A magyar kormány 79 millió forintból végeztet vizsgálatokat, hogy megállítsák a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyház süllyedését – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Schanda Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: a vizsgálatok elvégzésére az ITM az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-t kérte fel, a szakemberek várhatóan három hónap alatt végeznek a felméréssel és elkészítik a műszaki javaslatot a teljes rekonstrukcióhoz.

A 18. század második felében mocsaras területre épült, késő barokk székesegyház folyamatosan süllyed, a tornyai is távolodnak egymástól.

Az elmúlt években a szakemberek több módszerrel is próbálkoztak, hogy megerősítsék a talajt és megállítsák a tornyok dőlését, de eddig nem jártak sikerrel – ismertette az államtitkár.

A mostani vizsgálat után az államtitkár reményei szerint megtalálják azt a 21. századi technológiát, amivel megmenthető az épület.

Forrás: MTI

Címlapkép: GoogleMaps

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Velencet nem akarjuk megmenteni? Az is el fog sullyedni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Nem a sülyedést kell megállítanunk,hanem a kormányunk pénzszórását mondva csinált dolgokra.Kinek a zsebébe landolnak ezek a pénzek?
Józsipapa
Szórjátok az adófizetők pénzét rendesen !!!
itthon nincs helye ???
79 millió ide, 66 millió Jeruzsálembe ...
solidedge
A kormány elkülönített száz millió forintot annak vizsgálatára hogy a hegycsúcsok valóban felül vannak-e.
Oszi
Bezzeg Budapest közepén lehet olyan templom amit körbeépitettek aztan piacként használnak... Ez a kormány egy kirakat amiben szép dolgokat mutogatunk... De a boltba belépni felesleges és ki belépsz hagyj fel minden reményel...
volvós
Ilyenkor hol vannak a sz.p.gép trollok?? ( a b.zik )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.