmiképpen sem nevezhető "kórusnak", az ilyen kijelentésekért azok felelősek, akik részéről azok elhangzottak.

(Kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
AZ AGGODALOM JOGOS, MOST MÁR MEG KELL INDULJON IDE RENDET TENNI BÉKEFENNTARTÓ CSAPATOKKAL, MÁS MEGOLDÁS NINCS SAJNOS... AZ EU-BAN NEM IS LEHET NÁCI DIKTATÚRA ÉS PLÁNE NEM TÁMOGATHATJA AZT..! ITT LEGALÁBB 7 MILLIÓ EMBER ÉRZI MAGÁT POKOLBAN...!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szeparepa2
AZ AGGODALOM JOGOS, MOST MÁR MEG KELL INDULJON IDE RENDET TENNI BÉKEFENNTARTÓ CSAPATOKKAL, MÁS MEGOLDÁS NINCS SAJNOS... AZ EU-BAN NEM IS LEHET NÁCI DIKTATÚRA ÉS PLÁNE NEM TÁMOGATHATJA AZT..! ITT LEGALÁBB 7 MILLIÓ EMBER ÉRZI MAGÁT POKOLBAN...!!!
advocat
Kovács szerencséje, hogy nem a magyar parlamentben ellenzéki. Kövér Laca már agyonbirságolta volna.
division
@Szeparepa2: 7 millió? Afrikában, Észak-Koreában vajon hányan? Ezeken a helyeken megtudná minden elégedetlenkedő magyar mi is az a pokol.
kereső
Azért nem kéne ennyire" túlzásba" vinnie az Eu tanácsának az aggódást. Párbeszéd??? És csak a kormánnyal?-vagy eszükbe jut megkérdezni az ellenzéket is? Hé Eu tanács! Mi is itt vagyunk- közel annyian ,mint az orbanisták! Halljanak má meg minket is- hátha el tudjuk mondani, mi hogyan éljük meg az ország fasizálódását, a középkori vallásos ideológia erőltetését, a jogállam felszámolását, a demokráciát meg már ne is emlitsük, és azt se, hogy a "család" teljesen kifosztja az országot, hogy az oktatásunk, az egészségügy .állapota lassacskán alulról figyeli a béka fenekét- a szociális ellátás már leért odáig.
SystemError
Orbán sarokba tette magát az EU-ban! Vagyis, ha nem is látszik, de megbukott a kihatásait nézve... Pontosan tudja, hogy ez 2022-re már be fog gyűrűzni. Mivel az EU-ban megbukott, mert nem azt figyelték mind mond most Putyin felé keres önigazolást az országot is belerángatva ebbe a keleti maffia közegbe.

Sokak szerint az eleje óta ez volt a cél, átmenteni az orosz befolyást. Ezzel azért kétkedő vagyok, de már én is régen megtanultam a cselekményt figyelni és nem a hazugságokat..

Viktor, pont a fideszesek, akik most fröcsögnek nem akarnak majd keleti szegénységet... A megszokott javakat, ami még sereghajtóként is sokszor jobb, mint Putyinhoz tartozni. Mit gondolsz, hogy ott a keleti mezőnyben téged nem falnának fel 5 perc alatt kis fasz...:) Itt visszaélhetsz jólszituált emberek bizalmával és parádézhatsz büszkén, hogy mennyire átbasztad őket. Ott megesznek reggelire, ahogy a majmaidat is. Tudod ott nem csak játszani kell a nagyfiút... Ha becsapsz valakit, akkor nem bánokás lesz belőle, hogy miért tette ezt és hogy képzeli a Viktor..:) Ott jön a válasz patkány!

