Kilőtt az amerikai és európai tőzsde azután, hogy egyre valószínűbbé vált: az amerikaiak december 15-től nem léptetik életbe a kínai importtermékekre kiszabott vámtarifákat.

Trump meghátrált – mégsem vet ki újabb vámokat Kínára

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön, az amerikai részvénypiacok nyitása után kiírta a Twitterre, hogy nagyon közel egy nagy megállapodás Kínával, a Wall Street Journal ezután már konkrét információkat megtudott az amerikaiak vámcsökkentési ajánlatáról, írja a Portfólió.

Az amerikai lap úgy tudja, hogy az amerikai elnök hamarosan találkozik a kereskedelmi tanácsadóival, hogy döntsenek a kínai importtermékekre érvényes, illetve december 15-től kivetni tervezett újabb vámtarifák kérdésében.

A Wall Street Journal szerint a tanácsadók azt ajánlják, hogy felezzék le az éves szinten 360 milliárd dollárnyi kínai importtermékekre már most is érvényben lévő magas vámtarifákat, és, hogy ne léptessék életbe december 15-től a tovább emelkedő tarifákat

Napközben már a kínai kormány kereskedelmi illetékesei is azt jelezték, hogy a december 15-i határidő előtt a két ország illetékesei egyeztetnek majd a felmerülő kérdésekről. A hírre ki is lőttek rá az amerikai és európai részvénypiacok, az S&P500 új történelmi csúcsra ugrott 3175 pont környékén.

Kína is kilátásba helyezte már korábban, hogy ha Amerika meglépi december 15-től a további termékekre vonatkozó megemelt vámokat, akkor megtorló lépéseket tesznek: 5-10%-ponttal megemelik az érvényes vámokat a 75 milliárd dollárnyi, Egyesült Államokból származó importra.

(Kép: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Kína pillanatok alatt talál más piacokat. Trump viszont törheti a fejét, hogy törlessze az USA adósságait.
Jozefina
Trump össze-vissza kapkod!! Semmihez sem ért!!??
Rockxy
trampli nem dönt semmiben, vannak neki okos gazdái.
Eriksson
@Rockxy: Minden akció az ő neve alatt megy.
Rockxy
@Eriksson: A lakossági emberek nem értik a kapitalizmus működését.
Akik meg értik, azok vagy 1. kimondják,
vagy
2. félremagyarázzák, hogy megerősítsék a lakosságiak téves elképzeléseit.
Eriksson
@Rockxy: Már hogy értenék, ha máig a szocialista piacgazdaság előnyeit sulykolják a balliberális megmondóemberek.
Tegnap néztem néhány kis videóműsort arról, hogy miért jó vagy rossz a gyenge forint. Különböző elemzők mondták azt, hogy nincs ebben semmi rossz, sőt! Akiknek hitelük van mind jól járnak az alacsony alapkamattal.
Érdekes módon, egyedül Bodnár Zoltán, az MNB korábbi alelnöke állította az ellenkezőjét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.