A magyar kormány 79 millió forintból végeztet vizsgálatokat, hogy megállítsák a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyház süllyedését – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Schanda Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: a vizsgálatok elvégzésére az ITM az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-t kérte fel, a szakemberek várhatóan három hónap alatt végeznek a felméréssel és elkészítik a műszaki javaslatot a teljes rekonstrukcióhoz.

A 18. század második felében mocsaras területre épült, késő barokk székesegyház folyamatosan süllyed, a tornyai is távolodnak egymástól.

Az elmúlt években a szakemberek több módszerrel is próbálkoztak, hogy megerősítsék a talajt és megállítsák a tornyok dőlését, de eddig nem jártak sikerrel – ismertette az államtitkár.

A mostani vizsgálat után az államtitkár reményei szerint megtalálják azt a 21. századi technológiát, amivel megmenthető az épület.

Forrás: MTI

Címlapkép: GoogleMaps

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Velencet nem akarjuk megmenteni? Az is el fog sullyedni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Van itt pénz, kéremszépen!
Melyik Mészáros-cég fogja a projektet megkapni? És mennyiért fogja végül a sokadik alvállalkozó megcsinálni a munkát?
kereső
@csak úgy...: Ezeket még az is kiveti magából!
kereső
Meg a lónak a faxát! Miért a magyar kormány? Miért nem a szerb? Vagy az egyház- kaptak már eleget.
Mindeközben itthon november végéig 22-en szenvedtek fagyhalált, ebből 14 ember!!! a saját fűtetlen lakásában. (már hozzá sem teszem, hogy kisnyugdijasok).Még a pokol is túl jó lesz nektek.
Yoda69
Velencet nem akarjuk megmenteni? Az is el fog sullyedni.
csak úgy....
@kereső: szarban lesz belzebúb ha megérkezik orbán!
kereső
@csak úgy...: Orbán majd ott is harcol a "hatalomért"- vigyázz Lucifer!
csak úgy....
@Yoda69: ez nagyon felelötlen ötlet vót! :)
Yoda69
@csak úgy...: Ne hidd. A fijuk otleteleset senki nem mulja felul.
Macskaszem
Magyarország egyetlen országtól sem kap semmit, ehhez képest a Föld minden kib@szott országában osztogat, mint egy idióta lottónyertes. Orbán olyan mint egy szemét anya, aki a szomszéd gyerekét kényezteti, a magáét meg kínozza, éhezteti.
csak úgy....
@Macskaszem: azért az uniótól kapnak ám rendesen..., a többi sajnos stimmel!
Macskaszem
@csak úgy...: Az uniótól mások is kapnak, de nincs még egy olyan hülye ország, amelyik más országoknak osztogatná a saját pénzét, miközben a hazájában sok helyen égető szükség lenne arra a pénzre.
cikicakk55
Nem olvasom el a cikket,mert elég volt a címét látni. Nagyon gonosz dolgokat művel a kormány.Még a Magyar emberek sorban halnak meg egészségügyi ellátatlanság miatt, kórházi fertőzésekbe, a szegénység miatti pénz hiányban,addig a kormány más ország templomaiba öli az adófizetők pénzét.Orbán Gazsi! Már elfelejtetted ugye a " térdre csuhások"-at? Kérdezd meg apádat hányszor volt templomban a Párt titkársága alatt.Te hányszor voltál a Lisz titkárságod alatt.Ti óbégattatok legjobban a vallás és a papok ellen. Rohadt szélkakas banda.
nevemnick
Mivel mindig az okos enged, ezért a hülyék uralkodnak.
csak úgy....
@Macskaszem: nem az ország osztogatja! csak a hirtelen lett nemes úraik...
CsipkeRózsa
Ilyen címen még nem loptak el pénzt az ötletadók. Lesznek még változatok, nagy a képzelőtehetség.
CsipkeRózsa
@Yoda69: Abból nem lehetne lenyúlni, mert nyoma volna. Nem járultunk hozzá a Notre Dame-i tűzvész miatti veszteségek pótlásához sem.
Jozefina
Remélhetőleg akkor fog megbilleni a torony!!!??
Lopni ezerrel, minden áron ellenőrizhetetlenül!!!??
csak úgy....
@CsipkeRózsa: jövöre bévezetik még a düledezö templomtorony adót is,hogy az úr vegye magához öket a kersztényi dógaikból kifolyólag..
1magyar
A népnyúzó kormány külföldön milyen bőkezűen szórja a pénzünket míg itthon éhezünk, fázunk, vegetálunk.Az nem zavarja őket? Évtizedekig fizettünk, mire megöregszünk kiéheztetnek, a munkanélkülieket kizárják az eü.ellátásból, terjesszék a járványokat?
Borsodi
Nem a sülyedést kell megállítanunk,hanem a kormányunk pénzszórását mondva csinált dolgokra.Kinek a zsebébe landolnak ezek a pénzek?
Józsipapa
Szórjátok az adófizetők pénzét rendesen !!!
itthon nincs helye ???
79 millió ide, 66 millió Jeruzsálembe ...
solidedge
A kormány elkülönített száz millió forintot annak vizsgálatára hogy a hegycsúcsok valóban felül vannak-e.
Oszi
Bezzeg Budapest közepén lehet olyan templom amit körbeépitettek aztan piacként használnak... Ez a kormány egy kirakat amiben szép dolgokat mutogatunk... De a boltba belépni felesleges és ki belépsz hagyj fel minden reményel...
volvós
Ilyenkor hol vannak a sz.p.gép trollok?? ( a b.zik )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.