Megbuktál O1G, innentől minden agresszió, amit elkövetsz a civil és politikai társadalom ellen a sírodig fog követni.
Én személyesen tudom, hogy egy skizofrén barom vagy, aki visszacsatolást is keres. A megbementő, a nagy ember...:)
Hát egy beteg autokrata gecinek leszel elmentve és csorgó nyálú örültként fogsz visszagondolni erre Grázban, amig Lölő fizeti.
Persze, ha addigra nem mind a ketten a Csillagban fogtok ülni állam ellni bűncselekmények miatt.:) Szerintem ott fogtok, mert csak olyan pártok maradnak addigra, akiket nem tudtok majd visszazsarolni az elszámoltatásnál...

Nagyon lelkes pártok lesznek és majd ők is bizonyítani akarnak az elején!
Nyírfa
Kovács Zoltánt ki kell tiltani minden hivatalos összejövetelről. Amúgy még mindig nem tudom, mi lett a gázolási ügye vége.
Iskola közelében egy zebra közelében ütött el egy 14 éves gyereket. Következmény???
Nyírfa
@Nyírfa: Iskola közelében töröl, figyelmetlenségből benne hagytam.
RonaGyuri
pedig nem is olvasták a propi főoldali kínálóját, ami igazán ok az aggodalomra!!! =))
SystemError
@Nyírfa: Az első mondattal egyetértek. Viszont a második ügyben olvass utána. Nem akarom védeni, de ahogy én olvastam az alapján nem lenne korrekt. Persze tudjuk azt is, hogy ilyen ügyekben már szinte automatikusan tudja a dolgát a rendőrség..:) Viszont nem voltak a történtekkel ellenkező vélemények..
Nyírfa
@SystemError: Azóta várom, hogy kivizsgálják, arról közleményt adjanak ki, legyen sajtóvisszhangja. Ha volt, vagy elkerülte a figyelmem, vagy csak az történt, ami fideszéknél mindennapos - vizsgálat nélkül lezárták az ügyet.
SystemError
@Nyírfa: Nyomozni akkor nem szoktak, ha nincs nagyon mit vagy ezt rendelik...:) Mármint, ha nincs mit nyomozni, akkor lezárják az ügyet. Politikus esetén azért minden gyorsabb, ha nincs ellentmondás, akkor le is zárják.. Tényleg azért írtam ezzel kapcs, mert nekem tényleg egy szerencsétlen "balesetnek" tűnt és akkor, amikor ez volt nem emlékszem bármi külső meghazudtoló tényezőre, mint pl: szemtanú mást mondott volna vagy bármi. Lehet azóta van más is, nem tudom.. Bocsi hogy szóvá tettem. Alig van valaki, akit emberileg kevesebbre becsülök nála, mert ő tudatosan hazudik és nem is hülye, tehát pontosan tudja mit művel az országgal... de ettől egy gyerek gázolás meleg téma!. Lesz elég dolog, amiért le lehet majd ezeket ültetni. Mármint ettől lehet igazad van és nekem hiányos azóta az infó, de őszintén erről azóta nem olvastam, hogy ő elkövetett volna ott valamit... Egy barátom elé egy részeg csövi esett be oldalról egy utcában úgy hogy esélye nem volt megállni. Persze nem vagyok naív, hogy mi történne "ma" ha az ő hibájából történt volna, de olyankor aztán egy-két hang mindig felszínre kerül, hogy valaki nem így látta...
1magyar
A népnyúzás miatt aggódnak vagy azért mert nem engedjük be az aktív, fiatal muszlim harcosokat a nyakunkra?
Shikari
Az a bajuk, ami mindig is volt a magyarokkal! Visszaszólnak és nem hagyják kizsigerelni, gyarmatosítani magukat. Ettől nagyon dühösek az Eu még csak nem is európai urai! Ezek itt csak bábok, akik csápolnak, az igazi bűnöző uraknál ott a pénz! Na az egy moslék, undorító, szarházi banda és népeket tesznek tönkre a pénzükkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. January 25., 09:03
Felhős, hideg idő lesz
Itthon - 2020. January 24., 21:48
Rákkeltő orosz kekszet hívott vissza a Nébih