Az Európai Unió teljes mértékben felhasználta a Törökországot támogató menekültügyi eszköz 6 milliárd eurós költségvetését, azaz átutalta az előirányzott teljes összeget a törökországi menekültek és a rászoruló helyi közösségek támogatására. Erről számolt be kedden az Európai Bizottság sajtóközleményében.

Az EU most épp 6 milliárd euró ad a törököknek a menekültek helyben tartására

Mindez – mint a közlemény rámutatott – összhangban áll az EU és Törökország között 2016. márciusában létrejött együttműködési nyilatkozat végrehajtására vonatkozó uniós elkötelezettséggel.

Várhelyi Olivér a szomszédságpolitikáért és a bővítésért felelős biztos szerint a 6 milliárd eurós támogatás teljes mozgósítása megerősíti az Európai Unió elkötelezettségét ígéreteinek teljesítésére.

"Folytatjuk a törökországi menekültek és fogadó közösségek támogatását olyan különböző területeken, amelyek kulcsfontosságúak életminőségük, gyermekeik jövője és integrációja szempontjából " – fogalmazott az uniós biztos a bizottság sajtóközleményében.

Janez Lenarcic, az EU válságkezelési biztosa hozzátette: "a török menekültek támogatása az EU egyik prioritása. Több mint 1,7 millió menekült alapvető szükségleteit fedezi ez az uniós támogatás, és ennek köszönhetően és több mint félmillió menekült gyermek iskolába jár. Az EU továbbra is teljesíti a menekültek és Törökország számára tett ígéretét. "

A menekültügyi támogatás az EU és Törökország között 2016. márciusában létrejött együttműködési megállapodás kulcsfontosságú eleme.

(Kép: MTI/EPA/Fehim Demir)

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
@Pegero: Rettegj!!! Jönnek a migrik, és megerőszakolják a fehér popódat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ibn Said
@Pegero: Menj el dolgozni, és lesz mit enned! Ha félsz a migránsoktól költözz Szíriába!
ibn Said
@Pegero: Tévedsz én onnan jöttem, és Te mész helyettem!
Köcsögény vagy Te és a hozzád hasonlók a családoddal együtt!
teuton
@Pegero: Köszönd a gazdadnak! O1G nem akart senkit befogadni, mert a p
penzzel el kellene szamolni, nem ellopni, mint az EU-tamogatas 25%-at, ami miatt most 700 milliados büntetest kell fizetni!
ibn Said
@Pegero: Rettegj!!! Jönnek a migrik, és megerőszakolják a fehér popódat!!!
teuton
@Pegero: Igen ertekes, temabavago, a temahoz füzödö, ervekkel, tenyekkel es adatokkal teli hsz-eid vannak. Ill. pont az ellenkezöje, csak szemelyeskedes, meg mindenfele infantilis kepek küldözgetese. Ilyen ovodas dolgokert is fizet Habony-takony?
1magyar
Remélem kikötötte az eu, hogy mennyit költsenek fogamzásgátlóra, vagy inkább azt kellett volna nekik küldeni, hogy legalább ne szaporodjanak!
jesz
jó látni, hogy a nyugat reménységei épp ebédidőben beszélik meg, miért is nem kaptak béke Nobel-díjat.
teuton
@Pegero: Ahogy elnezem, te senkinem nem folytatsz epitö jellegü vitat tenyekkel es adatokkal, a temahoz ertelmesen szolva, hanem sertegetsz es mocskolodsz. Aztan amikor jol elküldenek a busba, akkor meg te sertödsz meg. Miert nem inkabb pesti prostikhoz, kurucinfora vagy 888-ra megy, ott a sajat szinvonaladon otthon erezhetned magad. De leginakbb a vadhajtasok nevü idiotakat ajanlanam!
teuton
@Pegero: Maradj az olvasasnal es ne kommentelj ide semmit! Vagy menj a testverekhez a pestiprostira!
1magyar
Ezeknek csak a kötelező fogamzásgátlás a megoldása!
teuton
@Pegero: Ismet egy intelligens hozzaszolas. Vagyis 1 betü sem a temahoz, csak amocskolodas. IQ nulla??? Dehogy, 3! 1 Neked, 1 durrfing meg 1 hascsikari! Harmatoknak van 3as IQ!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.